King Power Mahanakhon – Bangkoks högsta takbar

Höga hus och milsvida utsikter vet jag att vi har pratat om förut och under resan till Thailand fick jag möjlighet att besöka det som är Bangkoks högsta takbar. Och gå ut på ett glasgolv trehundra meter upp i luften. King Power Mahanakhon är med sina 314 meter även Thailands näst högsta byggnad, slagen med tre ynkliga meter av Iconsiam, som öppnade 2018. Fast det som Mahanakhon har är Thailands och Bangkoks högsta takbar, tillsammans med en restaurang och ett 360° observationsdeck allra högst upp.

Plus världens kanske häftigaste toalettutsikt.

King Power Mahanakhon är Thailands näst högsta byggnad och har Bangkoks högsta takbar!

SkyRide – en VR-upplevelse över Bangkok

På markplan, strax innanför entrén, får vi testa SkyRide. Det är en VR-upplevelse där man skärmflyger över bland annat Bangkok. Inte bara det, man ska samla poäng genom att undvika hinder och flyga genom markörer i luften. Imponerande att få till inlevelsen, då man i sin skärmflygarsits åker upp och ner allt beroende på hur man styr. Suget i maget inkluderat så klart.

SkyRide kostar 250 THB, vilket motsvarar ungefär 80 SEK. Helt klart värt (allra helst när jag vann över samtliga i sällskapet).

Mahanakhon SkyRides

Inte världens snabbaste – men en snabb hiss

Färden från markplan till 76:e våningen tar 50 sekunder. Det är inte världsrekordsnabb (för den hissen finns i Dubai) men den har väggar bestående av OLED-skärmar, som kör filmvisning hela vägen upp.

Man märker knappt att man åker. Färden är friktionsfri och möjligtvis kan trycket i öronen kännas en sväng. Det är allt. Sedan kliver man ut och är man där framåt eftermiddagen så kommer man ha solen i ögonen och Bangkok nedanför fötterna.

Är man nyfiken på vad man ser långt där nere och långt där borta så finns det en app som hjälper till. Via AR (augmented reality) känner den av vilket håll man riktar mobilen mot och så ger den information kring vad det är man ser.

Solnedgång i Mahanakhon.
Interaktiv visning av det man ser från Bangkoks högsta takbar.

Bangkoks högsta takbar och en drink i skymningen

Efter att ha tagit ytterligare en hiss är vi uppe på taket. Mahanakhon Skybar är nämligen en takbar på riktigt. Bangkoks högsta takbar till och med, på toppen av Thailands näst högsta byggnad, med stjärnhimlen som nästa stopp ovanför huvudet och med en enastående 360°-vy över Bangkok.

Här uppe finns också SkyWalk, en terrass med glasgolv. Och under glasgolvet är det 310 meter ner till marken. Jag, som ändå gillar höjder, är inte ensam om att känna tveksamhet inför de första stegen ut ”i luften”. Flera andra runt mig sätter nervöst ner fötterna, för tillfället prydda i tygpåsar, på glaset innan vi alla inser storheten i att vandra omkring som vi gör.

När jag känner mig nöjd med vandringen serveras en drink, medan solen sakta sänker sig ner i diset bakom Bangkoks höghus och tempel. Jag har varit på många takbarer tidigare, men aldrig på en som har den här helhetsutsikten. Överallt dit jag tittar är det stad så långt ögat når.

BRA ATT VETA! På SkyWalk får man speciella skopåsar att ha på fötterna. Man får inte heller ha några prylar med sig, inte ens i fickorna. Kameror, mobiltelefoner, nycklar och plånböcker läggs vid sidan om.

Glasterrassen på Bangkoks högsta takbar.
Foto: K. Stalnio
Utsikten från King Power Mahanakhon i Bangkok är magnifik!
En drink i Bangkoks högsta takbar!
Solnedgång över Bangkok.

Middag en trappa ner

Det börjar bli middagstid. Hela sällskapet tar trappan en våning ner till restaurangen och utanför fönstren sjunker solen ner. Vi blir serverade en ypperlig måltid och själv väljer jag Charcoal roasted vegetables tillsammans med ett vitt vin jag tyvärr glömt namnet på.

Jag och höga hus. Jag och takbarer. Jag och restauranger med utsikt. Det är något i det här konceptet som gör att jag njuter lite extra. Till och med toaletterna imponerar, där herrarnas har panoramafönster rakt ut över stan, från 300 meters höjd. Jag gick på toa tre gånger, men jag var bara i behov av det två av gångerna.

Restaurangen på 76:e våningen hör till Bangkoks högsta takbar.
Mahanakhon Skybar med restaurangen på 76:e våningen.
Utsökt mat på restaurangen.
Bangkoks bästa toalettutsikt?

Bangkok by night

När mörkret lagt sig och middagen var avklarad tar vi oss åter upp till 78 våningen och Mahanakhon Observatory. Bangkok by night med kameror på stativ måste så klart också upplevas, flera hundra meter ovanför de stimmiga gatorna.

Man kan höra suset långt där nere, samtidigt som det ligger en matta med trendig house-musik i högtalarna på terrassen. Livebandet som spelade tidigare har tagit en paus. Några lätta vindar och ett känsligt golv ställer till det för oss fotografer. Stativet blir inte riktigt stabilt och skärpan sitter inte som den ska. Ett par-tre bilder får räcka och resten av sällskapet vill börja röra sig neråt.

Själv hade jag kunnat sitta kvar här ett par timmar till och bara blickat ut över stan. Stan som aldrig verkar ta slut. Som aldrig verkar sova. Som efter nästan vecka har överraskat mig på många plan. Bland annat det här, på King Power Mahanakhon.

Ni vet. Thailands högsta takbar.

Bangkok by night.
Bangkok by night

Besöket i King Power Mahanakhon gjordes tillsammans med Amazing Thainess. Åsikter, synpunkter, reflektioner, texter och bilder är som vanligt mina egna. Läs mer om vilka upplevelser som är möjliga på King Power Mahanakhons webbplats.

3 KOMMENTARER

 1. Vad kul läsa ditt inlägg som jag var där för 1 vecka sedan.
  Vågade mig ut på glasplattan men höll mig intill kanten!
  Maken modigare.
  Var där redan vid 11.00 , fördelen med att vara tidig var att vi kunde ta ”ensambilder.”
  Skulle dock vilja återkomma om kvällen.
  Kikade in på restauranten, såg väldigt tjusig ut.
  Förstår du gick på toaletten 3 gånger!
  Ja Bangkok sover verkligen aldrig, alltid trafik.

  • Ah, då var vi ju nästan där samtidigt. 🙂 Bra tips om att vara där lite tidigare, det hade jag nog också föredragit om jag fått välja själv, även om en solnedgång givetvis är riktigt nice!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.