Den stora Har-Vem-Vilken-Vad-listan

Jaha. Nähä. Vad säger ni? Är det list-dags på gång? Eller ja, det är klart det är. Jag har ju redan skrivit texten ni nu börjat läsa såatte… för er är det väl bara att läsa vidare. Har-Vem-Vilken-Vad-listan. Tror inte jag kört den förut.

Jag hittade den både hos Anna och hennes reseblogg och hos Christine’s Stories, som i sig verkar ha hittat den hos Sandra Beijer som verkar ha hittat den hos nån Elsa Billgren, som hittade hos… ja, nej. Ni fattar. Jag är sonika inte direkt först på bollen. Men skit i det. En liten semi-underhållande lista (att skriva i alla fall), i brist på annat den här dagen.

Har du…

…alkohol i kylen? Jag tror det. Bubbel av något slag, eller om det är vin. Minns inte riktigt. Säger väl lite om alkoholvanorna i det här hemmet.

…något husdjur? Nej. Men lånar grannens katt ibland.

…puder på dig? Ja, när jag filmas på jobbet och för att motverka mitt icke hårfagra huvuds blänk i studiobelysningen.

…några framtidsplaner? Vad är framtiden? Vad är planer? Spikade och klara eller idéer? Jag menar, rent krasst är det ju framtid i morgon och jag har tusen idéer i huvudet. Och vi är väl i framtiden as we speak? Men. Annars är jag ingen man av stora framtidsplaner. Visst har jag ambitioner, drömmar och visioner men merparten av dem är ju inga planer utan bara på idéstadiet. Fast då kanske det är en plan? Jag vet inte. Vet ni?

För mig blir många saker lite på volley, på gott och ont. En boll kommer flygandes och då drämmer jag till den och så ser jag var den landar. Lite så. Är det dumt att inte ha stora framtidsplaner? Jag kanske måste fundera på den där en stund till…

…några MVG:n? Ja, några stycken om jag minns rätt plus femmorna på högstadiet. Mest stolt över toppbetyget i svenska så klart!

…något beroende? Sötsaker i frysen. Jag vet att jag inte borde men finns det hemma har jag oerhört dålig karaktär. Sedan är jag väl skärmberoende. Och jag jobbar inte ens på att bättra mig.

…gymkort? Ja, jag kör på STC och har så gjort under några år. Finns både hemma i Östersund men också på lite andra ställen runtom i Sverige. Lyfter dock sällan skrot utan svettas som en gris på HIIT-passen istället.

Efter HIIT Cardio

Vem…

…avskyr du? Det finns några dårar som jag föraktar, där vissa till och med kan klassas som energitjuvar. Närmare på’t än så går jag inte men jag jobbar med att hålla dem på avstånd. Det är fruktansvärt slöseri med energi att låta dem dränera ens liv.

…stör du dig på? Alla de som tycker att man ska äga en verktygslåda (och givetvis vara händig) bara för att man är man. Lägg av bara.

…längtar du mest efter? Kung Bore! Den här jävla vintern anno 2019/20 kan avgå om den inte har för avsikt att bli på riktigt. Antingen ska det snöa en meter och vara -20°C från december till mars eller så kan det lika gärna kvitta. Då tar jag hellre sommar och 25-30°C varmt. Ge mig. Något av det. Igår!

Vilken…

…tidning läser du? Papperstidning? Ingen. Eller ja. Det blir väl 24 sekunders snabbläsning i Dagens Industri medan jag väntar på kaffet från ena automaten på jobbet.

…buss åker du oftast? Flygbussen mellan Arlanda och Stockholm C eller Sumpan.

…dag fyller du år? 4 maj. Det är ju en tajming av sällan skådat slag, eftersom jag är en fullskalig analfabet på Star Wars. Däremot delar jag födelsedag med både Rory McIlroy och Cesc Fàbregas.

…årstid föredrar du? En riktigt härlig vårvinter är svårslagen. När ljuset är tillbaka, solen värmer och snön ligger kvar i fjällen. Sorry alla sommarknarkare där ute men vårvinter i Jämtland måste nog upplevas för att man ska förstå storheten. Jag skojar inte.

Vad…

…gör du nu? Skriver det här inlägget och dricker en mugg honungsvatten. Jag vill hålla en inkommande förkylning på behagligt avstånd.

…gör dig till en bra människa? Jag tror någonstans på min vänlighet (osäker på om chauffören som blåste förbi mig på ett övergångsställe förut håller med, jag la några goa ramsor efter gubbjäveln och jag såg att han gav mig fingret tillbaka dessutom).

…gör dig till en dålig människa? Jag kan nog tänka mig att min tidsoptimism kan driva mina närmast sörjande till vansinne. Annars är det nog mitt emellanåt dåliga tålamod som jag tränar mest med. Fast värst (eller bäst, beroende på vem du frågar) är nog mitt dåliga förlorarskap. Jag avskyr att förlora. I de allra flesta former.

…vill du arbeta med? Jag trivs med det jag gör idag (både blogg och heltidsjobb) men någon gång skulle jag vilja testa vingarna utomlands och kanske med något helt annat. Volontär kanske, bara för att det är så olikt det jag gör idag (tänker jag).

…har du för skostorlek: 39-ish.

…läser du för bok? Jag har fyra påbörjade och skäms lite varje gång jag tittar på bokhyllan. Den ser inbjudande ut, men ändå slutar det med att jag sitter och skriver blogg, klipper film eller knarkar Youtube. Någon gång ska jag ta med en av böckerna på resa och lämna datorn hemma.

…ska du göra nu? Sova. I tid. Jag vet, det låter helt orimligt men någon gång måste man väl testa. Och invänta alla hundratals kommentarer till det här inlägget.

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

8 KOMMENTARER

 1. Vad kul att du också svarade på frågorna! Och tack för länken! 🙂 Jag tror nog det var Elsa Billgren som var först med listan (”nån” Elsa Billgren, haha). 😉

  Vad nyfiken och sugen jag blir på vårvintern som jag nog inte kan påstå förekommer här nere i Strängnäs (aka Strängnäs). Jag vet att Eva i Luleå talar sig varm för den också. Annars håller jag med dig om att värmen lika gärna kan komma direkt nu om det ändå inte ska bli nån vinter.

  Kul att lära känna dig mer genom denna lista! Jag lärde mig också något nytt: Vad HIIT-träning är.

  Känner för övrigt igen det där med påbörjade böcker. Jag brukar ju vara en romanläsare av rang men hinner sällan nu när jag läser så mycket i jobbet. Då blir det lätt att jag påbörjar olika slags böcker (även av faktaslag) och läser lite här och där efter humör och tycke.

  • Har ärligt talat dålig koll på kändisar som Billgren och andra. True story.

   Ja, vårvinter måste upplevas. Tror inte många förstår storheten. Inte jag heller innan jag upplevde den. ?

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.