Paris och det som skulle ha varit

Jag skulle ha firat födelsedagen ute i Europa. I Paris. Och möta våren. Romantiskt så det räcker och blir över, en resa som dessutom bokades på Alla hjärtans dag av alla jävla dagar på året. Jag skulle suttit vid datorn ikväll faktiskt och backupat några hundra bilder från en härlig weekend.

Det var också bokat en ovanligt lång helg. När vi vanligtvis sticker iväg på en fredag till måndag hade vi nu en torsdag till tisdag i kalendern. Högst oklart varför faktiskt men priserna kan ha spelat in. Det fanns lite vaga planer om att hyra bil och se lite av den franska landsbygden först, för att sedan avsluta med lite storstadspuls.

Så mycket annat fanns inte planerat. Inte en enda hotellnatt var bokad och inte heller någon hyrbil stod och väntade på oss på Charles de Gaulle den 2 maj. Bara en ytlig plan om att se fragment av Normandie och avsluta med en utbrunnen Notre-Dame.

Paris
Foto: R. Rydén Fogelberg / travelphoto.se

Sedan kom SAS-strejken

Vi kom aldrig iväg. Vi blev inte ens försenade. Vi blev inte heller strandsatta på vare sig Arlanda, Kastrup eller Charles de Gaulle. I efterhand känns det ovanligt bra att vi var dåligt förberedda och inte hade bokat vare sig hotell eller bil. Vi slapp se tusentals kronor försvinna i ounyttjade hotellnätter. Vi slapp låta en oanvänd hyrbil kosta oss massa euro.

Istället firade jag födelsedagen i Jämtland, med en härlig hotellnatt, middag och spa hemma på Frösön. Det snöade till och med i lördags. Ganska långtifrån ett försomrigt Paris. Gissar jag i alla fall. Jag var ju inte där.

Så. Paris. Det som skulle ha varit. Det som aldrig blev av. Ibland får man brottas med i-landsproblemen och återigen bara konstatera att ”det kunde ha varit värre”.

Eiffeltornet i Paris
Foto: R. Rydén Fogelberg / travelphoto.se
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

8 KOMMENTARER

  1. Någon vidare sommar missade ni med största sannolikhet inte i Paris. Pratade med några vänner som bor där igår och det var iskallt. Grönt men iskallt.

  2. Surt som tusan, men Paris finns kvar. Och det är kallt där nu (tydligen har det här lågtrycket dragit över hela Europa…) så kör en weekend där i september i stället. Då brukar det vara ganska nice!

  3. Jättetrist med de grusade planerna. Men, som sagt, en himla tur i oturen ändå att ni inte förlorade pengar på andra bokningar. Det låter onekligen inte helt fel med det födelsedagsfirande som blev, trots allt! 🙂 Själv har jag inte varit i Paris sedan 1994. Kanske dags för ett återbesök? En fin stad, det är det.

    • Shit happens, jag tänker att det blir Paris med omnejd framöver. Men ja, jag har inte heller varit där på ett tag (1992) så det är väl dags? 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.