Jag säger som Ulf Lundell en gång sa

Sommar, semester och lediga dagar. Det har varit några härliga veckor det senaste. Jag har jobbat på distans två veckor och sedan haft semester i tre. Det har blivit golf, skärgårdsluff i Göteborg, strosande i Göteborg, god mat, träning och så hann vi med några dagar i Paris. Bra tempo med andra ord, samtidigt som det känns som att jag ändå fått fin återhämtning och bortkoppling från det som kallas ”vardag”.

Nu är jag tillbaka i Östersund igen. Jobbet kickade igång idag. Vardagen med dess rutiner är på inmarsch. En bedrövlig händelse för många men jag säger mer som Ulf Lundell en gång sa. På Roskilde-festivalen 1999 faktiskt.

De é fint å va tebaks!

Det går att tycka mycket om det där med jobb, vardag och rutiner. Jag gillar det fria livet där jag själv sätter förutsättningarna. Många gånger har jag dock en förmåga att tappa strukturen på framförallt semestern. Det är jag så klart inte ensam om.

Planlösa dagar blir ibland ganska ogjorda dagar, så det är kanske inte så konstigt att jag gärna slänger in ett par-tre planerade golfrundor med bokade tider, eller bestämmer tid och dag för nästa träningspass. Jag vill ha lite struktur även på lediga dagar. Men det är svårt. Därför kommer ”DE É FINT Å VA TEBAKS!”-känslan nu när allt lite blir ”som vanligt” igen.

När jag kommer upp i hyfsad tid på morgonen. När det blir lite bättre ordning på mattiderna. När jag får vara i mitt eget hem. När jag kan boka lunchträning på gymmet igen. När jag kan spela golf på hemmabanan.

Golf på Frösön

Men visst, jag respekterar de som inte har samma inställning till att återigen kastas in i det många kallar för ”ekorrhjulet”. Fasta tider, blä. Jobb, usch. Hämtning och lämning, snark. Fast saker blir ju inte enklare för att man samtidigt kastar sig in i spiralen av negativa tankar. Det är väl i och för sig lättare sagt än gjort att ta sig ur det där. Har jag hört.

Så. Jag då? Jo, jag njuter av att ha haft en fin sommar. Jag njuter av att ha härliga planer för hösten. Och så njuter jag av känslan jag kan ha just idag. Att det i slutändan är rätt ”fint att va tebaks”.

En mugg kaffe.
Den obligatoriska muggen kaffe.
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.