Hej lugnet, hej stillheten

Jag hade önskat mig en lugn jul. Kanske såpass mycket att det för mig var årets julklapp. Den önskan uppfylldes. Inte bara på julafton utan även dagarna, och rentav veckorna, innan och även så här ett par dagar efter.

Det har inte varit någon nämnvärd hets för mig i december. Visst, lite jobb(resor) och annat men jag har tagit mig tid till mycket träning och att försöka varva ner efter hösten. Träningen är en räddare och jag uppskattar verkligen att jag uppskattar svetten. Utan all min fysiska aktivitet vet jag inte hur jag hade grejat 2019. Faktiskt.

Hetsen kring julklappar är inte heller någon stor grej. Mest för att vi inte jagar avancerade saker. Vi har det mesta vi behöver och byter sällan prylar med varandra. I år gav vi varandra tid. Båda två. Vi pratade om det häromveckan. Att få tid, utan störningsmoment. Nog så viktigt efter att vi båda två haft varsin hektisk höst.

Annars bestod julafton av 18700 steg, god mat (årets första och enda julbord) och så hade vi vår granne på besök. Som i sin tur hade med sig en flaska bubbel, som vi delade på efter julklappsutdelningen. En riktigt härlig avslutning på en lugn och skön julafton, i perfekt ledighetstempo.

Juldagen blev likadan. Ett konditionspass på gymmet på förmiddagen följt av… tja, ”ingenting” resten av dagen. Vi ramlade ner i soffan efter senlunchen och blev kvar i ett par-tre timmar. Kan inte påminna mig när det hände senast. Och det är såna här dagar jag behöver just nu och jag njuter för fullt. Ge mig några till så är jag redo för januari sen.

Frösön på julafton
Årets första och enda julbord
Champagne på julafton
Efter HIIT Cardio
Skidbacken på Frösön
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

  1. Ah, en barnfri jul?! Även om jag uppskattar barnjularna, så är de barnfria rätt nice också på sitt sätt. Folk kan bli bekymrade att vi ibland är ensamma bara vi två på julafton. Men det kan vara rätt skönt och avslappnat tycker vi. (och kanske särskilt om man vet att alternativet att fira med släkten finns om man vill)

    • Japp, barnfri jul. Jag har inget emot att vara själv med min sambo på jul, utan barn. Jag har den person jag behöver runt mig men också som du skriver, vetskapen att det finns folk att vara med om skit träffar fläkten. Men visst, att ha familjen 70 mil bort är väl inte alltid optimalt men det är ju också självvalt från min sida.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.