Testat: SAS Lounge på Paris CDG

Vid Paris-resan för ett par veckor sedan flög jag i SAS Plus. Det är flygbolagets premiumekonomi, den högsta klassen de erbjuder när det kommer till flygningar inom Europa. I SAS Plus ingår bland annat loungeaccess och då passade jag på att besöka SAS Lounge på Charles de Gaulle (CDG).

Det var så sent som inför hemresan som jag fick reda på att SAS faktiskt har en egen lounge på CDG. De har bara tre egna lounger utanför Norden och förutom den här på Paris CDG har de även en på New York (EWR) och en på Chicago (ORD).

Efter ett par snabba googlingar hade jag dock läst några ganska svala omdömen. Men, jag bildar mig helst en egen uppfattning och den kommer här.

SAS Lounge hittar du i Terminal 1

Loungen ligger i Terminal 1. Efter att du checkat in eventuellt bagage så ska du ta sikte på gaterna 70-78, som är en egen pir i terminalen. Det är skyltat både till gaterna men även till lounger, däribland SAS.

Man åker rullband en bit för att sedan komma till säkerhetskontrollen. Här finns det också Fast Track, vilket man som SAS Plus-resenär har tillgång till och en fördel om det är långa köer till kontrollen. Efter säkerhetskontrollen tar man höger och längst in vid gate 70 är SAS Lounge belägen. Ganska ostrategiskt ska det visa sig, mer om det senare.

Loungen ligger på ett hörn och har stora fönster åt två håll, vilket bäddar för bra ljusinsläpp oavsett var man hittar en sittplats. Den är inte särskilt stor, slå ihop två ganska stora vardagsrum ungefär så får du ett litet hum.

SAS Lounge på CDG vid gate 70
Entrén till SAS Lounge i Paris
Matbord med utsikt

Klassiskt SAS – men ingen toalett

SAS Lounge på Charles de Gaulle bjuder inte på någon häpnadsväckande upplevelse på det stora hela. Det är mer ordinär SAS-lounge, men det är å andra sidan inget ont menat. Jag gillar SAS koncept med en avskalad miljö och enklare tilltugg. Inför kortare resor behöver i alla fall inte jag så mycket mer i mat- eller dryckesväg. Allra helst när jag som SAS Plus-resenär får mat på flygresan.

På förhand hade jag läst en del svala omdömen om den här loungen men jag är inte särskilt benägen att hålla med. Jag tycker att det var rent, fräscht och det är gott om sittplatser i förhållande till dess storlek.

Nu var jag också bland de första att göra entré här den här kvällen, efter att SAS incheckning öppnat. Det bidrar kanske till den känslan men även efter ett par timmar med mycket folk så var smutsig disk undanstädad och matserveringen påfylld.

Det som dock saknas är en toalett! Japp, det är korrekt. Här kommer loungens tämligen ostrategiska läge in i bilden eftersom toaletterna är belägna i den motsatta änden av piren. Det är alltså ett par minuters promenad dit.

Som sig bör har SAS Lounge på Paris CDG ett eget wifi och det fungerade klanderfritt under mina två timmar på plats. Inga monsterhastigheter dock, så påbörja inga större projekt med filuppladdningar och dylikt.

Soffgrupp i loungen

Det enkla men funktionella matutbudet

Det är ingen särskilt stor buffé som dukas fram här. Vi pratar en buffé med sallad, skinka, kyckling (kall), bröd, snacks och lite sötsaker (macarons så klart!). Det fanns även korv med något brioche-liknande bröd till.

I dryckesväg finns det både läsk, öl, vin och och starkare spritdrycker. Och kaffemaskin så klart, som jag tycker gav helt okej kaffe. Jag avstod alkoholutbudet helt och gick på juice istället.

Fräsch mat och ett rimligt utbud i den här typer av lounger. Sedan kan man väl tycka vad man vill om att det serveras korv. Det fungerar för mig, och den som ogillar det kan så klart undvika det. Logik och så vidare.

Dryck i loungen
Buffén i SAS Lounge på Charles de Gaulle
Mat i SAS Lounge på CDG

Allt som allt – en överraskande bra lounge

Allt som allt är SAS Lounge på CDG ett trevligt ställe att slå ihjäl några timmar på innan flygresan. Allra helst som man har tillgång hit tack vare flygbiljetten (SAS Plus) eller medlemsnivå i EuroBonus (Guld eller högre och även Silver vissa tider på året). Jag är nog fortfarande för snål för att betala ett par-tre hundra för att komma in, men det är inget specifikt för just den här loungen utan mer generellt för alla SAS-lounger.

Ett extra plus i kanten ger jag till servicen. Förutom att hålla loungen i städat skick så gick de även runt och informerade om att boardingen startat. Det underlättar så klart när SAS bara hade tre avgångar den här kvällen (OSL, ARN och CPH) men helt klart en liten bonus.

Annars är den ljus, fräsch och har utsikt mot flygplatsen. Det gillar jag och gör matintaget lite trevligare, när man kan spana runt på flygplan som passerar utanför. Det som dock saknas är ju toaletten, vilket känns onödigt omständigt. Jag har aldrig tidigare besökt en lounge som saknat det.

Ett par ganska trevliga timmar blev det ändå och jag tycker att loungen var överraskande bra. Fler som besökt SAS Lounge på Paris CDG? Vad tyckte ni?

Arbetsyta i loungen i Paris
Take off i en SAS Airbus A320
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.