Bungyjump i Singapore – 47 meter upp!

Inför resan till Singapore hade jag en aktivitet väldigt högt upp på att-göra-listan. Så sett ingen ny upplevelse för mig, jag utmanade ju mig själv i Whistler för tre år sedan. Fast den här gången handlade det om bungyjump i Singapore. Frågan är: kan man säga att man ”prövar sina vingar” när man hoppar så här? Ja? Nej? Ibland?

– SE FILMEN LÄNGRE NER! –

AJ Hacket på Sentosa Island

AJ Hackett har anläggningar på flera ställen runt om i världen. Bygget på Sentosa Island i Singapore har jag fått för mig är ganska nytt och här kan en både hoppa bungyjump och/eller pröva en riktigt fet ”Giant Swing”. Väljer man att hoppa bungyjump i Singapore så gör man det från 47 meter. Det finns en pool nedanför och vid ”rätt” förutsättningar får man svalka sig lite.

Jag hade spanat in bokningsläget ett tag innan och det var ingen direkt kö. Jag åkte sonika ut till Sentosa och bokade på plats, till samma pris som på webben. Kalaset gick lös på SGD $159 plus film för $89, totalt 248 Singapore-dollar vilket motsvarade 1763 svenska kronor.

Vill man göra ett hopp till (!) så kostar det bara några hundralappar extra. Det kan ju nästan vara värt det när man ändå har pulsen uppe. Jag hoppade (…) dock över det.

Man betalar, vägs in, väntar på sin tur och sedan tar man hissen upp till SkyWalk-våningen. Där har man sedan en helt enastående vy över Sentosa och alla fartyg som ligger utanför. Och ja, det är bättre att titta ut än att titta ner…

Filmen från mitt bungyjump i Singapore

Jag hade planerat att köpa både fotografering och film av mitt hopp. De hade dock strul med stillbilderna den här dagen så det blev ”bara” film. Det sitter ett antal fasta GoPro-kameror i byggnaden som fångar hoppet i olika vinklar, plus att man får en kamera på handleden.

Hoppet klipps sedan ihop (gissningsvis med viss automatik) och är klart redan efter tio minuter! Då får man slå sig ner i en soffa i lobbyn och kolla på det man just har presterat. Riktigt smidigt att leveransen var supersnabb.

Filmen då? Jag klippte ihop en egen film och den ser ni antingen här nedan och på min Youtube-kanal (som ni så klart gärna får prenumerera på om ni inte redan gör det). Bungyjump i Singapore alltså. Bland det ballaste jag gjort på väldigt länge!

10 KOMMENTARER

  1. Hjälp! Jag nöjer mig med mitt fallskärmshopp på NZ, har fått för mig att ryggen tar en massa stryk av Bungyjump!? (Well, med mina katastroftankar numera hade det nog inte varit aktuellt ändå… ?) Coool film!

    • Jag hade ju ett ryggskott sedan december men det hade gått över tillräckligt för att jag inte skulle känna någon oro. Har ju också ett knä med ett trasigt korsband men inget av de där sakerna kände jag något av i mitt hopp. När jag hoppade i Whistler satt jag fast i midjan istället, det kanske är aningens snällare mot kroppen.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.