Nio vykort från Bangkok

En vecka går fort. Nu är jag på plats hemma i Höstersund igen. Tusentals och miljoner intryck ska smälta. Och även om det inte är fullt lika många bilder så är det ett gäng jag tänker ge lite extra kärlek. Så klart. Texter kommer förmodligen också att skrivas i spaltmeter, som det gamla slitna tidningsuttrycket säger.

Det finns mycket att säga om veckan. Om Bangkok. Mitt första besök i både stan och i Thailand som land. Det var förhoppningsvis inte sista gången. Framförallt Thailand ska få fler besök och nästa projekt borde i så fall bli att se lite mer av landsbygden.

Men. Bangkok var det. Jag hade hört både uppsnack och nedsnack innan resan. Av folk som avgudar stan. Och av folk som typ ”naa…”. För min del blev resan ganska trögstartad, men det berodde mest på matförgiftningen jag åkte på dagen innan avresa.

Att komma på tom mage till 35°C, bara ett fåtal timmars sömn senaste dryga dygnet, och ett kök man inte är van vid är kanske inte optimalt. Men, mycket ris redan på första middagen kanske var det jag behövde. Ett dygn efter ankomst var jag på fötter igen. Och njöt.

Så. BKK. Staden med tusen tempel. Med mer prakt än man kanske kan ana vid en första anblick. Med så mycket kontraster och så många människor. Med alla leenden. Med stim och sorl i varenda gathörn. Som sagt. Det finns lite intryck att smälta. Och i väntan på mer matiga inlägg skickar jag några vykort.

Fler som varit i BKK och vad tycker ni?

Chao Phraya rinner genom Bangkok
Chao Phraya rinner genom Bangkok.
Bland alla tusen tempel i Bangkok.
Bland alla tusen tempel.
Munkarna träffar man på överallt.
Munkarna träffar man på överallt.
Lokaltrafiken i BKK finns i olika varianter, från buss till tunnelbana.
Lokaltrafiken i BKK finns i olika varianter, från buss till tunnelbana.
Alltid mopeder och motorcyklar.
Alltid mopeder och motorcyklar.
Ett bilvrak i Samphanthawong.
Ett bilvrak i Samphanthawong.
Chinatown, den livfulla hektiska - dag som natt.
Chinatown, den livfulla hektiska – dag som natt.
King Power Mahanakhon, med Thailands högst belägna takbar.
King Power Mahanakhon, med Thailands högst belägna takbar.
Kvällsfoto från en takbar och full trafik på Chao Phraya.
Kvällsfoto från en takbar och med båttrafik på Chao Phraya.

Resan till Bangkok gjordes tillsammans med Amazing Thailand. Åsikter, synpunkter, reflektioner, texter och bilder är som vanligt mina egna.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

8 KOMMENTARER

  1. Kul att du kom till BKK. Jag älskar den staden men övriga Thailand tycker jag njaaae till. Har rest runt där en hel del men absolut inte varit överallt. Första gången var för 20 år sedan och landet har ändrats en hel del.

  2. Brukar säga att Bangkok är för mig Asiens New York. En stad man kan återvända till igen och igen, till gamla favoriter och nya. Gillar stan mycket, förra besöket 2016 var mitt 7e, men första gången jag åkte lokalbuss o var på Khao san road.. tempel har jag inte orkat med, bara sett från floden..Pratunam är mitt favoritområde….Skytrain..jovisst, men inte så kul när man med onda knän o lång resa kommer med resväskan till Nana o frågar efter elevator lr escalator ner (det är många trappor ner..) o får svaret ”Next station” (Asoke) :-)….

    • 🙂 Jag tycker att templen var härliga på det sättet att flera av dem ändå var som en tyst oas i en annars väldigt stimmig stad. Men ja, det fanns ju tempel som var fullständigt överbefolkade också. Kontraster. Fint.

  3. Nu såg jag att du redan kommit hem, haha! Jag har aldrig lockats att Thailand men kanske borde jag tänka om. Jag hade inte tänkt åka till Vietnam heller innan jag åkte dit, och det älskade jag ju.
    Snygga bilder som vanligt!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.