Singapore Sling på Raffles – originalet är alltid bäst!

Jag har druckit den förut. Dels hemma för ett par år sedan, säkert vid något krogbesök någon gång som jag inte minns och jag tog den även på flygresan från Melbourne till Singapore (i plastmugg, väldigt ovärdigt). Men. Originalet är väl alltid bäst sägs det, så därför passade vi på att testa när vi ändå var i stan. Mina damer, herrar och eventuellt övriga – jag ger er Singapore Sling på Raffles. I Singapore.

Det var på Raffles i Singapore som den här drinken uppfanns kring 1915, av bartendern Ngiam Tong Boon. Sedan dess har den förändrats en aning men den är ändå officiell cocktail i bartenderorganisationen IBA. Den ska således vara given i huvudet hos varje bartender som med någorlunda stolthet ställer sig bakom bardisken och blandar drinkar.

Raffles är ett hotell i Singapore som grundades 1887, även om byggnaden i sig uppfördes på 1830-talet i kolonial stil. Det namngavs efter Sir Thomas Stamford Raffles, som var den som i sig grundlade det vi idag kallar för just Singapore. Nu för tiden är Raffles i Singapore en del av en större kedja, Raffles Hotels & Resorts och finns på flera andra platser i världen.

Att kliva in på hotellet i Singapore är som att gå in i en oas mitt i smältdegeln. Lugnt. Tyst. Stilla. Trots att Formel1-cirkusen rullade för fullt bara ett kvarter bort. Vi valde dock att hoppa över den klassiska Long Bar. Istället slog vi oss ner på den vackra och lummiga Raffles Courtyard, innergården, och njöt av den tropiska värmen i väntan på the real deal.

Singapore Sling på Raffles
Raffles Hotel i Singapore
Raffles mot Singapore

Här är Singapore Sling på Raffles

Tillslut kom den. Och faktum är, nu när jag testat, att en Singapore Sling på Raffels så klart vinner över alla andra Singapore Sling-varianter jag tidigare druckit. Originalet är bäst och ibland är det inte svårare än så. På Raffles förstärks givetvis upplevelsen med miljön, utöver de prefekt avvägda smakerna och en drink i perfektion.

Om ni någon gång har vägarna förbi stan och undrar hur originalet smakar så ska ni ta er hit. En Singapore Sling på Raffles kommer man ihåg. Av flera skäl.

Utöver själva drinken tog vi också in kolgrillade kycklingspett med jordnötssås, för att krydda upplevelsen ytterligare.

Raffles Courtyard
Menyn på Raffles Courtyard
Kycklingspett på Raffles
Singapore Sling på Raffles

Ingredienser till Singapore Sling

Ska du göra en egen Singapore Sling men har svårt att ta dig till Singapore? Här är receptet:

  • 30 ml Gin
  • 15 mil körsbärslikör
  • 7,5 ml Benedictine DOM
  • 7,5 ml Cointreau
  • 120 ml ananasjuice
  • 15 ml limejuice
  • en skvätt angostura bitter
  • 10 ml grenadine

Häll över alltihop i en shaker med is och skaka ordentligt. Servera i ett glas och garnera med en skiva ananas och ett körsbär. Klart!

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.