Nattliv i Singapore (genom kameralinsen)

Att dra runt på klubbar och härja långt in på småtimmarna var inte det jag hade sikte på. Men, det går så klart att uppleva nattliv i Singapore ändå. Fast å andra sätt. Utan en drink i handen. Utan musik och dans i flera timmar. Utan bakfylla.

Men okej. Första kvällen. Då hängde jag faktiskt på en takbar. Från 57:e våningen av Marina Bay Sands såg jag mörkret lägga sig. Vid räcket på CeLaVi njöt jag helt och fullt av att se Singapores skyline tända upp sig, samtidigt som solen försvann bakom husen. Och det var faktiskt till klubbmusik och med en öl i handen. Så mycket mer röj än så blev det inte.

Fast tro mig, det fungerade det också.

Nattliv i Singapore och CeLaVi - takbar i Marina Bay Sands
Singapore downtown

Mitt eget nattliv i Singapore

Annars handlade mitt nattliv i Singapore om titta på ljusskådespelet i Gardens by the Bay, att fånga Marina Bay Sands i alla möjliga vinklar och att uppleva Clarke Quay efter att mörkret lagt sig. Plus den där skymningen ute på Sentosa med både stränder, palmer, djungelvegetation och hundratals fartyg i bakgrunden. Allt i samma bildfångst.

Att på egen hand ränna på stan sent på kvällen kändes inte heller konstigt. Jag kände mig alltid trygg oavsett jag fick på folktäta stråk, rörde mig i tunnelbanan eller gick längs ensliga gator (japp, de finns) på vägen till mitt boende i Kampong Glam.

Så. Jag, kameran och mitt mini-tripod hängde runt på byn. Vi ägnade oss åt ett helt eget nattliv i Singapore. Med drinkar, dans och klubbar. Fast genom kameralinsen.

Marina Bay Sands
Marina Bay Sands med ArtScience Museum.
Gardens by the Bay - en del av nattliv i Singapore
Gardens by the Bay.
Gardens by the Bay - en del av nattliv i Singapore
Gardens by the Bay och Singapore Flyer.
Gardens by the Bay - en del av nattliv i Singapore
Kvällens ljusshow i Gardens by the Bay.
Marina Bay Sands
Marina Bay Sands sett från Gardens by the Bay.
Skymning på Sentosa
Skymning på Sentosa.
Nattlivet i Clarke Quay
Nattliv i Singapore och Clarke Quay.
Ett litet tripod räcker
Bakom kulisserna – kvällsfotografering i Clarke Quay.

4 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.