Testat: Lufthansa Business Lounge i Düsseldorf

Vår roadtrip i Tyskland i mars började i München och avslutades, 120 mil och några dagar senare, på flygplatsen i Düsseldorf. Eftersom flygresan gick i SAS Plus hade vi den här gången tillgång till lounge. I Düsseldorf betyder det Lufthansa Business Lounge i A-piren, vilken vi besökte för att få oss lite frukost.

Eftersom vi var på flygplatsen i god tid så hade inte ens incheckningen till vår flight till Köpenhamn öppnat. Webbincheckning och att kunna lämna väskan på egen hand var inte möjligt, så det var bara att vänta in incheckningspersonalen.

Jag tog därför en promenad upp till observationsdecket, på taket till B-piren. Det ligger innan säkerhetskontrollen och därmed tillgängligt även för besökare. Tyvärr fick jag gå därifrån utan att ha kommit in. Så kan det gå när det kostar 2 EUR som bara tas emot i kontanter. Kontanter är inte mitt starkastes kort.

Här finns det en film som bättre visar observationsdecket.

Düsseldorf flygplats

Lufthansa Business Lounge

Lufthansa Business Lounge, bakom säkerhetskontrollen i A-piren, ligger en våning upp vid gate A50. Vid entrén möts man av en disk där man blippar in sig med sitt boardingkort. Som SAS-resenär ska du minst ha en Plus-biljett i handen, men har du Guld eller högre EuroBonus-nivå så kommer du också in här.

Det här är en Star Alliance-lounge så flyger du med annat bolag inom alliansen så kolla med dem vad som gäller just här.

Väl inne möts man av en ljus lounge som har utsikt ut mot flygplanen. Det är en ganska stor avdelning med fåtöljer samt en annan del med ”vanliga” pinnbord där man kan sitta och äta. Den här dagen var det inte nämnvärt mycket folk och vi hade inga problem att hitta sittplatser för två.

Det här är dock ingen särskilt mysig eller hemtrevlig miljö. Den delen där man kunde sitta och äta vid ”riktiga” bord var det exempelvis klinkergolv. I sådana här sammanhang har det sällan förgyllt mitt liv. Bekvämt? Nix. Ombonat? Nope. Älskar man ljudet när man drar ut en stol på ett klinkergolv så det ekar i hela loungen? Nja…

Toaletter och annat finns det naturligtvis, däremot inga duschar. Det hittar man dock i Lufthansa Senator Lounge. I övrigt finns det även tidningsställ för den som vill bläddra i något och TV-apparater utspridda lite här och där.

Lufthansa Business Lounge
Lufthansa Business Lounge

Mat- och dryckesutbudet

Den här förmiddagen hade vi tagit sikte på en frukost i loungen. Klockan var närmare 12 och själv hade jag inte ens fått något kaffe i mig. Någon frukostservering var det dock inte tal om, förutom lite vaniljyoghurt med sylt. Däremot fanns det någon typ av potatisröra, grönsaker, baguetter och lite annat småplock.

I dryckesväg hittade jag läsk, öl, vin, olika pritsorter, kaffe och te. Här fanns det också sötsaker i form av lite plockgodis. Eftersom jag är alldeles för svag för sånt så blev det naturligtvis en näve till kaffet. Och kanske en näve till när vi lämnade loungen efter en knapp timme.

Den skarpsynte kan också notera engelsk lakritskonfekt på bilden nedan. Det var dock inte originalet från Bassett’s så ni behöver inte plocka om ni inte vill. Originalet är bäst, punkt.

Matutbudet i loungen
Kaffe och snacks
Får det vara lite godis kanske?

Helhetsintrycken av loungen

Alltså, nej. Det här var en ganska ospännande upplevelse. Lufthansa Business Lounge känns ganska utdaterad när det kommer till inredning. Matutbudet den här förmiddagen var ärligt talat inte heller någon höjdare. Vi blev mätta så klart men valde också att spara oss till måltiden som väntade på SAS Plus-flighten en stund senare.

Flygplatsutsikten är så klart ett plus och från fåtöljerna ser man 05L/R, det vill säga sydvästra änden av de två start/landningsbanorna. Jag fick stilla min long-haul-hunger med några widebodies som lämnade Düsseldorf för sina långväga destinationer. Alltid något, i brist på observationsdecket.

Hit ska du gå om du behöver slå ihjäl någon timme eller två på flygplatsen. Att hetsa hit i god tid för att njuta? Nej, det är inte nödvändigt.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.

Testat: Lufthansa Business Lounge i DüsseldorfEntrén bådar gott men innandömet på Lufthansa Business Lounge i Hall A blev ändå en besvikelse. Inte särskilt mysig, tilltugget som fanns var ingen höjdare och så var det ju det där med att ha klinkergolv. Lättstädat, visst. Ombonat och hemtrevligt? Inte alls. Ändå en rimlig plats att smita undan till om man reser i "rätt" klass, istället för att tugga dyr flygplatsmat vid den knökfulla gaten.