Somliga går (inte) i trasiga skor (längre)

Så blev det dags. De röda Asics-fartvidundren gick i tävlingspension på Kraftprovet i Trollhättan. De avslutade lång och trogen tjänst på finaste sätt, med nytt personbästa. Sedan började jakten på arvtagarna. Det blev en ganska kort jakt, när jag väl kom ut och började leta.

En halvtimmes provspringande och fem liter svett senare hade jag bestämt mig, där hos Löplabbet i Göteborg. Brooks var testat, precis som New Balance, Saucony, ett par Nike Air Zoom Pegasus samt en senare version av de Asics jag redan kutat massa mil i de senaste åren.

Tillslut satt de på fötterna. Mina nya löpkamrater. De där gråsvarta Nike Air Zoom Pegasus-dojjorna.

Kvällsträning på Majvallen

Ett HIIT Cross-inspirerat pass

Så. I fredags blev det ett första pass med dem. La in ett HIIT Cross-inspirerat pass i klockan med 60/30-intervaller. Sedan svettades jag i 25°C och med ett Göteborg i skymning, där jag sprang varv efter varv runt Majvallens supergröna konstgräsmatta. Fint så. Mycket fint.

Passet då? Jag började med 20 minuters ordentlig uppvärmning och avslutade med 15 minuters nerjogg. Däremellan körde jag åtta intervaller enligt följande:

 • 60 sek aktivitet / 30 sek vila
 • 60 sek aktivitet / 30 sek vila
 • 60 sek aktivitet / 60 sek vila (och byt övning)

  x 8

De åtta intervallerna varierade jag så här:

 • Intervall 1: löpning, 3:35-tempo
 • Intervall 2: 15 situps / AMRAP benlyft
 • Intervall 3: löpning, 3:35-tempo
 • Intervall 4: 15 armhävningar / AMRAP rygglyft
 • Intervall 5: löpning, 3:35-tempo
 • Intervall 6: 15 burpees / AMRAP airsquats
 • Intervall 7: löpning, 3:35-tempo
 • Intervall 8: kombo av fysövningarna ovan

Och skorna. De satt som ett smäck. Gigantisk skillnad mot mina gamla, nu nästan klumpiga Asics-dojjor. Lätta, nätta och slimmade runt fötterna. Plus känslan av att nästan sväva fram. Så är det alltid med nya skor och det säger väl också lite om hur slitna de gamla faktiskt var. Härlig känsla i alla fall, även så här efter några dagars användning.

Nu börjar träningen inför höstens äventyr också. Tänkte börja med att sätta nytt PB på Blodomloppet i Östersund i augusti. Sedan väntar min första maraton i september. Men jag tänker återkomma om den lite senare. I väntan så får ni ett par Göteborgsbilder från min fredagsfys före fredagsmys.

Livet är gött. Världen är stor. Och jag går inte längre i trasiga skor.

Majvallen i Göteborg
Slottsskogen
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

 1. Hört SÅ mkt bra om den modellen. Jag måste sluta köpa reaskor och ta mig i kragen (dvs till Löplabbet). Kanske som en pepp inför mina kommande lopp? Som jag… samlar inspo för.

  • Klassisk sko, den bör du testa om du har neutralt löpsteg. Men lite likadant som mina sista fotbollsskor som jag köpte. Copa Mundial. Hört massa gott om dem och ändå köpte jag syntetskor som gick sönder på konstgräset. Tills jag köpte de där omtalade. Bästa skorna jag haft. Sen drog jag korsbandet.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.