Midsommar goes tradition (tydligen)

Jag har inga midsommartraditioner. Det var jag inne på redan förra året. Och jag har faktiskt varit inne på det väldigt många år, eftersom jag väldigt sällan vet vad jag ska göra på midsommar förrän bara någon eller några dagar innan. Fast kanske har nu någon typ av tradition ändå satt sig. Jag kan i alla fall ana en liten promille av tendens i alla fall. Samma sak som hände förra året kommer hända även i år.

Golf, kort och gott.

Om en stund drar jag ut på golfbanan här på Frösön och om jag inte bangar helt så blir det rundor både på i morgon och på söndag. Nästan som förra året. Är det alltså min nya midsommartradition? Att spela golf? Kanske.

För ärligt talat. Det är en traditionslös helg det här. För mig. Jag har ingen stuga i fjällen. Jag har ingen husvagn på kusten. Ingen stor släkt som samlas. Det ena året är sällan det andra likt. Ett år kan jag fira jul i Kluk, det andra på Svalbard och det tredje på västkusten.

Och jag är så nöjd med det. Aldrig någon hets, stress eller press att hinna sy ihop ”det där årliga som måste fixas” utan mer ta helgen som den kommer. På halvvolley och klackspark. En lugn drive från ettans tee, följt av fyra timmars detox från allt vad måsten heter. Kanske är det just i år som jag behöver det allra mest, efter en väldigt intensiv vår.

Idag hoppas jag på en skön runda följt av en härlig kväll hemma i Skärgår’n. Det ska tydligen åska, så då kanske jag tar sikte på en liten fotosession rentav. Eller så stannar jag hemma. Valet är mitt. Det är midsommar. Och jag gör precis det som faller mig in. Fint så.

Vad gör ni?

Midsommar 2012
Midsommar i Skärgår’n. På Frösön alltså.
Dryden på Adventtoppen
Midsommar på Svalbard.
Nulltjärn, Vålådalen
Midsommar i Vålådalen.
Golf och solnedgång på Frösön
Sommar på golfbanan.
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

3 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.