SAS Lounge Landvetter – liten och ett härligt ljusinsläpp

SAS Lounge Landvetter är ingen stor lounge men en helt okej plats att hänga på innan (eller efter) ens flyg. Jag har besökt loungen några gånger genom åren och här har ni kort och gott en genomgång plus några åsikter av bara farten. Bilderna i inlägget är från april 2023.

Så kommer du in

SAS Lounge Landvetter har man access till om man för dagen har en biljett i SAS Plus/Business eller om man har EuroBonus Guld och uppåt. Är man guld eller högre i något annat Star Alliance-bolag kommer man också in. Som EuroBonus Silver-medlem kan man också komma in men under begränsade perioder (runt sommaren och kring jul, exakta datum varierar från år till år). Är man SAS Diamond har man även tillgång hit på ankomst, utöver vid avgång. Man kommer även in här om man för dagen har en flygning med ett annat Star Alliance-bolag, som Lufthansa eller Swiss men då kan The Lounge vägg i vägg också vara ett alternativ.

SAS Lounge Landvetter – liten och ljus

Loungen är belägen vid gate 18, precis bredvid The Lounge (som drivs av Menzies). Man blippar in sig med boardingkortet och sedan är det bara att slå sig ner någonstans. Vid mina besök har det varit ganska gott om lediga platser. Allt vid fönstren har dock varit upptaget. Inte så konstigt kanske, då den vetter ut mot de parkerade flygplanen och även start- och landningsbanan.

Det här innebär ju också massa ljusinsläpp, vilket gör hela upplevelsen lite trevligare. Hela lokalen kändes fräsch och välstädad, vilket så klart ger en stjärna i kanten. Precis när man kommit in öppnar hela ”vardagsrummet” upp sig och här finns flertalet runda bord med lite högre stolar, där man kan sitta och äta. Buffén har man då på en armlängds avstånd.

Det enklaste i mat- och dryckesväg

SAS Lounge Landvetter kan kanske inte skryta över någon kulinarisk upplevelse men tilltuggen håller som regel bra standard. Mestadels kalla rätter som röror, grönsaker, kyckling och även en soppa som varm mat och bröd. Lägg där till lite snacks och kakor. På intet sätt dåligt, men inte några större smaksensationer heller. I dryckesväg finns läsk och alkoholhaltiga drycker, plus kaffemaskinen då så klart. Och kaffemaskinen är bra. Det är den.

LÄS MER | SAS Plus inom Europa

Lånekontor och lekrum

Längst in i loungen finns det fler sittplatser och arbetsbord, plus mötesrum och telefonrum. Här inne ligger också toaletterna. Dusch finns det dock inte. Det finns också ett litet ”kidsroom” med tidningar och ett bord med några leksaker. SAS Lounge Landvetter har också ett eget wifi som vare sig kräver inloggning eller utlämnande av mejladress. Ett bra val kontra flygplatsens eget wifi och jag har även upplevt SAS-loungernas egna nät som snabbare.

Oavsett vilket wifi ni väljer och var ni än må göra det, se till att köra en VPN-tjänst på era enheter för att kryptera trafiken. I mitt inlägg om att skydda sina enheter på redande fot kan ni läsa mer om det.

Eluttag finns det också gott om, vid varje fåtölj och vid varje bord. Ingen risk för batteritorsk med andra ord.

Fönsterplatserna är bäst i SAS Lounge Landvetter

De bästa platserna är så klart vid fönstret ut mot start- och landningsbanan. Som regel är de så klart upptagna och det är ju egentlgen inte så konstigt. Hur som helst. SAS Lounge på Landvetter är skön att smita undan till, oavsett om man bara vill andas lite inför en kommande flight eller bara dra i sig en mugg kaffe utan att belasta halva semesterkassan ute i de ”vanliga” caféerna. I övrigt är det här en helt vanligt ordinär SAS-lounge. Stora fönster är så klart ett plus i kanten och en stor fördel mot exempelvis SAS motsvarigheter på Kastrup, Gardermoen och Arlanda.

Har du besökt den här loungen? Vad tyckte du? Lämna gärna en kommentar och berätta!

8 KOMMENTARER

  1. Har flugit tillräckligt i mitt liv både business o normalt …sluta skryta om allt eventuellt

  2. Denna loungen verkar snäppet bättre än den andra på Landvetter ..fast inte är SAS lounger ngr lyx lounger precis

  3. Hur kan ni ta betalt för Lounge när den är stängd
    Inte undra på att SAS går på knäna, detta var nog sista gången

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.

En helt vanlig SAS-lounge. Fräsch, välstädad och med tilltugg, lite dryck samt några sköna fåtöljer. Men också med utsikt över start- och landningsbanan. Det ger ett skönt ljusinsläpp och är loungens bästa egenskap. Bra häng inför flygresan men knappast värd att köpa entré till.SAS Lounge Landvetter - liten och ett härligt ljusinsläpp