Fullbordad 39:a – ni vet vad som hände!

Så var vi där igen. Ännu ett år har passerat. Det 39:e till och med, även om det inte riktigt känns så. Fast å andra sidan. Jag vet ju inte hur det ska kännas heller. Men så som jag känner måste ju ändå vara det rätta. För mig.

Hur som helst. Jag gillar att göra tillbakablickar och det är nästan lite tradition att göra en årlig flashback just den här dagen på året. Så jag kör väl en likadan även i år, när jag fullbordat 39:an. Och faktum är ju att ni, om ni hängt med här, vet precis vad som har hänt.

Om inte, låt mig friska upp minnena. Både mina och era. För det har varit ett bra år. Mycket bra!

18 kilometer på Göteborgsvarvet
MAJ. Det är nästan standard att springa Göteborgsvarvet i maj och det var så jag kickade igång även det här året. Läs min racereport här. Foto: R. Rydén Fogelberg / travelphoto.se
BCMC Trail-selfie
JUNI. Årets egoresa gick till Vancouver och mitt andra besök i stan. Det blev både hike på BCMC Trail och så givetvis Bryan Adams-konserten på hans hemmaplan. Ge mig mer Kanada!
En blöt växling inför sista sträckan dag 2
JUNI. Norge bjöd både på strålande solsken med perfekt löpväder till fjällväder i junitappning (det vill säga ett par plusgrader och bitande regn). Jag kutade St. Olavsloppet och det gick sådär lysande bra! Jag blev nästan lite kär i min formtoppning! Läs min racereport här. Foto: D. Kunze
Äntligen har jag fått bestiga Galdhøpiggen!
JULI. Tillslut så blev Galdhöpiggen verklighet och i början av juli stegade jag upp på toppen av norra Europas högsta berg. Det är faktiskt världsklass att kunna stå där uppe och ha den här utsikten! Läs mina tips inför Galdhöpiggen. Foto: M. Carlsson / mariasmat.nu
Dryden på Besseggen
JULI. Dagen efter Galdhöpiggen gjordes det en ny vandring, nu längs den magnifika Besseggen. Jag tror ärligt talat inte att jag har gjort någon finare fjällvandring tidigare. Vädret bidrog, plus den lilla etappen med bergsklättring. Den här dagen alltså! Foto: M. Carlsson / mariasmat.nu
Ales Stenar, Skåne
JULI. Ales Stenar, längst ner i Skåne. Sommarens roadtrip i södra Sverige bjöd på så jädra många härliga upplevelser. Alldeles runt hörnet, med världens mått mätt. Solnedgången här var inget undantag! Foto: M. Carlsson / mariasmat.nu
Att hyra elcykel på Bornholm
JULI. Den nordiska roadtrippen fortsatte och senare i juli gjorde vi Bornholm. Utan bil. Istället hyrdes det elcykel och vi klämde sex mil på fem timmar. Jag fick cykelont i röven, vilket blev än värre när vi rullade in på kullerstenen i Rønne mot slutet av dagen. Foto: M. Carlsson / mariasmat.nu
Hällande regn vid hål 6!
AUGUSTI.Årets årliga fotbollsgolf blev av och den här gången premiärspelade flera av våra närmast sörjande tillsammans. Jag vann. Foto: R. Rydén Fogelberg / travelphoto.se
Efter ungefär två kilometer
SEPTEMBER. Helt utan känn på dagsformen sprang jag ut på Stockholms gator för en halvmara jag aldrig tidigare sprungit. Det gick bra. Väldigt bra. Till och med näst snabbaste halvmaran någonsin-bra! Den och det gör jag gärna om!
Utsikt över Königssee och Berchtesgaden
OKTOBER. Ett kärt återseende! Det blev en weekend i Salzburg men kanske framförallt olidligt vackra Berchtesgaden i södra Tyskland. Det här kan vara det mest natursköna ställe jag vet. Allt inräknat. Foto: M. Carlsson / mariasmat.nu
Bungyjump i Singapore
FEBRUARI. Sedan var det faktiskt ganska lugnt ett tag, tills jag stack iväg på andra egoresan det här 39:e året. Jag sa hej till Singapore och firade genom att hoppa ut från 47 meter på Sentosa. Bungyjump ska jag göra fler gånger och från högre höjder, var så säkra!
Champagne på säte 3A
FEBRUARI. På hemresan från Singapore lyxade jag till det ordentligt och flög Qsuite hos Qatar Airways. Tripreport är på väg, precis som en ordentlig genomgång i bloggform.
Dryden i Liechtenstein
MARS. Det blev en roadtrip från München till Düsseldorf via diverse omvägar. Vi såg vårvinter i Österrikes alper, mötte en tidig vår i Liechtenstein och hann med Lindau, Rothenburg, Luxemburg och Bastogne längs vägen.

…och så var det med den saken. Egentligen skulle jag ha firat in 39:an i Paris idag men eftersom SAS-strejken inte behagade att upphöra i tid så blev den trippen avbokad i sista stund. Fast vad gör det. I torsdags snöade det i Östersund och idag är halvklart och några få plusgrader. Vi har ju pratat om kontraster många gånger så då kan vi väl lika gärna göra det idag också. Nästan som en liten födelsedagspresent ju.

39:an är slut. Länge leve 39:an. Och så kör jag med full sula, sträckt ben och dobbarna först rakt in i 40. Let’s do this!

8 KOMMENTARER

  1. Grattis! Trist att det inte blev något firande i Paris pga bortskämda SAS piloter. 39an såg ju inte helt taskig ut.

    • Paris finns förhoppningsvis kvar. Och det verkar SAS också göra ett tag till så det kommer nog fler tillfällen. Tack för gratulationen! 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.