Singapore Sling på Raffles – originalet är alltid bäst!

Jag har druckit den förut. Både hemma för några år sedan och säkert på krogen massa gånger som jag inte minns. Ja, plus varianten i plastmugg på flygresan från Melbourne till Singapore. Men. Ska det vara äkta vara så pratar vi ändå om en Singapore Sling på Raffles. Där har vi originalet och när vi nu då var i stan så passade vi givetvis på att gå hit. Är det värt besväret och den hiskeliga prislappen? Och är originalet verkligen alltid bäst?

Det var på Raffles i Singapore som den här drinken uppfanns kring 1915, av bartendern Ngiam Tong Boon. Sedan dess har den förändrats en aning men den är ändå officiell cocktail i bartenderorganisationen IBA. Den ska således vara given i huvudet hos varje bartender som med någorlunda stolthet ställer sig bakom bardisken och blandar drinkar.

Det här är Raffles Hotel

Raffles är ett hotell i Singapore som grundades 1887, även om byggnaden i sig uppfördes på 1830-talet i kolonial stil. Det namngavs efter Sir Thomas Stamford Raffles, som var den som i sig grundlade det vi idag kallar för just Singapore. Nu för tiden är Raffles i Singapore en del av en större kedja, Raffles Hotels & Resorts och finns på flera andra platser i världen.

Att kliva in på hotellet i Singapore är som att gå in i en oas mitt i smältdegeln. Lugnt. Tyst. Stilla. Trots att Formel1-cirkusen rullade för fullt bara ett kvarter bort. Vi valde dock att hoppa över den klassiska Long Bar. Istället slog vi oss ner på den vackra och lummiga Raffles Courtyard, innergården, och njöt av den tropiska värmen i väntan på the real deal.

Här är Singapore Sling på Raffles

Tillslut kom den. Och faktum är, nu när jag testat, att en Singapore Sling på Raffels så klart vinner över alla andra Singapore Sling-varianter jag tidigare druckit. Originalet är bäst och ibland är det inte svårare än så. På Raffles förstärks givetvis upplevelsen med miljön, utöver de prefekt avvägda smakerna och en drink i perfektion.

Om ni någon gång har vägarna förbi stan och undrar hur originalet smakar så ska ni ta er hit. En Singapore Sling på Raffles kommer man ihåg. Av flera skäl.

Utöver själva drinken tog vi också in kolgrillade kycklingspett med jordnötssås, för att krydda upplevelsen ytterligare.

Så blandar du en Singapore Sling

Ska du göra en egen Singapore Sling men har svårt att ta dig till Singapore? Här är receptet:

  • 30 ml Gin
  • 15 mil körsbärslikör
  • 7,5 ml Benedictine DOM
  • 7,5 ml Cointreau
  • 120 ml ananasjuice
  • 15 ml limejuice
  • en skvätt angostura bitter
  • 10 ml grenadine

Häll över alltihop i en shaker med is och skaka ordentligt. Servera i ett glas och garnera med en skiva ananas och ett körsbär. Klart!

Hitta till Raffles Hotel

Raffles ligger i princip mitt i stan. Närmaste tunnelbanestation är City Hall och här passerar röda linjen (NS24) och gröna linjen (EW13). Räkna med ungefär fem minuters promenad till hotellet. En Singapore Sling på Raffles kan vara en fin avslutning på besöket i stan eftersom gröna linjen (East-West line) tar dig raka vägen ut till Changi. Sitter du på blå linje, skutta av vid Bugis (DT12) som ligger 600 meters promenad bort. Befinner du dig vid Marina Bay Sands är det ungefär två kilometers promenad till Raffles.

KARTOR | MetrolinjernaFrån tunnelbanan

Mer att göra i Singapore

Det här är en fantastisk stad som bjuder på massa möjligheter nästan oavsett om man gillar sofistikerade restauranger, rena nöjen, shopping eller en smältdegel av olika asiatiska kulturer. Jag har skrivit en guide om du har kör Singapore som stop-over och den hittar du här. Behöver du mer inspiration, kika på samlingssidan som innehåller inlägg om det jag upplevt när jag varit där.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.