ÄNTLIGEN – min fotoutställning är öppnad!

Jag har jobbat med det här projektet ett tag nu, teasat lite på Instagram men inte helt avslöjat vad det skulle bli. Nu är det äntligen offentligt och jag är därför väldigt (väldigt!) stolt över att presentera min fotoutställning på Åre Östersund Airport!

I fredags, utställningens första dag, var det vernissage med alkoholfritt bubbel och mingel bland passagerare och crew. Jag fick möjligheten att prata med många personer som både ställde frågor om utställningen och som hade personliga erfarenheter från flera av platserna som syns på bilderna.

Det har varit ett petigt jobb med många funderingar kring bildurval, format, röd tråd och texter. Samtidigt, nu när allt äntligen hänger uppe, känns det otroligt roligt och stort (bokstavligt talat) att få se sina egna bilder på en hel vägg. Allra helst på en flygplats så klart, det ger ytterligare spets. Till utställningen i allmänhet. Och resandet i synnerhet.

Dessutom blev allt så mycket bättre än jag kunde ana.

Till alla som gratulerat och creddat – stort tack! Förhoppningsvis blir det ett mycket uppskattat inslag resten av det här året och jag kommer nog själv att njuta lite extra när jag flyger till och från ESNZ de kommande månaderna.

Vernissage på Åre Östersund flygplats
Alkoholfritt bubbel och mingel när utställningen öppnade på Åre Östersund Airport!
Jag och SAS-besättning framför bilderna
SK61-besättningen ställde gärna upp sig framför bilderna. Foto: P. Lundgren

Utställningen är öppen för alla

Utställningen hänger på väggen vid säkerhetskontrollen, vilket är en publik yta på Åre Östersund Airport. Kommer du från bagdrop eller incheckningsautomaterna så har du den på högerhanden där kön till säkerhetskontrollen börjar. Kommer du från bilparkeringen eller med flygbussen för att gå rakt igenom security, ta gärna en extra sväng förbi väggen och titta!

För dig som är ankommande resenär, ta vänster efter bagagebandet. Följ korridoren en bit bort och gå förbi entrén till säkerhetskontrollen, därefter ser du utställningen.

Den färdiga fotoutställningen innan säkerhetskontrollen
Foto: R. Rydén-Fogelberg

Local hero – World citizen

Jag har valt att kalla utställningen för Local hero – World citizen. Man behöver inte åka långt för att upptäcka guldkorn och upplevelser. Men, att upptäcka världen gör oss alla till bättre människor med större förståelse och mer kunskaper.

Bilderna är från Östersund, Jämtland och Sverige så väl som från mina resor till andra delar av världen. Från myllrande storstad till öde vidder och fantastisk natur. Som avslutning har jag valt en av mina favoritbilder, alla kategorier. Alla bilder har också blivit publicerade här på bloggen vid något eller flera tillfällen.

Om du har vägarna förbi flygplatsen – ge gärna utställningen ett par minuter!

Jag själv framför den färdiga fotoutställningen
Foto: R. Rydén-Fogelberg
Den färdiga fotoutställningen
Foto: R. Rydén-Fogelberg

Utställningen bakom kulisserna

Jag tänker att jag bjuder på lite bilder från jobbet bakom kulisserna också. Från skissen på pappret, det kluriga bildurvalet och tankarna kring att hitta en röd tråd. Till tryckeriprocessen, att se de utskrivna bilderna på bordet och monteringen ute på flygplatsen sent en kväll i september.

Till min hjälp har jag haft Maria, som gett bra feedback längs vägen. Min bror hjälpte till med upphängningen på Åre Östersund Airport och har även fotat tre av bilderna på mig. Sedan så klart Per på Swedavia, som roddat med allt från flygplatsens sida, samt Printdekor i Östersund som printat materialet.

Tack!

Första skissen på utställningen
Färskpressat i tryckeriet!
Montering av fotoutställning
Montering av fotoutställning
Foto: R. Rydén-Fogelberg
Montering av fotoutställning
Foto: R. Rydén-Fogelberg

30 KOMMENTARER

  1. Vad kul. Grattis! Du tar bra bilder, så du är förtjänt av denna uppmärksamhet. Var det du som kom med förslaget till Swedavia om att få visa dina bilder? Eller var det någon vid Swedavia som kontaktade dig och frågade om du var intresserad av att visa bilder?

  2. Åh! Minns när vi flög därifrån förra vintern och just gick och beundrade bilderna som hängde där och tänkte vilken cool grej ändå att få ha sina bilder presenterade så. Så roligt! Hoppas det dyker upp en chans att åka till Åre i vinter ?

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.