Längst ner vid Bodensjöns östra ände svängde vi av motorvägen på vår färd norrut. Lindau stod med på önskelistan när vi gjorde vår roadtrip i krokarna och när skymningen börjat lägga sig parkerade vi bilen och tog en promenad i den gamla stadskärnan.

Gamla stan i Lindau är ett pittoreskt litet myller av gränder, korsvirkeshus, vackra väggmålningar och smidesskyltar på fasaderna. Själva ön är inte särskilt stor men hyser en härlig atmosfär på vår promenad genom stan.

Gamla stan i Lindau
Gamla stan i Lindau

Längst ut på södra änden av ön kommer vi ut vid hamnen. Även om båtlivet i Lindau är lugnt så här i mitten på mars är cafélivet redan aktivt. Längst ut på piren, där fyren och det bayerska lejonet vaktar inloppet, har vi en magnifik panoramavy samtidigt som solen kryper allt längre ner mot horisonten. Bodensjön rakt framför fötterna, Alperna på andra sidan sjön och så mötet mellan Tyskland, Österrike och Schweiz.

Även om det blev en kort paus i Lindau så gick den rakt in på upplevelsekontot. Mina minnesfragment från förra besöket, 1991, var suddiga men nu har jag adderat nya färska bilder. Av en typisk pittoresk sydtysk stad med alper och vatten rakt i blickfånget.

Jag tar och lever på det ett tag.

Fyren och dess utsikt
Hamnen i Lindau
Skymning i gamla stan
Det bayerska lejonet och fyren i Lindau
Skymning i gamla stan

2 KOMMENTARER

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här