Vlogg: Första klass med SJ X 2000

För några veckor sedan spenderade jag en fantastiskt fin helg i Kristianstad. När jag skulle dit blev en tågresa med SJ och deras klassiska X 2000 från Stockholm till Hässleholm (där jag bytte till regionaltåg sista biten till Kristianstad). Som lite extra krydda blev det förstaklass och säte 1A.

X 2000 har rullat på svenska järnvägar sedan 1990 (och kom till Östersund så sent som 2005) och jag har själv rest med det massor av gånger, både i första och andra klass. Genom åren har jag haft en hel del minnesvärda upplevelser i just X 2000.

Allt från superdåligt wifi och fantastiska landskap som passerat utanför till massor av kaffe och så de där två hästtokiga kvinnorna som pratade all jordens hästämnen mellan Stockholm och Göteborg. Jag bara gissar att de skulle på hästshowen i Scandinavium den gången. De. Slutade. Aldrig. Prata. Det var också på tiden innan smartphones och brusreducerande hörlurar…

Tågresan till Skåne började redan ett par timmar innan avgången. Första klass innebär nämligen, förutom bättre ombordservice, även tillgång till SJ Lounge. Jag har så klart skrivit en recension om det besöket.

Så. Youtube och rapport var det ju. I filmen går jag igenom vagnen, sätet, bistron, det jag åt och så lite härliga tågvyer med svenska landskap utanför fönstret. Ni ser den här nedanför, eller så klickar ni in här. Kom även ihåg att prenumerera på min kanal om ni inte redan gör det. Tack!

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.