Busstransfer på Arlanda – så fungerar den!

På resan från Östersund till München häromdagen valde jag att testa busstransfer på Arlanda. Bussen tar alltså passagerare mellan terminalerna 2-4-5 och gör framförallt att en slipper ny säkerhetskontroll, vilket annars är fallet i och med att det blir terminalbyte.

Kort och gott. Terminal 4 (och 3) är inrikes. Terminal 2 och 5 har utrikesavgångar. Landar man på Terminal 4 och ska utrikes i Terminal 5 (vilket jag gissar är det vanligaste) är därför den här tjänsten med busstransfer på Arlanda en lysande idé.

Bussen från Terminal 4 (T4) avgår från gate 30D, en liten doldis som ligger en trappa ner vid ena utgången från terminalen. Där får man sedan invänta nästa buss och så tar själva bussfärden ett par minuter. Den gör ett par stopp vid Terminal 5, beroende på vilken gate man ska till.

Busstransfer på Arlanda - gate 30D

Kom ihåg – bara till utrikesterminalen och inte från

Den här tjänsten fungerar bara om man ska till Terminal 5 eller 2. När du ska till därifrån till Terminal 4 kan du inte ta bussen eftersom du då måste gå igenom tullen.

När är bussen en bra idé?

Att nyttja busstransfer på Arlanda är ju så klart en kalasidé om man verkligen inte orkar göra en promenad mellan terminalerna, eller om man har ett handbagage som är meckigt att stöka runt med i säkerhetskontrollen. Alternativt om man ska längst bort i T5:an.

När kan man skippa busstransfer på Arlanda?

Som sagt, det här är en jättebra tjänst men den är faktiskt inte helt nödvändig alla gånger. I mitt fall var det just ett sådant tillfälle och jag ska berätta varför.

Mitt plan från Östersund kom in till gate 34 i T4. Den gaten är precis granne med utgången till Skycity. Därifrån är det sedan max fem minuters promenad till T5 och säkerhetskontrollen till gaterna 11-20. Jag reste också i SAS Plus vilket innebar Fasttrack, vilket vanligtvis är en snabbare säkerhetskontroll.

Bussen avgår alltså från 30D och då fick jag i det här fallet gå ett par minuter i T4 för att ens komma till gaten. Där fick jag sedan stå och vänta i fem-tio minuter innan bussen kom. Bussen i sig tog ett par minuter.

Förmodligen hade jag hunnit både gå från min gate till T5, göra säkerhetskontrollen och komma till SAS-loungen innan ens bussen hade kommit till 30D i Terminal 4.

Kommer jag använda den här tjänsten igen? Nja. Jag tycker det är skönt att röra lite på mig mellan flighterna och så himla mycket tid sparade jag ju ändå inte tillslut.

Har du testat busstransfer på Arlanda och vad tyckte du?

Busstransfer på Arlanda
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.