Det här är SAS Lounge i Terminal 5 på Arlanda

Att sätta sig i en lounge i väntan på nästa flygresa kan vara bekvämt, jämfört med att befinna sig i myllret ute bland gaterna (även om det har sin charm!). På Arlanda finns det flera stycken, bland annat SAS Lounge i Terminal 5 som jag går igenom i det här inlägget.

SAS Lounge i Terminal 5 hittar man airside, en våning upp och trappan (eller hissen) är precis granne med gate 1. Man har access till loungen om man reser i SAS Plus/Business eller om en har EuroBonus Guld och uppåt. Som EuroBonus Silver-medlem har man också fri tillgång till loungen under begränsade perioder (runt sommaren och kring jul). Man kan även köpa sig tillträde om man reser i SAS Go/Go Light, räkna med priser från 240 SEK.

SAS Lounge ska inte förväxlas med SAS Gold Lounge som ligger precis bredvid. In i SAS Gold tar man sig bara om man är SAS Guld eller uppåt, alternativt Star Alliance Gold samt har en Star Alliance-flygning samma dag.

LÄS MER | SAS Gold Lounge på Arlanda

Entrén till SAS Lounge Terminal 5 på Arlanda

En trivsam och (oftast) städad lounge

Jag har besökt SAS Lounge i Terminal 5 flera gånger. Varje gång har jag möts av en trivsam miljö som oftast är städad och fräsch. En del av loungen har lite mer äta-vänliga bord och den andra delen har fåtöljer och är mer ombonad.

Beroende på tider på dygnet och dagar i veckan så varierar så klart antalet besökare men jag har aldrig stött på något problem med sittplatser. Den här fredagsförmiddagen var avdelningen med fåtöljer ganska belamrad men jag hittade ändå en sittplats vid fönstret som vätter ut mot incheckningsdiskarna i Terminal 5.

Tyvärr går det inte att spana ut på några flygplan från SAS Lounge i Terminal 5, vilket går både i SAS Gold Lounge vägg i vägg och från grannen Norrsken. Det närmaste utsikt man kommer är mot incheckningsdiskarna i Terminal 5. Bättre än inget men också ganska tråkigt.

Sittplatser och bord.
Fåtöljavdelningen

Snacks och dryck

Vid de två bufféborden finns det mat och dryck. Den här förmiddagen fanns det olika typer av flingor, yoghurt, mackor, pålägg av olika slag, frukter, ägg med mera. Till det här kan man i dryckesväg ta sig både juicer, kaffe, te och även alkoholhaltiga alternativ. Lite som en frukostbuffé på valfritt hotell med andra ord.

En mugg kaffe fick räcka för mig eftersom jag serverats frukost på flighten ner från Östersund. Dessutom hade jag en väntande lunch på flyget till München ett par timmar senare.

Personalen ser till att det alltid finns välfyllda skålar och fat och de städar även undan använt porslin från gäster som lämnat loungen. Kanske inte i snabbaste takt dock, jag fick själv peta undan föregående gästers kaffemuggar från bordet där jag tänkte sitta och på andra bord stod det också kvar använda prylar i säkert tio-femton minuter.

SAS Lounge Terminal 5 på Arlanda
Frukost i SAS Lounge på Arlanda
Förmiddagsutbudet
Dryckesutbudet

Wifi och eluttag

Det finns gott om eluttag i hela loungen, oavsett man sitter vid ett av borden eller i någon av fåtöljerna. Loungen har eget wifi (även om lösenordet är det samma som i andra SAS-lounger) och är både stabilt och förhållandevis snabbt. Skippa alltså Arlandas gästnät och kör nätverket i loungen istället, det är helt utan begränsningar. I ett av hörnen finns det datorer att låna och skrivare att använda, helt gratis.

Dator- och skrivarhörna

Helhetsintrycken av SAS Lounge i Terminal 5

På det hela taget tycker jag att det här är en helt okej lounge. Visst, den är inte superlyxig och städningen är väl inte snabbast i klassen. Borden skulle kunna röjas av lite snabbare, till exempel. I matväg är ändå tilltuggen är okej och kaffemaskinen pressar ut bra kaffe.

Så, för egen del smiter jag gärna undan hit för att få lite lugnare miljö än nere vid gaterna. Om det ingår i min flygbiljett vill säga. Att pröjsa över tvåhundra spänn eller flera tusen Eurobonus-poänge har jag hittills aldrig gjort och vete tusan om jag skulle göra det heller faktiskt, om jag inte har en layover på flera timmar vill säga.

Mer om SAS Lounge i Terminal 5

För kartor över Arlanda kolla på följande länkar:

Har du besökt SAS Lounge i Terminal 5?

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

1 KOMMENTAR

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.

Det här är SAS Lounge i Terminal 5 på ArlandaEn bra plats för lite lugn och ro inför nästa flygresa, även om den inte ståtar med någon speciell lyxig känsla. Sköna sittgrupper så väl som riktiga bord, gott om eluttag och ett helt okej utbud på buffébordet. Jag hade så klart föredragit utsikt mot apron (flygplanen) men får nöja mig med incheckningsdiskarna i T5.