Testat: SAS Lounge på Kastrup (Köpenhamn)

Kastrup är en av mina favoritflygplatser och har så varit under flera år. Skälen är många men att bara strosa runt tycker jag är ett trevligt tidsförsdriv här. En skön atmosfär helt enkelt, för oss som gillar flygplatshäng. Däremot hade jag inte testat SAS Lounge på Kastrup tidigare, så när jag ändå reste i SAS Plus för ett tag sedan passade jag på.

SAS Lounge på Kastrup är belägen i Terminal 3. Det kan vara lite svårt att veta vilken terminal man rör sig i, eftersom de inte är lika tydligt uppdelade som till exempel Arlanda. Kommer du från säkerhetskontrollen tar du vänster och går mot D-gaterna. Entrén, på vänsterhanden, är ganska stor så den är svår att missa. Här ligger även SAS Gold Lounge, men den hade jag inte tillgång till.

Inlägget är uppdaterat augusti 2019! Förändringar kan ha skett under 2020.

Entrén till SAS Lounge i Köpenhamn

Minst SAS Plus om du ska in här

Till ”vanliga” SAS Lounge har du tillträde om du reser i SAS Plus eller SAS Business, alternativt har guldkort eller högre. Under vissa tider på året (kring jul och sommarmånaderna) har även silvermedlemmar EuroBonus tillträde. Det går också att betala in sig, med priser kring 300 SEK. Hur tillgången är om man flyger med andra Star Alliance-bolag ska jag låta vara osagt.

Precis vid entrén möts man av en stor sammansättning med skärmar som visar SAS-fakta, så som antal flygresor, om Eurobonus, passagerarantal och annat. Nördigt och fint, sånt som jag gillar.

SAS egen informationstavla

Fräscha till dig innan flyget

Här inne finns också tillgång till duschar och mötesrum, som så klart är fria att använda. Den största ytan är där serveringen finns. Här finns det borde bord och soffgrupper, gott om platser är det också (så länge folks väskor inte upptar en egen fåtölj…).

I en annan del av loungen är det lite lägre profil som gäller och här är det mer tillbakalutat med fåtöljer. Stora fönster ger gott ljusinsläpp, dock inte mot flygplanen utan mot vägar och parkeringar. Ingen del av loungen har för övrigt någon apron-utsikt. För mig förtar det flygplatskänslan en aning, vilket så klart är lite trist.

Mer avslappnande yta med fåtöljer
Den lite lugnare avdelningen av loungen.

SAS har snabbare wifi i luften

Det finns så klart även tillgång till wifi här inne. Den här eftermiddagen var det dock inga större hastigheter att prata om. Jag överdriver inte när jag skriver att SAS wifi i luften var snabbare än det i loungen.

När det är lite färre besökare här så är det så klart bättre fart på nätet men förvänta dig inga underverk. Visst borde väl hastigheterna kunna vara lite bättre på ett sånt här ställe, eller är det bara ja som tycker det?

Kallbuffé och gott kaffe

Matserveringen består av kallbuffé med diverse alternativ i dryckesväg. I sig inga direkta konstigheter. Det smakade okej, även om jag mest var ute efter kaffe och något enkelt tilltugg eftersom vi redan lunchat på flighten innan.

Den här eftermiddagen var det ganska mycket folk här men utbudet var förhållandevis väl påfyllt. Det fanns hela tiden personal som, helt fria från leenden och andra trevligheter, gick runt och såg till att det var avdukat och fräscht. Det kändes väl inte som någon glädjens plats direkt, men alla kan väl ha dåliga dagar tänker jag.

Buffénborden i loungen
Kaffeavdelningen
SAS Lounge i Köpenhamn
Fåtöljer i den stora öppna ytan

Rymligt och hemtrevligt

Kontentan av mitt besök i SAS Lounge på Kastrup så? Har man varit i andra lounger signerade flygbolaget så kommer man att känna igen sig. Det känns ändå lite hemtrevligt på något sätt så det är i positiva ordalag. Jag gillar designspråket som SAS har gått på här. Okej matutbud, gott kaffe och rimligt med sittplatser är också en fördel, även om kallbuffé inte är det mest spännande man kan tänka sig.

Tar man sig in här på flygbiljetten eller ”gratis” på annat sätt så kan man gott och väl spendera en stund här. 300 spänn för att betala sig in? Kanske ändå inte, såvida man inte har en lång väntan på nästa flyg och tänker sig lite dusch och annat.

SAS Lounge i Köpenhamn
Loungen, en sen kväll med få besökare.
Sitt ner och ät en stund
Gott om sittplatser i SAS Lounge på Kastrup.

Läs mer om SAS Lounge på Kastrup

SAS och Kastrups webbplatser erbjuder mer information om sina lounger.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.