Fluffstart, pärlemormoln och utmärkelse – hej 2020!

Ja, det blev en riktig fluffstart på det här året. Fluff i bemärkelse natt starta lugnt och stilla. Inte fluff när det kommer till väder och vind. Det är så långtifrån fluff man kan komma med smältande snö, halka och lika grått som insidan av en isbjörnsröv.

Jag har i och för sig aldrig tittat på insidan på en isbjörn men vi kan väl använda det som en metafor tillsvidare.

“Tillsvidare”. Låter ju som att jag faktiskt har för avsikt att titta in i en isbjörnsröv men nej, det ligger alltså inte på min bucketlist i år. Inte nästa år heller.

Eller vänta. Helt isbjörnsarslemetaforigt var det ju inte. Det var ju pärlemormoln på himlen just på nyårsafton. Fantastiskt naturfenomen som inte syns jätteofta men som nu skymtats flera gånger över Jämtland bara i december.

Pärlemormoln

En av årets rese(bloggar)profiler

Just det ja. Jag har ju helt glömt att berätta att jag av SvenskaNomader blivit utsedd till en av årets svenska reseprofiler. För det blev jag så klart riktigt glad men kanske ännu mer överraskad. Jag trodde att man var tvungen att vara en nomad för den utmärkelsen.

Men va fan, om Linnéa Claeson kan bli Årets Jurist utan att vara jurist så kan väl jag bli Årets reseprofil på en nomadblogg.

Hur som helst, tack för utmärkelsen! Det är alltid trevligt att glänsa, allra helst i det utomordentligt fina sällskapet av andra nomader reseprofiler.

Champagne på nyårsafton

Nyårsafton kom, såg och (jag) segrade

Nyårsafton i sig blev lugn och stilla och jag hann med ett HIIT Cardio-pass på förmiddagen. Svetten som rann var nästan ostoppbar där ett tag. Vi var sedan tre personer som firade in det nya året varav en av oss drack champagne. Jag alltså. Inte mig emot, även om det så klart är trevligt att skåla med andra.

Jag vände lite på skålandet i år och startade faktiskt kvällen med bubblet, innan middagen vid 19. Det var efter ett tips från en vän, varpå jag ett par googlingar senare fick tesen bekräftad. Varför inmundiga denna bubbliga dryck vid 12-slaget när smaklökarna dödats med femrättersmiddag och fyra olika sorters öl?

Och ja, skumpan smakade betydligt bättre än den vanligtvis gör när nyårsklockorna klämtar. Det där kommer jag köra vidare på!

Sedan avslutade jag året med att sopa banan med mitt sällskap. I Yatzy alltså. Två maxiyatzy i samma runda har inte hänt sen inlandsisen drog sig tillbaka, så det var änna på tiden.

Bjussar på nyårsaftons kontraster. Från droppar i pannan till droppar i strupen. Skål!

Nyårsdagens antibakfylla

Medan resten av Sverige firade Bakfylleafton och åt pizza så slappade vi i soffan, åt lite rester och kollade vidare på ett par avsnitt av Expeditionen, där de ska bestiga 6119 meter höga Lobuche Peak. Kan ju avslöja att mitt sug efter att bestiga berg blev ännu högre än det redan var. Well, vi arbetar vidare i projektet som vi dragit igång. Och så preppar jag med minnet från en av sommarens bättre stunder, längs bergväggen på Skuleberget.

Fina vyer på Skuleberget

Lyckades också få till ett träningspass. Ut i det isbjörnsrövgråa mörkret (en helt ny definition av mörker) utan broddar men det gick bättre än väntat. Elva kilometer och en Garmin-Bra-Start-På-Året-badge senare lutade jag mig tillbaka och njöt en sväng till. Den här julen och de här mellandagarna blev pretty much bra skit tillslut.

Precis som jag önskade mig. Tack!

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

  1. Pärlemomolnen alltså. Drömmen att se. Såg ut som marmoreringar man gjorde i skolan (vilket för övrigt var något jag ÄLSKADE att göra).

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.