Jag vet inte hur jag har lyckats missa den här tjänsten (eller liknande), när jag ändå använt och prenumererat på Flightradar24 i massa år. Nu är jag med i matchen i alla fall och jag har uppdaterat mitt flygliv på myFlightradar24! Kort och gott så går den ut på att logga flygresorna som man gjort (och ska göra).

Det är dessutom enkelt. Man anger datum och flightnummer och sedan plockas resterande uppgifter fram automatiskt. Har resan gjorts nyligen följer alla uppgifter med (flygplanstyp och reg.nr) och är det en framtida flygning uppdateras resan automatiskt när man landat. Sedan fyller man i privat/affärsresa, var man satt (fönster/mitten/gång) samt säte och vilken klass man flög i.

Torarve Viking, SE-DOX A320neo SAS
SAS-kärra i Östersund – en ganska vanlig syn enligt statistiken.

Är det äldre flighter är det lite klurigare och då kan det diffa på avgångstider, flygplansmodeller och till och med destinationer. Har man ändå hyfsad koll så går det att justera dessa manuellt. Även flygbolag som inte längre finns kvar går att hitta i listan, som till exempel FlyNordic.

Jag fastnade helt och ägnade några ensamma hotellkvällar åt att lägga in de flighter jag har gjort sedan 2007 (jag vet!). Tack vare en genom åren flitigt uppdaterad Google-kalender och en sökbar mejlbox så har jag faktiskt kvar varenda bokning, med mer eller mindre uppgifter noterade.

Mycket fritid och rolig hobby kan vi väl kalla det tills vidare. Har ni andra namn för det så finns kommentarsfältet nedan…

Mina flygresor sedan 2007

Statistik och nörderi

Nyttan då? Förutom att det är är helt bisarrt underbart nördigt så får jag ju en karta över alla flighter. Plus att det blir en himla massa statistik! Och. Statistik ljuger ju som bekant aldrig, det är sedan gammalt.

Vad har jag fått fram då?

2017 var mitt mest flygintensiva år hittills (1,6 varv runt jorden) och Östersund – Arlanda är den mest förekommande sträckan jag flugit sedan 2007. Inte så konstigt kanske.

SAS toppar listan över mest förekommande bolag (67%) följt av BRA och Lufthansa. Den flygplansmodell som jag suttit i flest gånger är utan tvekan Boeing 737 (736, 737, 738 och 739). Fast det är ju mest korta resor så rent distansmässigt är 787 Dreamliner inte långt efter, med de 12 flighter jag gjort i 788 och 789.

Längsta flygresan är Amsterdam till Mauritius med KLM:s 787-9, 9500 kilometer enkel väg. Den kortaste är Arlanda till Visby på 222 kilometer.

Under dessa år är mars den månad då jag flugit mest. Motsatsen? Well, sedan 2007 har det bara hänt en enda gång att jag flugit i juli månad och det var 2009. På fredagar flygs det mest och på lördagar stannar jag tydligen på marken.

Flygstatistik per månad och veckodag.
KLM 787 Dreamliner - PH-BHI
KLM:s Dreamliner inför min hittills längsta flygning, AMS-MRU.

Saker jag skulle kunna gjort…

…istället för det här jobbet? Tja, till exempel:

 • rensat garderoben och fortfarande hunnit spela Call of Duty fem timmar.
 • sett tutorial på Youtube för hur man monterar bokhyllan Billy.
 • monterat Billy-hyllan. Eller hunnit halvvägs i alla fall.
 • dammtorkat alla lister i hela lägenheten, inklusive en tre timmars kaffepaus.
 • rensat bildarkivet och sparat 200 gig på min långsamma nätverkshårddisk.
 • klippt klart två tripreports som ligger och väntar.
 • sprungit fyra halvmaraton.
 • kollat fyra dokumentärer som jag faktiskt har på att-se-listan.

…med mera.

Fast nu är det gjort

Jag har alltså missat den här självklarheten i flera år men nu är det största (arkiv)jobbet i alla fall gjort. Nu kan jag enkelt logga alla nya resor i mobilen, vilket är snabbt gjort. Fler som använder myFlightradar24 eller har ni ett liv tips på andra liknande tjänster? Lämna gärna en kommentar i så fall!

11 KOMMENTARER

 1. För mig som inte är förtjust i statistik var detta intressant statistik. Jag antar att man måste vara prenumerant på Flightradar24 för att få tillgång till denna statistiktjänst

 2. Visst är det kanske lite nördigt, men det känns bra att ha statistik på alla sina flygningar! Själv har jag under många år använt Flight Memory – Where your memories fly. Rekommenderas!

 3. Snubblar in här då jag googlar på ”flyg Dubai” eller nåt liknande. Hard core user av FR24 har även jag missat denna eminenta tjänst för att logga sina resor! Tack för tips, har tillbringat fyra tråkiga ARN-timmar med att åtminstone föra in årets resor. Sedan nyår har det blivit 1,3 varv runt jorden och flygskammen är total… 🙈😂 Nu drar jag strax till DXB med en 777:a och laddar för 42 graders värme 😅

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här