Black Friday, prylhets och ett oväntat fynd

Så har Black Week startat, med höjdpunkten Black Friday direkt följt av CyberMonday. En hel vecka av fullständig konsumtionshets väntar med andra ord. Inkorgen kommer sköljas över med erbjudanden både på varor och tjänster. För så är det. Vi ska shoppa som galningar och många lär nog köpa saker som egentligen inte ens är billigare än de var i augusti.

Jag brukar avstå hets av den här typen utan köper tjänster och prylar när jag behöver dem. Råkar det vara under en kampanj eller till ett extra bra pris, fine. Då är det en bonus. Om jag behöver något inom den närmaste tiden, men som inte är akut, kan jag avvakta och invänta kampanjer.

Lite så som läget är just nu. Behovet av en ny mobil är inte skriande men jag har koll på marknaden, jag vet vad som finns och vad saker kostar. Blir det en bra deal den här veckan så kanske jag slår till. Blir det ingen bra deal så kan jag vänta några veckor till. Halebop presenterade sin rea häromdagen och det var inget som fick baguetten att röra på sig direkt.

Och jag har fortfarande inte bestämt mig för vad jag faktiskt vill ha. OnePlus eller iPhone?

iPhone 6S Plus
Min senaste iPhone – en 6 Plus som jag sålde våren 2016.

Det oväntade fyndet

Däremot gjorde jag ett oväntat fynd igår. Ni som kommer ihåg inlägget om prylarna jag har när jag reser vet att jag (alldeles för länge) varit på jakt efter en axelväska, både för resandet och i vardagen. Manfrotto-väskan jag spanat på kostar 1400:- i nästan alla butiker, så döm om min förvåning när jag av en händelse surfade in hos Manfrotto själva och hittade den för 800!

En kvart senare hade jag valt färg, betalat och fått beställningsbekräftelse. Så enkelt kan det vara ibland.

Manfrotto Advanced Messenger Befree. Bild: produktbild från Manfrotto
Manfrotto Advanced Messenger Befree. Bild: produktbild från Manfrotto

Jag skalar ner!

Annars håller jag på att skala ner saker just nu. Viaplay är uppsagt, vilket frigjort både tid, pengar och energi. Adobes Creative Suite har jag i dagarna bantat ner till Photography-planen, då jag egentligen bara behöver Photoshop och Lightroom. Jag skippar Adobe Premiere och ska istället lära mig gratisprogrammet DaVinci Resolve för filmredigeringen. Bara där sparar jag tre tusen det kommande året. Tackar!

Sedan hände ju plötsligt en garderobsstädning deluxe i lördags också. Jag kastade mig in bland kläder och grejer och en ynka timme senare var jag klar (jag har i och för sig inte så stor garderob heller). Mycket välinvesterad tid och det är en befrielse att titta in där nu. Mycket bra där, jag!

Så. Black Week. Black Friday. CyberMonday och en kommande jul. Pengarna skulle kunna rulla ordentligt just nu. Lyckligtvis vet jag vad jag behöver och tänker nog inte spontanshoppa en ny TV eller någon annan pryl jag egentligen inte behöver.

Jag kanske ska fortsätta med bantandet istället.

En städad garderob
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

10 KOMMENTARER

 1. Jag älskar deals så håller koll på lite grejer jag vill ha och slår till om det blir bra priser. Nya skidgoogles, en North face väska och ny regnjacka står högt upp på listan. Fint om man kan tjäna några hundringar under black Friday eller Cybermonday. Och vardagskläder. Rensade ut 5 kassar nyligen, kändes skönt och en kasse med gammal elektronik, bara svårt att hitta något återbruk som tar emot.

  • Absolut, det är bra läge att hålla koll på sånt man ändå är på jakt efter. Men också att städa undan saker som inte används. Har blivit hyfsat frekvent på klädåtervinning och Röda Korset-skänkargrejer (eller iaf någon gång per år eller två). 😉

 2. Jag ska inte heller köpa en ny tv förrän den jag har går sönder. Köpte den nuvarande 2006, en tjock-tv med platt skärm. Tycker faktiskt att jag blivit riktigt bra på att fråga mig själv om jag verkligen behöver något nytt och det jag i så fall köper används sedan i åratal. Har till exempel en svart skaljacka i gore-tex från The North Face som jag köpte 2008, den fungerar fortfarande. Ska också tillägga att jag ibland undviker att gå in i butiker, som jag vet att jag kommer att handla i oavsett om jag behöver det jag köper eller inte. Kampanjhysterin och köpkåtheten bland detta lands befolkning är grotesk, men det är väl okej ”så länge man inte äter kött”.

  • Japp, jag känner också att jag är bra på att hejda mig och har också en jacka som är lika gammal som din. En skaljacka från alpina VM i Åre 2007 som jag verkligen gillar. Allra helst att den inte är märkt med massa årtal, vilket gör den väldigt tidlös. Men lite tvärt om där, jag kan gärna gå in i butiker och sedan gå ut därifrån och känna ”Nej, jag behövde inte de där prylarna – i dag heller!”. Bra för att bygga karaktär tänker jag. 😛

   Starka är vi!

 3. Jag ska verkligen försöka inte handla en massa onödigt, att tänka efter om jag verkligen vill ha eller behöver det där. Köp färre saker, men bra saker.
  Försöka är ordet 😉

 4. Köpte en ny tv under Black week, en LD Nedsatt med 2000 kr. Den förra var 19 år gammal..ev av de första stora platt tv som kom Kostade därefter… 25 papp..?…men men ssk jobbade 300 övertidsdagar det året..mina barn blev glada att den nyskiljda mamman gjorde detta

  Så nu är min make så nöjd med bilden haha..själv ser jag nästan aldrig påTv. Ps denna ggn betalade vi hälften var?

  Sedan köper jag alltid hotellnätter till 50 procent…Förra året Kiruna, i år Stocholm med favoritbarnbarnet??

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.