Testat: SAS Lounge Paris CDG

Det är en liten doldis men SAS Lounge Paris CDG existerar faktiskt. Och ja, det var först inför min egen hemresa från Paris som jag fick reda på att den finns, långt in i ett litet hörn av Terminal 1 på Charles de Gaulle.

OBS! SAS Lounge i Paris är stängd och SAS trafikerar nu terminal 2B .

SAS har faktiskt bara tre egna lounger utanför Norden och förutom Paris CDG har de på Newark (EWR) och Chicago (ORD). Till SAS Lounge Paris CDG har man access om man flyger i SAS Plus (premiumekonomi) eller har guldstatus eller högre hos SAS eller något annat flygbolag inom Star Alliance.

Inför mitt besök gjorde jag några snabba googlingar och läste några ganska svala omdömen. Men, jag bildar mig helst en egen uppfattning och den kommer här.

SAS Lounge Paris CDG i Terminal 1

Loungen ligger i Terminal 1. Efter att du checkat in eventuellt bagage så ska du ta sikte på gaterna 70-78, som är en egen pir i terminalen. Det är skyltat både till gaterna och till lungerna, däribland SAS.

Man åker rullband en bit för att sedan komma till säkerhetskontrollen. Här finns det också Fast Track, vilket man som SAS Plus-resenär har tillgång till. En klar fördel om det är långa köer till ”vanliga” kontrollen. Sedan tar man höger och längst in vid gate 70 är SAS Lounge Paris CDG belägen. Ganska ostrategiskt ska det visa sig men mer om det senare.

Interiört har loungen fördelen med att vara belägen i ett hörn, vilket ger stora fönster åt två håll. Det bäddar för bra ljusinsläpp oavsett var man hittar en sittplats. Loungen är inte särskilt stor, slå ihop två ganska stora vardagsrum ungefär så får du ett litet hum.

SAS Lounge på CDG vid gate 70
Entrén till SAS Lounge i Paris
Matbord med utsikt

Klassiskt SAS – men ingen toalett

SAS Lounge Paris CDG bjuder inte på någon häpnadsväckande upplevelse på det stora hela. Det är mer ordinär SAS-lounge men det är å andra sidan inget ont menat. Jag gillar SAS koncept med en avskalad miljö och enklare tilltugg. Inför kortare resor behöver i alla fall inte jag så mycket mer i mat- eller dryckesväg. Som SAS Plus-resenär får man dessutom mat på flygresan.

På förhand hade jag läst en del svala omdömen om den här loungen men jag är inte särskilt benägen att hålla med. Jag tycker att det var rent, fräscht och det är gott om sittplatser i förhållande till dess storlek.

Nu var jag också bland de första att göra entré här den här kvällen, efter att SAS incheckning öppnat. Det bidrar kanske till den känslan men även efter ett par timmar med mycket folk så var smutsig disk undanstädad och matserveringen påfylld.

Som sig bör har SAS Lounge Paris CDG ett eget wifi och det fungerade klanderfritt under mina två timmar på plats. Inga monsterhastigheter dock.

Detaljen som saknas

Det som dock saknas är en toalett! Japp, det är korrekt. Här kommer loungens tämligen ostrategiska läge in i bilden eftersom toaletterna är belägna i den motsatta änden av piren. Det är alltså ett par minuters promenad dit.

Soffgrupp i loungen

Det enkla men funktionella matutbudet

Det är ingen särskilt stor buffé som dukas fram här. Vi pratar en buffé med sallad, skinka, kyckling (kall), bröd, snacks och lite sötsaker (macarons så klart!). Det fanns även korv med något brioche-liknande bröd till.

I dryckesväg finns det både läsk, öl, vin och och starkare spritdrycker. Och kaffemaskin så klart, som jag tycker gav helt okej kaffe. Jag avstod alkoholutbudet helt och gick på juice istället.

Fräsch mat och ett rimligt utbud i den här typer av lounger. Sedan kan man väl tycka vad man vill om att det serveras korv. Det fungerar för mig och den som ogillar det kan så klart undvika det. Logik och så vidare.

Dryck i loungen
Buffén i SAS Lounge på Charles de Gaulle
Mat i SAS Lounge på CDG

Allt som allt – en överraskande bra lounge

Allt som allt är SAS Lounge Paris CDG ett trevligt ställe att slå ihjäl några timmar på innan flygresan. Ett extra plus i kanten ger jag till servicen. Förutom att hålla loungen i städat skick så gick de även runt och informerade om att boardingen startat. Visst, SAS hade bara tre avgångar den här kvällen (OSL, ARN och CPH) men helt klart en bra gest.

Annars är den ljus, fräsch och har utsikt mot flygplatsen. Det gillar jag och gör matintaget lite trevligare, när man kan spana runt på flygplan som passerar utanför. Det som dock saknas är ju toaletten, vilket känns onödigt omständigt. Jag har aldrig tidigare besökt en lounge som saknat det.

Ett par ganska trevliga timmar blev det ändå och jag tycker att loungen var överraskande bra. Fler som besökt SAS Lounge Paris CDG? Vad tyckte ni?

Arbetsyta i loungen i Paris
Take off i en SAS Airbus A320
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.

En lounge som överträffade mina förväntningar. Den är inte stor och inte särskilt exklusiv men den är ljus, välstädad och servicen är bra. Ett bra ställe att hänga på innan flygresan. Ja, SAS Lounge på CDG är bättre än flera av deras lounger på hemmaplan faktiskt.Testat: SAS Lounge Paris CDG