Takbarer i Bangkok – 3 tips för en drink med utsikt

Att kunna sitta på en härlig takbar är något jag gärna gör i en storstad. Eller, vilken stad som helst faktiskt. Jag har testat på dem lite här och var i allt från Vancouver till New York, Stockholm, Östersund och Singapore. Vid resan till Thailand hann vi med tre takbarer i Bangkok och dessa tänker jag tipsa om här. Så ja, det här är ett inlägg för dig som gärna tar en drink med utsikt.

I Bangkok finns det ju en uppsjö av potentiellt fina ställen med underbara vyer. Förmodligen skulle man nog kunna ägna ett par-tre veckor åt att enbart utforska den här genren. Vid min egen resa, tillika mitt första besök i stan, hade jag möjligheten att få hänga på tre fina takbarer och de här guldkornen tänker jag presentera för er i det här inlägget.

Har ni egna tips på sköna takbarer i Bangkok så lämna gärna en kommentar längst ner!

Restaurang och takbar på Riva Arun

Hotellet Riva Arun ligger precis vid Chao Phraya, floden som rinner genom Bangkok, och på taket finns det en restaurang och bar. Man ser inte riktigt 360 grader men går man runt lite så upptäcker man flera kända landmärken i stan. Wat Arun ligger rakt över floden, Wat Pho ligger lite bakom hotellet men syns tydligt precis som downtown Bangkok med alla des skyskrapor.

Mat och dryck var verkligen fantastiskt och här gick jag själv lös på en Riva Passion (drink beståendes av Jim Beam, Curaçao-likör, passionsfrukt, sour-mix och ginger ale) som start. I matväg blev det en Fettuccine på Tom Yum Goong (typ av kryddig asiatisk soppa) med kungsräka. Som ett smäck, medan solen drog ner gardinen bakom Bangkoks oändliga bebyggelse.

HITTA HIT | Google Maps | Webbplats

Takbaren på River Vibe

De två översta våningarna på River View Residence är vigda åt restaurang och takbar, River Vibe. För min del, som skulle äta på annat ställe lite senare, blev det ”bara” en drink i skymningen medan flodbåtarna passerade på vattnet nedanför.

Här blev det lite mer fokus på fotografering. Jag passar på att tacka River Vibe för deras stabila höga barbord, som jag använde i brist på eget stativ. Resultatet blev några fina kvällsbilder och det finns fördelar med att inte alltid vara på högsta byggnaden. Då får man nämligen ett vackert perspektiv på andra höga hus, både nära och långt bort.

Från River Vibe ser man både Millenium Hilton (som i sig har en takbar) och Thailands högsta byggnad Iconsiam på ganska nära håll. Man ser också downtown med alla sina höghus, allra helst King Power Mahanakhon, med Thailands allra högsta takbar.

HITTA HIT | Google Maps | Webbplats

King Power Mahanakhon – Thailands högsta

Esset i Bangkoks rockärm över takbarer är så klart King Power Mahanakhon, vilket är Thailands högsta takbar (men inte högsta hus). Här sitter man verkligen rakt under stjärnorna på 314 meters höjd!

Här uppe på terrassen spelas det antingen livemusik eller också lite vanlig hissmusik, det är hur som helst väldigt skön stämning. Det finns, som alltid med kända och attraktiva platser, en risk för mycket folk vid skymningstider så är man inte noga med solnedgångar och dylikt kan man göra rätt i att hitta hit lite tidigare.

Vill man äta något så bokar man bord på restaurangen en våning ner. Notera att det är enklare dresscode, så lämna linne och flipflops på hotellet. Maten är fantastisk och antingen sitter man inomhus eller så tar man plats vid något av borden under himlen, precis vid räcket och med underbar utsikt över stan.

Och är det någon gång man ska ursäkta sig med ett toalettbesök så är det här…

HITTA HIT | Google Maps | Webbplats

LÄS MER | Mitt eget blogginlägg om King Power Mahanakhon.

Har du tips på takbarer i Bangkok?

Det här var de tre takbarerna som jag besökte det stannar ju inte där, stan kryllar ju av liknande ställen. Har du egna tips på sköna takbarer i Bangkok så lägg gärna en kommentar här nedanför.

Resan till Bangkok gjordes tillsammans med Amazing Thainess. Åsikter, synpunkter, reflektioner, texter och bilder är som vanligt mina egna.

8 KOMMENTARER

 1. Vet inte riktigt varför men trots många Bangkokbesök är det skralt med takbarer på min meritlista.
  Red Sky kan jag rekommendera, våning 54 Centara Grand Hotel, Central World.
  För övrigt inskränker sig mina takbarsbesök sig till hotell Mercure Siams uteterass/bar våning 25 , kan nyttjas när man bor i Executive rum!
  Utsikt mot Wat Arun hade vi från lilla hotellet Arun Residence , ”vår” terass, men inte på någon högre höjd precis!
  Tack för dina tips , tjusiga bilder.
  Ska försöka testa något av ställena vid floden framöver.

  • Jag tycker inte att en takbars kvalitet avgörs på hur högt upp den ligger. Två av de här var ju på sju-åtta våningar men vyerna var likväl riktigt fina. Bra tips du kom med också! Tack! 🙂

  • Fick göra lite extra research där på flodstoppen. Riva Surya (det var där jag bodde) blir stopp N13, Prha Arthit, följt av en tvåminuterspromenad söderut längs vattnet. Då kommer man in på baksidan av hotellet, vid restaurangen. River Vibes närmaste stopp är Marine Dept, N4. Då är det en promenad i kvarteren på 500 meter, nordlig riktning. Ska tilläggas att vi åkte egen bil till en plats i närheten och inte tog flodbåten till River Vibe.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.