Det här är SAS Lounge Landvetter – liten och ljus

Efter nästan två års nedstängning återöppnades SAS Lounge Landvetter den 1 februari 2022. Det är ingen stor och överflöd lounge men väl en trevlig plats att hänga på innan (eller efter) ens flyg. Jag har besökt loungen och ger här mitt eget tyckande och om det faktiskt är värt besväret att lägga tiden här.

Så kommer du in

SAS Lounge Landvetter har man access till om man för dagen har en biljett i SAS Plus/Business eller om man har EuroBonus Guld och uppåt. Är man guld eller högre i något annat Star Alliance-bolag kommer man också in. Som EuroBonus Silver-medlem kan man också komma in men under begränsade perioder (runt sommaren och kring jul, exakta datum varierar från år till år). Är man SAS Diamond har man även tillgång hit på ankomst, utöver vid avgång.

Man kommer även in här om man för dagen har en flygning med ett annat Star Alliance-bolag, som Lufthansa eller Swiss.

SAS Lounge Landvetter – liten och ljus

Loungen är belägen vid gate 18, precis bredvid Vinga Lounge. Man blippar in sig med boardingkortet och sedan är det bara att slå sig ner någonstans. Vid mitt hittills enda besök, en söndagseftermiddag i mitten på augusti, var det ganska gott om lediga platser. Allt vid fönstren var dock upptaget. Inte så konstigt kanske, då den vetter ut mot de parkerade flygplanen och även start- och landningsbanan.

Det här innebär ju också massa ljusinsläpp, vilket gör hela upplevelsen lite trevligare. Hela lokalen kändes fräsch och välstädad, vilket så klart ger en stjärna i kanten.

SAS Lounge på Landvetter
Bra utsikt i loungen
Ljusa ytor att äta i
Gott om sittplatser

Det enklaste i mat- och dryckesväg

SAS Lounge Landvetter kan inte direkt skryta med någon kulinarisk upplevelse. Det är enkelt tilltugg i form av kalla rätter. Sallad, grönsaker, en (förvisso varm) soppa, kall kyckling och någon typ av potatisröra stod framdukat den här dagen. Lägg där till lite snacks och kakor. På intet sätt dåligt, men inte några större smaksensationer heller. I dryckesväg finns läsk och alkoholhaltiga drycker, plus kaffemaskinen då så klart. Inte heller det några större konstigheter.

Fast kaffemaskinen är bra. Det är den.

LÄS MER | SAS Plus inom Europa!

Vanligt lounge-tilltugg i SAS Lounge på Landvetter
Vanligt lounge-tilltugg i SAS Lounge på Landvetter

Servicecenter och lekrum

Precis vid entrén till loungen finns det några datorer och självservicetjänster, om man behöver styra upp något kring sin resa. Det finns också ett pyttelitet ”kidsroom” med tidningar och ett bord med några leksaker. SAS Lounge Landvetter har också ett eget wifi. Nu har Swedavias eget wifi inga större begränsningar längre, så det fungerar ju fint att köra vidare på det om man väl börjat. Jag har ändå upplevt SAS-loungernas egna nät som snabbare.

Oavsett vilket wifi ni väljer och var ni än må göra det, se till att köra en VPN-tjänst på era enheter för att kryptera trafiken. I mitt inlägg om att skydda sina enheter på redande fot kan ni läsa mer om det.

Eluttag finns det också gott om, vid varje fåtölj och vid varje bord. Ingen risk för batteritorsk med andra ord.

Fönsterplatserna är bäst i SAS Lounge Landvetter

De bästa platserna var så klart upptagna. Inte så konstigt, de är ju vid fönstret ut mot start- och landningsbanan. I alla fall. Det är riktigt skönt att smita undan till en lugn miljö (för det kan verkligen vara lugnt och stilla här inne!) och få lite utsikt. Att då samtidigt kunna dra en mugg kaffe utan att belasta halva semesterkassan ute i de ”vanliga” caféerna är ju också ett stort plus. I övrigt är det här en helt vanligt ordinär SAS-lounge men som inte riktigt kan matcha deras lounger på Arlanda, Kastrup eller Oslo Gardermoen.

Har du besökt den här loungen? Vad tyckte du? Lämna gärna en kommentar och berätta!

Travel self service i loungen
Fåtöljer med gott ljusinsläpp
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

8 KOMMENTARER

  1. Har flugit tillräckligt i mitt liv både business o normalt …sluta skryta om allt eventuellt

  2. Denna loungen verkar snäppet bättre än den andra på Landvetter ..fast inte är SAS lounger ngr lyx lounger precis

  3. Hur kan ni ta betalt för Lounge när den är stängd
    Inte undra på att SAS går på knäna, detta var nog sista gången

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.

Det här är SAS Lounge Landvetter - liten och ljusEn helt vanlig SAS-lounge. Fräsch, välstädad och med tilltugg, lite dryck samt några sköna fåtöljer. Men också med utsikt över start- och landningsbanan. Det ger ett skönt ljusinsläpp och är loungens bästa egenskap. Bra häng inför flygresan men knappast värd att köpa entré till.