Svensklistan hos UD – dagens tips!

Nog för att jag reser mycket men ju mer man lär sig, desto mer inser man hur lite man vet. Så sent som häromveckan snubblade jag till exempel över Svensklistan hos UD (Sweden Abroad), en lista som man sonika ska skriva upp sig på när man drar iväg utomlands.

Att UD jobbar med bra service vet vi sedan tidigare. Appen Resklar är populär och används av många (även om jag själv inte är någon frekvent användare av den, om nöden inte kräver). Nu finns ju då även Svensklistan hos UD och den ska jag själv givetvis börja använda.

Genom att skriva upp dig på listan, med uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under utlandsvistelsen, kan UD eller ambassaden lättare kontakta dig som resenär om det blir krissituation. Uppgifterna sparas under den tiden som du själv anger och man kan också avanmäla sig precis när man känner för det.

Ett enkelt lite resehack helt enkelt, för att underlätta för många om det skulle uppstå någon speciell situation när man är utomlands. Den blir definitivt en punkt på “inför resan”-listan. Har jag fler läsare som använder Svensklistan hos UD eller är den lika ny även för er andra?

ANMÄL DIG TILL SVENSKLISTAN | Surfa till swedenabroad.se!

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

  1. Jag brukar anmäla min utlandsvistelse där om jag åker till ett land jag tänker är lite mindre säkert. Egentligen borde man väl alltid göra det dock pga kan ju hända saker överallt. Bra att du tipsar om det iaf!

  2. Jag har anmält var vi befinner oss snart. Det står också under respektive land om de rekommenderar att man anmäler sig på listan. Man får självklart anmäla sig även till icke riskländer om man vill. Vi kommer bl a befinna oss i Dubai en stund och där rekommenderar de att man skriver upp sig på listan. Maldiverna som vi åker till sen finns det inga sådana rekommendationer för (Inte förra veckan iallafall, ska kanske in och kolla igen) men vi skrev ändå. I dessa Coronatider och mellanösternincidenter känns det bra. Sen meddelar vi alltid familjen var vi befinner oss och mailar kopia på våra pass som backup.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.