Logga flygresor med myFlightradar24

Sedan jag-vet-inte-hur länge prenumererar jag på Flightradar24, en måste-tjänst för oss som är #avgeek. Vid sidan av det här finns också deras myFlightradar24, där man sonika loggar flygresorna som man gör (och har gjort). Jag hittade tjänsten förra året och fastnade direkt, så jag ägnade några ensamma hotellkvällar åt att lägga in de flighter jag gjort så långt tillbaka som 2007. Tack vare en genom åren flitigt uppdaterad Google-kalender och dåligt städad men sökbar mejlbox så hittade jag faktiskt varenda bokning. Mycket fritid och rolig hobby kan vi väl kalla det. Har ni andra namn så finns kommentarsfältet nedan.

Enkelt att logga med myFlightradar 24

Att logga flygresorna är enkelt. Man anger datum och flightnummer och sedan plockas resterande uppgifter fram automatiskt. Har resan gjorts nyligen följer alla uppgifter med (flygplanstyp och reg.nr) och är det en framtida flygning uppdateras resan automatiskt när man landat. Sedan fyller man i privat/affärsresa, var man satt och vilken klass man flög i. Vill man så går det betygsätta både flygplan och flygplats.

Är det äldre flighter är det lite klurigare och då kan det diffa på avgångstider, flygplansmodeller och till och med destinationer. Har man ändå hyfsad koll så går det att justera dessa manuellt. Även flygbolag som inte längre finns kvar går att hitta i listan, som till exempel FlyNordic.

myFlightradar24Logga dina flygresor här!

Logga flygresor med myflightradar24

Statistik och nörderi

Nyttan då? Förutom att det är är helt bisarrt underbart nördigt så får jag ju en karta över alla flighter. Plus att det blir en himla massa statistik! Och. Statistik ljuger ju som bekant aldrig, det är sedan gammalt.

Vad har jag fått fram då?

 • Östersund – Arlanda är den vanligaste sträckan.
 • Boeing 736/7/8/9 är den jag flugit mest i.
 • Boeing 787 Dreamliner är den långdistanskärra jag flugit mest i, både 8 och 9 inräknat.
 • Längsta non-stop är Amsterdam till Mauritius, 9500 kilometer och knappt tolv timmar i luften.
 • Den kortaste är Arlanda till Visby, 222 kilometer.
 • Mars är den månad då jag flugit mest.
 • Juli har motsatt förhållande, en enda flygning sedan 2009.
 • På måndagar flygs det mest.
 • På lördagar verkar jag stanna hemma och dricka kanelkryddat kaffe (framgår dock inte av statistiken).
KLM 787 Dreamliner - PH-BHI
KLM:s Dreamliner inför min hittills längsta flygning, AMS-MRU.

Saker jag skulle kunna gjort…

…istället för det här jobbet? Tja, till exempel:

 • rensat garderoben och fortfarande hunnit spela Microsoft FlightSim i fem timmar.
 • sett tutorial på Youtube för hur man monterar bokhyllan Billy.
 • monterat Billy-hyllan. Eller hunnit halvvägs i alla fall.
 • dammtorkat alla lister i hela lägenheten, inklusive en tre timmars kaffepaus.
 • rensat bildarkivet och sparat 200 gig.
 • klippt klart två tripreports som ligger och väntar.
 • sprungit fyra halvmaraton.
 • kollat fyra dokumentärer som jag faktiskt har på att-se-listan.

…med mera.

Nu har jag loggat flygresorna!

Jag har alltså missat den här självklarheten i flera år men nu är jag på banan och kan enkelt logga alla flygresor direkt när jag landat. Fler som använder myFlightradar24?

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

10 KOMMENTARER

 1. För mig som inte är förtjust i statistik var detta intressant statistik. Jag antar att man måste vara prenumerant på Flightradar24 för att få tillgång till denna statistiktjänst

  • Du behöver ett konto men det verkar inte som att det kostar något. Jag är själv betalande prenumerant men ser inget som säger att det krävs för att logga flygresorna.

 2. Visst är det kanske lite nördigt, men det känns bra att ha statistik på alla sina flygningar! Själv har jag under många år använt Flight Memory – Where your memories fly. Rekommenderas!

 3. Snubblar in här då jag googlar på ”flyg Dubai” eller nåt liknande. Hard core user av FR24 har även jag missat denna eminenta tjänst för att logga sina resor! Tack för tips, har tillbringat fyra tråkiga ARN-timmar med att åtminstone föra in årets resor. Sedan nyår har det blivit 1,3 varv runt jorden och flygskammen är total… ?? Nu drar jag strax till DXB med en 777:a och laddar för 42 graders värme ?

  • Hehe, ja det blev några hotellkvällar med att logga alla resor. Hoppas du får en bra resa! Längtar efter min nästa 777-resa om ett par månader! 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.