Vem behöver egentligen Michelinguiden?

Ibland behöver livet inte vara så fruktansvärt komplicerat. Det kan räcka med det enklaste av det enkla, en matklassiker, lite frisk novemberluft och en skön promenad med sjöutsikt. Varför krångla till det i onödan?

Far och sambo är på besök i Östersund och Jämtland. Det har blivit goda middagar och fint umgänge, med samtalsämnen högt och lågt. Ni vet säkert hur det fungerar. Igår kickade jag och bror igång dagen med ett HIIT Cardio-morgonpass och framåt lunch pös vi alla ut till Bynäset, semi-ön längst ut på Frösön.

Det är en vacker sträcka runt ön på 7 kilometer. Strandpromenad hela vägen. Så, vi gjorde en promenad på drygt en och en halv timme. Sedan släpade vi fram den huggna veden vi tagit med och tände en brasa i vindskyddet där ute. Och så skapade vi vår egen lyxrestaurang. Med tre stjärnor i Michelinguiden.

Minst.

Varm korv med bröd. Grillad över öppen eld samtidigt som ett lätt snöfall föll ner över oss och skymningen gjorde anspråk över Höstersund. November ändå, hur bra kan det bli egentligen? Och vem behöver egentligen tre stjärnor och en lyxrestaurang när man kan få en öppen eld och grillkorv?

Höst på Bynäset
Höstlöv på Bynäset
Träd som är på väg att falla ner i Storsjön
Storsjöodjuret
Grillad korv
Grillad korv
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

  1. Helt rätt! Det roliga är ju att det smakar så gott när man lagar mat ute. Till och med att man blir sådär lagom inrökt har sin tjusning. Jag och min man firade bröllopsdag i oktober, en halvkylig och nästan vindstilla dag. Så vi tog och tände upp ute bakom huset och stekte kolbullar. Sen kokte vi lämmelkaffe i gamla Trangiapannan. Glamoröst som attan och vi njöt i fulla drag. I april blev det många soliga middagar ute med Muurikan bakom huset. Man behöver inte ens dra till fjälls för att ha det gott. Tror många gånger att det är de små sakerna som man minns längst och värdesätter mest.

    • Småsakerna ja, precis just dem. Och att bli inrökt av härlig brasrök. Många gånger finns ju guldkornen rakt utanför dörren, trots att man jagar dem på andra sidan planeten. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.