Det här är SAS Lounge på Kastrup (för Plus eller Business)

Kastrup är en av mina favoritflygplatser och har så varit under flera år. Skälen är många men att bara strosa runt tycker jag är ett trevligt tidsförsdriv här. En skön atmosfär helt enkelt, för oss som gillar flygplatshäng. För dig som hellre går till en lounge tänker jag nu ta er med in i SAS Lounge på Kastrup.

SAS Lounge på Kastrup är belägen i Terminal 3. Det kan vara lite svårt att veta vilken terminal man rör sig i, eftersom de inte är lika tydligt uppdelade som till exempel Arlanda. Kommer du från säkerhetskontrollen tar du vänster och går mot D-gaterna. Entrén, på vänsterhanden, är ganska stor så den är svår att missa. Här ligger även SAS Gold Lounge, men den hade jag inte tillgång till.

Inlägget är uppdaterat juli 2022!

Minst SAS Plus om du ska in här

Till SAS Lounge har du tillträde om du reser i SAS Plus eller SAS Business, alternativt har guldkort eller högre. Under vissa tider på året (kring jul och sommarmånaderna) har även EuroBonus Silver-medlemmar tillträde. Det går också att betala in sig med priser kring 300 SEK. Precis vid entrén möts man av en stor sammansättning med skärmar som visar SAS-fakta, så som antal flygresor, om Eurobonus, passagerarantal och annat. Nördigt och fint, sånt som jag gillar.

SAS Lounge är till vänster när du kommer in genom entrén. Till höger går man in till SAS Gold Lounge, men då krävs minst guldkort hos SAS eller något annat Star Alliance-bolag.

Fräscha till dig innan flyget

Här inne finns också tillgång till duschar och mötesrum, som så klart är fria att använda. Den största ytan är där serveringen finns. Här finns det borde bord och soffgrupper, gott om platser är det också (så länge folks väskor inte upptar en egen fåtölj…).

I en annan del av loungen är det lite lägre profil som gäller och här är det mer tillbakalutat med fåtöljer. Stora fönster ger gott ljusinsläpp, dock inte mot flygplanen utan mot vägar och parkeringar. Ingen del av loungen har för övrigt någon apron-utsikt. För mig förtar det flygplatskänslan en aning, vilket så klart är lite trist.

SAS har ibland snabbare wifi i luften

Det finns så klart även tillgång till wifi här inne. Det kan vara svårt att få några ordentliga hastigheter om det är mycket folk. Jag överdriver inte när jag skriver att SAS wifi i luften emellanåt är snabbare än det i loungen. När det är lite färre besökare här så är det så klart bättre fart på nätet men förvänta dig inga underverk.

Kallbuffé och gott kaffe

Matserveringen består av kallbuffé med diverse alternativ i dryckesväg. I sig inga direkta konstigheter. Det smakade okej, även om jag mest var ute efter kaffe och något enkelt tilltugg eftersom vi redan lunchat på flighten innan.

Den här eftermiddagen var det ganska mycket folk här men utbudet var förhållandevis väl påfyllt. Det fanns hela tiden personal som, helt fria från leenden och andra trevligheter, gick runt och såg till att det var avdukat och fräscht. Det kändes väl inte som någon glädjens plats direkt, men alla kan väl ha dåliga dagar tänker jag.

LÄS MER | SAS Lounge i Terminal 5 på Arlanda

Rymligt och hemtrevligt

Kontentan av mitt besök i SAS Lounge på Kastrup så? Har man varit i andra lounger signerade flygbolaget så kommer man att känna igen sig. Det känns ändå lite hemtrevligt på något sätt så det är i positiva ordalag. Jag gillar designspråket som SAS har gått på här. Okej matutbud, gott kaffe och rimligt med sittplatser är också en fördel, även om kallbuffé inte är det mest spännande man kan tänka sig.

Tar man sig in här på flygbiljetten eller ”gratis” på annat sätt så kan man gott och väl spendera en stund här. 300 spänn för att betala sig in? Kanske ändå inte, såvida man inte har en lång väntan på nästa flyg och tänker sig lite dusch och annat.

Läs mer om SAS Lounge på Kastrup

SAS och Kastrups webbplatser erbjuder mer information om sina lounger.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.