Från Sydneys vimmel till vågorna i Port Campbell

Jag tänkte skriva. Någon kväll i alla fall. Antingen på hotellrummet i Sydney. Eller på nattåget till Melbourne. Eller med en värmande mugg kaffe i huset i Port Melbourne där vi var inneboende. En dag tog vi till och med datorerna i ryggsäckarna för att sätta oss på ett café och blogga bort någon timme eller två.

Det gick sådär.

För vi valde att dra runt och upptäcka världen istället. Eller ramla in i samtal med grannen i sovkupén på tåget. Eller hålla våra värdar i Melbourne vakna med samtalsämnen om högt och lågt. Så. Skrivplaneringen gick åt skogen.

Fast jag klagar så klart inte. Den dryga veckan Downunder har varit minst sagt späckad med upplevelser. Soliga varma dagar. Iskalla vindar från Sydpolen. Storstädernas vimmel i varje gathörn. Och Australiens mäktiga natur längs Great Ocean Road.

Vi har somnat gott på kvällarna, om vi säger så.

Nu har vi anlänt Singapore och ska göra den här metropolen några dagar innan återresan till Sverige. När jag kommer hem ska jag smälta intrycken. Och försöka skriva. Då kommer ni få mer om Australien, om tårarna på Sydney Maraton, Great Ocean Roads naturskönhet och Melbournes nyckfulla septemberväder. 

Fast jag är trött nu. Vi är trötta. På den nivån att jag just nu känner för att ta en resepaus. Vila. Få längtan efter något istället för att kasta sig över något alldeles omedelbart. Ett break och bara vara hemma ett tag helt enkelt. Men jag känner mig själv allt för väl och inser…

…att det förmodligen kommer att gå sådär. Det också.

Manly, Sydney
Manly, halvön utanför Sydney
Great Ocean Road
Great Ocean Road
Maria fotar mig på Great Ocean Road
Maria fotar när jag fotar längs Great Ocean Road.
Hyde Park, Sydney
Archibald Fountain i Hyde Park, Sydney
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

6 KOMMENTARER

  1. Jag vet precis hur det är. Jag har ofta ambitionen att göra åtminstone några uppdateringar under mina resor men när man väl är iväg så finns det så mycket annat som är roligare att lägga tid på.

    Känner också igen mig med det där om att vilja ta en resepaus, och sen vara hemma ett tag. Men sen när man väl är hemma så är det så lätt att glömma den där trötthetskänslan.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.