Sommaren verkar vara up and running!

Lördagshäng i Skärgår’n. Grillen som tändes. En iskall cider som svalkade. En somrig spellista från Spotify som lyssnades. Och så hade vi sommarens första utemiddag under blå himmel. Vi pratade New York-resa (inte vår dock), gymnasieval, träning och massa annat med hemmatonåringen och dennes gäst.

Lugnt, stilla, avkopplande och rofyllt. En väldigt angenäm lördag. Inte mer. Inte mindre. Alldeles lagom. Ibland är just lagom det mest perfekta.

Jag vet inte om det har hänt något med mitt smaksinne. Men. Jag är inte alls lika inne på öl sedan ett år tillbaka. Någonstans förra sommaren började det. Där jag tidigare kunde känna att en god IPA skulle sitta fint sätter jag mig hellre med en iskall och lite syrligare cider. Så länge jag lyckas ducka för sötsliskiga saker så är jag mer än nöjd. Men öl? Nej.

Cider då. Seth & Rileys Garage Hard Lemon är riktigt bra. Igår upptäckte jag också The Sour Projekt med smak av grapefrukt, lindblomma och grönt te. Den kommer jag köpa fler gånger i sommar!

Sedan måste jag också träna på att inte bränna köttet på grillen. Får sonika ta revansch nästa gång.

Grilla grilla grilla
En riktigt god cider

Säsongens första 18 hål!

Innan grill, cider och allt annat på lördagen så hann vi också med en runda ut till golfklubben på Frösön. Inte för att spela men väl för att fixa medlemskapet. Är det något som jag gjorde “fel” förra året så var det att vänta med både det och att spela.

Igår stod vi redo att slå ut. Eller ja. Redo och redo. Klockan 06:50 är man inte särskilt redo för något annat än att fortsätta sova. Egentligen. Men så går det när halva stan är golfsugna och de bästa tiderna är bokade. Ändå skönt att få första rundan avklarad och jag är nästan lite förvånad över hur bra det ändå gick, med tanke på förutsättningarna. Banan är långtifrån perfekt och min golfform lär inte ha blivit bättre under vintern.

Jag har ändå noterat ner lite från årets första runda och tar med mig ungefär det här när jag går vidare in i en förhoppningsvis lång och rolig säsong:

  • Härliga utslag från tee både med driver, trätrean och till och med järnklubborna på de korta hålen.
  • Överlag bra inspel från lite längre håll, där jag fick härlig höjd med både järnsjuan och pitchen.
  • Det långa åttonde hålet där jag låg på green på tre slag.
  • Jag slog långt, så långt att två bollar försvann på grund av att jag slog längre än jag trodde. Vinterträningen, någon?
  • Ojämn kvalitet på greener (inte så konstigt i början av juni) gav horribelt spel nära flagg.
  • Korta inspel till green är min svaga punkt rent allmänt, likadant igår.
  • Den långklippta semiruffen svalde två bollar för mig och tre för mina medspelare. Det ska vara omöjligt att tappa bollar på de där områdena, där det annars råder så gott som fri sikt.
  • Det är ändå roligt med golf. Trots starttid 06:50 en söndag…

Fler som spelar golf och som kanske är sugna på en runda i sommar? Ni vet var kommentarsfältet finns! Om inte, så längst ner efter bilderna.

Tee 1 på Frösöns golfbana
Missad fairway på 18:e
Golfbanan på Frösön
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.