Så blir sommaren – en bucketlist för 2019

En sommar utan planer är ingen riktig sommar tänker jag. Okej, varenda kvadratminut behöver inte vara planerad, det måste fortfarande finnas rum för de spontana äventyren och de oplanerade upptäckterna. Så klart. Men en önskelista kan man väl ha?

Inför de senaste somrarna har jag satt ihop en bucketlist och jag tänker mig samma sak i år, så här några dagar in i juni. Jag började faktiskt snickra på den redan i slutet på maj men lät den vila, för att se om jag skulle komma på några fler saker. Det gjorde jag. Och jag kommer nog fler saker efter att det här inlägget publicerats.

Så. Från och med 1 juni till 31 augusti tänker jag mig ungefär något sånt här.

Flightspotta i Köpenhamn

Jag har pratat om att flightspotta i flera år. I sommar kan Köpenhamn vara tillräckligt nära för att vara en rimlig bilresa över en dag. Det är vad jag siktar på just nu. Göteborg är ju i och för sig också nära, men inte lika ”rolig” trafik där. CPH har ju A380 från Dubai. Till exempel.

Air France-A380 F-HPJG i Paris
Jag har varit nära en A380 förut… Foto: C. Bergqvist

Premiäråka MTR Express (#tågskryt alltså)

Det är, av flera skäl, sällan som jag reser dedikerat mellan våra två största städer. I sommar kan det ändå bli så att jag vill åka mellan Göteborg och Stockholm och då ska jag absolut ta chansen att testa MTR Express. I så fall både första- och andraklass, för att se om det är värt de där extra hundralapparna som skiljer dem åt. Och så blir det lite #tågskryt på Instagram och Twitter så klart, det är ju ett måste.

Upptäcka mer av Göteborgs skärgård

Efter förra sommarens fem fantastiska veckor med distansjobb och semester i Göteborg så kom vi hem till Östersund igen. Utan att ha upptäckt vad stans skärgård har att erbjuda. Det får bli ändring på det den här sommaren. Om det så är en kvällsutflykt eller en tvådagars spelar ingen roll. Jag vill ha saltstänkta droppar i ansiktet på båten ut till klipporna och jag vill känna doften av hav. Ge mig!

Sälsafari i Göteborgs skärgård

Göra min första HIO

Några birdies har jag gjort men hole-in-one har jag bara varit riktigt nära ett par gånger på Frösöns 4:e och 17:e. Det är i sommar det händer. Någonstans. Någon gång. Eller ja, det är i alla fall min ambition att det händer. Man ska sikta högt sägs det.

Göra mitt längsta löppass

Pers på halvmilen och milen i all ära, men ska jag springa maraton under 2019 så är det dags att börja få till de längre passen också. Fram till häromdagen hade jag inte sprungit längre än Lidingöloppet (2014 senast). Men, när jag drog ut på ett lugnt och stilla lååååångpass i söndags så slog jag både distans och tidsrekord. 32,3 kilometer på behagliga 4:04. Det var precis vad jag behövde testa.

Men visst kan jag väl få till ett ännu längre pass eller två(-tre-fyra) innan sommaren är över. Får jag med mig någon?

Löpning på Frösön

En vandring eller två

Alltså, det är lika svårt varje år. Så fort semestern kickar in så lämnar jag Jämtland. Och är det någonstans jag vill vandra så är det ju i… tja, Jämtland. Kanske blir det en helg över i augusti eller så får det hända i september. Det finns cirka många turer jag vill göra!

Vandring till Kebnekaise
Fjällvandring när den är som bäst! Det här på väg till Keb för några år sedan.

Inga orimliga planer – eller?

Det låter som storslagna planer men visst är de väl genomförbara? Alla kanske inte får plats men jag har hellre ambitioner än att stå helt utan planer och komma hem tomhänt. Sedan kommer det ju alltid spontana upptäckter också så klart. Hur gör ni? Har ni någon bucketlist för olika saker eller behöver ni inte?

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

8 KOMMENTARER

 1. Låter som härliga planer! Nej. jag har nog ingen bucket list just för sommaren, det får bli lite som det blir … Kroatien och Estland står på agendan och det ska bli kul!

 2. Bucketlist 2019
  mars sydafrika med safari check
  april Alicante Spanien canyoing check
  maj Krakow check
  juni Dalom
  juli Galdöpiggen Norge
  augusti lilla Sarek Jämtland
  oktober Nice Frankrike

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.