Testat: SAS Lounge Landvetter, Göteborg

Det är inte jätteofta som jag reser utrikes från Göteborg men när tillfället gav så passade jag på att testa SAS Lounge Landvetter, då jag reste i SAS Plus. När man reser i just SAS Plus har man förutom lounge även tillgång till Fast Track, möjlighet till mer incheckat bagage, mat på planet och så får man välja sittplatser längst fram redan vid bokningen. Ja, så drar man in lite extra EuroBonus-poäng också.

SAS Lounge Landvetter, och för övrigt alla SAS-lounger, har man access till om man reser i SAS Plus/Business eller om en har EuroBonus Guld och uppåt. Som EuroBonus Silver-medlem har man också fri tillgång till loungen men under begränsade perioder (runt sommaren och kring jul, exakta datum varierar från år till år).

LÄS MER | SAS Plus inom Europa!

SAS Lounge Landvetter – liten och ljus

Inför den här flygningen var vi ute i god tid på Landvetter, vilket gjorde att vi hade drygt en timme till vårt besök i loungen. Den här belägen vid gate 18, precis bredvid Vinga Lounge. Man blippar in sig med boardingkortet och sedan är det bara att slå sig ner någonstans. Vid det här besöket, en söndagseftermiddag i mitten på augusti, var det ganska gott om lediga platser. Allt vid fönstren var dock upptaget. Inte så konstigt kanske, då den vetter ut mot de parkerade flygplanen och även start- och landningsbanan. Helt klart de bästa sittplatserna i SAS Lounge Landvetter och inget som syskonen på Arlanda eller Kastrup kan skryta med.

Det här innebär ju också massa ljusinsläpp, vilket gör hela upplevelsen lite trevligare. Hela lokalen kändes fräsch och välstädad så givetvis får även det en stjärna i kanten.

SAS Lounge på Landvetter
Bra utsikt i SAS Lounge Landvetter
Ljusa ytor att äta i på SAS Lounge Landvetter
Gott om sittplatser i SAS Lounge på Landvetter utanför Göteborg

Det enklaste i mat- och dryckesväg

SAS Lounge Landvetter kan inte direkt skryta med någon kulinarisk upplevelse. Det är enkelt tilltugg i form av kalla rätter. Sallad, grönsaker, en (förvisso varm) soppa, kall kyckling och någon typ av potatisröra stod framdukat den här dagen. Lägg där till lite snacks och kakor. På intet sätt dåligt, men inte några större smaksensationer heller. Man får i alla fall ge SAS att de har samma nivå sett över alla sina lounger. Mellanmjölken strikes again. På tal om mjölk. I dryckesväg finns läsk och alkoholhaltiga drycker, plus kaffemaskinen då så klart. Inte heller det några större konstigheter. Fast just mjölk såg jag faktiskt ingenstans.

Servicen var god men kanske lite snorkig. Saker och ting dukades snabbt av när gästerna lämnat men bemötandet var ärligt talat sådär. Förstår inte riktigt varför det ska vara så svårt att bjuppa på ett leende i ett sånt här serviceyrke?

Vanligt lounge-tilltugg i SAS Lounge på Landvetter
Vanligt lounge-tilltugg i SAS Lounge på Landvetter

Servicecenter och lekrum

Precis vid entrén till loungen finns det några datorer och lite självservice om man behöver styra upp något kring sin resa. Det finns också ett pyttelitet “kidsroom” med tidningar och ett bord med några få leksaker. SAS Lounge Landvetter har också ett eget wifi. Nu har Swedavias eget wifi inga större begränsningar längre, så det fungerar ju fint att köra vidare på det om man väl börjat. Jag har ändå upplevt SAS-loungernas egna nät som snabbare.

Eluttag finns det också gott om, vid varje fåtölj och vid varje bord. Ingen risk för batteritorsk med andra ord.

Travel self service i loungen

Fönsterplatserna är bäst i loungen

De bästa platserna var så klart upptagna. Inte så konstigt, de är ju vid fönstret ut mot start- och landningsbanan. I alla fall. Det är riktigt skönt att smita undan till en lugn miljö (för det var verkligen lugnt och stilla här inne!) och få lite utsikt. Att då samtidigt kunna dra en mugg kaffe utan att belasta halva semesterkassan ute i de “vanliga” caféerna är ju också ett stort plus. Det är nog huvudanledningen till att jag skulle besöka SAS Lounge Landvetter igen. I övrigt var den inget mer än… tja, en helt vanligt ordinär SAS-lounge.

Mellanmjölk. Utan att ens servera det (med reservation för blindstyre).

Fåtöljer med gott ljusinsläpp
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

6 KOMMENTARER

  1. Har flugit tillräckligt i mitt liv både business o normalt …sluta skryta om allt eventuellt

  2. Denna loungen verkar snäppet bättre än den andra på Landvetter ..fast inte är SAS lounger ngr lyx lounger precis

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.