Novembervintern kom till stan

Det började med dimman som drog in över stan i mitten av förra veckan. Som fortsatte med vita frostiga träd. Som gjorde promenaden till jobbet ännu vackrare än den brukar vara. Som sedan följdes upp med snöfallet i helgen som gick. Det verkade ett tag som att det inte skulle sluta heller, vilket jag lite höll tummarna för.

Här sitter vi nu mitt i “mörkaste” november, som folk kallar det. Med ett vackert decimeterdjupt snötäcke på marken som lättar upp tillvaron en hel del. Plus att vi smygstartade med julmust vid middagen i fredags. Vinter ändå.

Smygstart med julmust

Jag säger det igen då. Folk kan påtala hur många gånger som helst att “ni som bor i Norrland har det så jävla mörkt från oktober till april”. Det där påståendet är inte ens en sanning med modifikation. Det är en lögn och en myt som borde oskadliggöras pronto.

För. Faktum är. När folk sitter i södra Sverige och gnäller på “mörka november”, så har vi ett vitt täcke av snö som lyser upp även en grådassig månad mot slutet av året. Då spelar det mindre roll att vi har tre soltimmar om dagen kring jul.

Sedan kommer februari, mars och april när vårvintern drar in och dagarna till och med blir ljusare än i Skåne.

Men. Det tar vi då. Just nu njuter jag bara av att snön valde att komma tidigt, och så hoppas vi att den får ligga kvar. Kasta in massa minusgrader också så blir jag mer än nöjd. Det är vinter nu. Låt den hålla på, hela vägen in i april.

Badhusparken i vinterskrud
Vinter i Skärgår'n
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

  1. Ajajaj, hoppas snön håller sig hos er. Även om alla säger det blir ljusare så är skillnaden bara marginell. Blir ca 5% ljusARE, inte ljust. Snö är beviset på att det är vinter och gör mig alltid deprimerad. Enda sättet att bota depressionen är att tröstboka en resa. Brukar funka något.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.