Vid resan till Paris för några veckor sedan avgick vi från Göteborg, för omväxlings skull. Det händer inte särskilt ofta ska tilläggas, så jag hade aldrig tidigare besökt SAS Lounge på Landvetter. Den här gången passade vi på eftersom vi hade biljetter i SAS Plus.

När man reser i SAS Plus har man förutom lounge tillgång till Fast Track, möjlighet till mer incheckat bagage, mat på planet och så får man välja sittplatser längst fram redan vid bokningen. Ja, så drar man in lite extra EuroBonus-poäng också.

Loungen har man access till om man reser i SAS Plus/Business eller om en har EuroBonus Guld och uppåt. Som EuroBonus Silver-medlem har man också fri tillgång till loungen men under begränsade perioder (runt sommaren och kring jul, exakta datum varierar från år till år).

LÄS MER | Det här är SAS Plus inom Europa!

SAS Lounge på Landvetter – liten och ljus

Inför den här flygningen var vi ute i god tid på Landvetter, vilket gjorde att vi hade över en timme till ett besök i loungen. Den här belägen vid gate 18, precis bredvid Vinga Lounge. Man blippar in sig med boardingkortet och sedan är det bara att slå sig ner någonstans.

Vid det här besöket, en söndagseftermiddag i mitten på augusti, var det ganska gott om lediga platser. Allt vid fönstren var dock upptaget. Inte så konstigt kanske, då den vetter ut mot de parkerade flygplanen och även start- och landningsbanan. Helt klart loungens största fördel och inget som syskonen på Arlanda eller Kastrup kan skryta med.

Det här innebär ju också massa ljusinsläpp, vilket gör hela upplevelsen lite trevligare. Hela lokalen kändes också fräsch och välstädad så givetvis får även det en stjärna i kanten.

SAS Lounge på Landvetter
Bra utsikt i loungen
Ljusa ytor att äta i
Gott om sittplatser

Det enklaste i mat- och dryckesväg

SAS Lounge på Landvetter kan inte direkt skryta med någon kulinarisk upplevelse. Det är enkelt tilltugg i form av kalla rätter. Sallad, grönsaker, en soppa, kall kyckling och någon typ av potatisröra stod framdukat den här dagen. Lägg där till lite snacks och kakor. På intet sätt dåligt, men inte några större smaksensationer heller. Man får i alla fall ge SAS att de har samma nivå sett över alla sina lounger. Mellanmjölken strikes again.

På tal om mjölk. I dryckesväg finns läsk och alkoholhaltiga drycker, plus kaffemaskinen då så klart. Inte heller det några större konstigheter. Fast just mjölk såg jag faktiskt ingenstans.

Servicen var god men kanske lite snorkig. Saker och ting dukades snabbt av när gästerna lämnat men bemötandet var ärligt talat sådär. Förstår inte riktigt varför det ska vara så svårt att bjuppa på ett leende i ett sånt här serviceyrke?

Vanligt lounge-tilltugg i SAS Lounge på Landvetter
Vanligt lounge-tilltugg i SAS Lounge på Landvetter

Servicecenter och lekrum

Precis vid entrén till loungen finns det några datorer och lite självservice när det kommer till ens resa. Det finns också ett pyttelitet “kidsroom” med lite tidningar och ett bord med några få leksaker. Alltid något.

Loungen har också ett eget wifi. Nu har Swedavias eget trådlösa nät inga större begränsningar längre, så det fungerar ju fint att köra vidare på det om man väl börjat. Jag har ändå upplevt SAS-loungernas egna nät som snabbare.

Eluttag finns det också gott om, vid varje fåtölj och vid varje bord. Ingen risk för batteritorsk med andra ord.

Travel self service i loungen

Fönsterplatserna är bäst i loungen

De bästa platserna var så klart upptagna. Inte så konstigt, de är ju vid fönstret ut mot start- och landningsbanan. Vi var tre i sällskapet och valde istället ett bord där vi alla fick plats. Men ja, fönstren är nog det bästa med hela loungen faktiskt.

Riktigt skönt att smita undan till en lugn miljö (för det var verkligen lugnt och stilla här inne!) och få lite utsikt. Att då samtidigt kunna dra en mugg kaffe utan att belasta halva semesterkassan ute i de “vanliga” caféerna är ju också ett stort plus. Det är nog huvudanledningen till att jag skulle besöka SAS Lounge på Landvetter igen. I övrigt var den inget mer än… tja, en helt vanligt ordinär SAS-lounge.

Mellanmjölk. Utan att ens servera det (med reservation för blindstyre).

Fåtöljer med gott ljusinsläpp

6 KOMMENTARER

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här