40 innan 40 – här är målen jag vill nå

Alltså. I maj nästa år jubilerar jag igen och just idag är det faktiskt tio månader kvar. Käre barn alltså, tiden har minst sagt flugit förbi. Ett helt decennium som har innehållit högt och lågt. Det är ändå för tidigt att summera perioden så det väntar jag med. Däremot har jag börjat fundera på mål att uppnå inför 40-årsdagen.

40 innan 40, ni vet.

Jag utökade den listan lite så för mig blir det 40, 40, 40 och -40 (!) innan 40. Nu har jag lite att bita i, kan man väl lugnt påstå. Har ni någon liknande lista inför ett stundande jubileum?

40 länder innan 40

Att jag jagar länder vore väl dumt att säga. Då hade jag gjort andra resor än återbesök till Tyskland, Kanada, England, Italien och så vidare. Däremot håller jag koll och räkning på vilka jag varit i. Och det börjar närma sig. 2017 jobbade jag på bra och gjorde sex nya länder, i år har jag två och i skrivande stund har jag totalt 37. Det är alltså fullt rimligt att greja tre till innan maj 2020.

Doha, Qatar
Qatar (och Doha), mitt senaste land på listan och som besöktes i februari 2019.

40 flygbolag innan 40

En omöjlighet för vissa att hålla koll på, men för oss som gärna slänger oss med hashtagen #avgeek så är det fullt naturligt. Ändå har jag inte räknat förrän fram till för ett tag sedan, då jag började fundera på hur många bolag jag faktiskt har gjort. Så, jag listade helt enkelt de jag kom på. Från första flygningen som sjuåring tills idag.

Vid ett par-tre tillfällen har det varit specialchartrade plan (som EM-resan till Kiev 2012 och Teneriffa 2000) så de står som okända. I övrigt tror jag faktiskt att jag fått med alla. Då har jag inte heller räknat med de privata flygturer jag gjort över Östersund och Trollhättan i Cessna-kärror och DA40-plan.

Här får jag lite att jobba med, för det saknas just nu nio upp till 40. Samtidigt har jag en del ”enkla” kvar att göra. Widerøe, Aegean, Finnair, Turkish, British Airways, Singapore Airlines, TAP, Alitalia och så vidare. Ja, plus de lite mer långväga då som Qantas, Ethiad, ANA och Cathay Pacific.

Austrian Embraer 195 på flygplatsen i Wien
Austrian är senaste tillskottet på flygbolagslistan, vid resan till Salzburg 2018.
Studs-och-gå på Åre Östersund flygplats
En privat DA40-tur och studs-och-gå på Åre Östersund flygplats räknas dock inte.

40 kilometers sträcklöpning innan 40

Lättaste målet? Jag skulle kunna göra det här redan idag, såpass tränad är jag så klart. Ändå är det det längsta jag sprungit så här långt ”bara” 32 kilometer. I tävling har jag gjort Lidingöloppet som längst, med sina tre mil.

I år har jag ju lovat mig själv min första maraton men någon anmälan är ännu inte gjord. Men. Håller jag löftet lär ju fyra mils löpning var i hamn med god marginal. Jag tror också att jag vet vilken mara jag ska göra. Får återkomma med detaljerna.

✅ 2019-08-09: Ett långpass värt namnet – hej 40 kilometer!
✅ 2019-09-15: Sydney Marathon 2019 – race report

(Under) 40 minuter på milen innan 40

Den här kommer bli tuff. Idag har jag personbästa på 42 minuter, så det är alltså två minuter som ska kapas bort för att greja det här. Det är ganska mycket på en mil. Å andra sidan, jag kapade faktiskt bort mer än två minuter från Spring en mil 2018 till årets upplaga. Och gjorde halvmilen på under 20 så sent som förra veckan.

Fortsätter jag med grymt bra intervallträning och några mysiga långpass så tänker jag att det här målet borde kunna tas i hamn. Extra klurigt bara med tiden på året. Allt innan maj är ju inte direkt optimal tid för personbästa. I alla fall inte i Jämtland.

Mot sub-20 på 5 km - från Skogn
Mot sub-40 på milen! Här på St. Olavsloppet 2019.

Fler 40 innan 40?

Här var mina fyra primära mål. Lite resemål och träningsmål. Det är väl lite så livet ser ut för mig. Har ni fler tips på 40-nånting innan 40? Har ni satt upp liknande mål inför jämna år som det här? Dela gärna tips och idéer, kommentarsfältet hittar ni här under!

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

8 KOMMENTARER

  1. Ingen lista till en specifik födelsedag utan en mer evig. Vill ha varit i fler länder än jag är gammal varje år. Ligger på +5 just nu (och upplever 2 eller 3 till i juli) så nu kan jag utan problem resa till många favoriter. Men fler förslag på 40. Uppleva +40 och -40 grader?

    • Oj, just det! +40 har jag faktiskt upplevt en gång, utanför Dubai för ett par år sedan. -40 är det värre med, det närmaste jag har varit är -35 här hemma i Östersund. Det var bitigt. Men svårt att boka en sån tripp tänker jag, är ju verkligen att utmana naturen. 🙂

  2. Visst går 40 år fort! Eldste datteren fylte 40 for noen dager siden, og det er jo ikke lenge siden hun ble født!
    I min alder går det ikke an å lage seg mål relatert til antall år man har levd, de målene blir aldeles uoverkommelige. ? Antall flyselskaper jeg har reist med, for eksempel, er ca 10. Men har i hvert fall reist med British Airways, og det nå nedlagte Malev – har du det på lista di? De hadde direkterute Budapest – Oslo en periode under de seks årene datteren studerte i Ungarn.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.