Fjortisbloggen är här!

Idag är ingen vanlig dag. ”Nej, för det är måndag” tänker då så klart något klipskt smarthuvud där ute. Men det var inte dit jag tänkte komma. Idag är det nämligen en födelsedag. Bloggens födelsedag. Och det är inte vilken födelsedag som helst utan idag fyller den faktiskt fjortis!

Den 30 mars 2006 plitade jag ihop en kort text om att våren i Jämtland inte alls var på väg. Det hade ramlat ner flera decimeter snö och min stackars bil var helt vit istället för svart. Mycket snö har det ramlat ner sedan dess. Ska vi hoppas att vi slipper några större fjortistendenser i bloggformat? Fan vet alltså. Jag tror nog att bloggen kan bli lika rastlös som mig i dessa tider…

Well, hemsidor var ju inget nytt ens 2006. Jag hade haft mer eller mindre uppdaterade personliga sajter i olika format sedan 1996. Bloggformatet som jag och vi känner det idag sattes dock inte i verket förrän just de här dagarna. Minns jag rätt så byggde jag först en egen enkel lösning i PHP/HTML, som sedan byttes till verktyget Textpattern. WordPress blev det först under julhelgen 2009.

Så. Hur såg livet ut där på vårkanten för 14 år sedan, när jag själv var 26?

  • Hade precis blivit mellan två jobb.
  • Var ganska ny-singel och började hänga på Singelty. Jösses.
  • Köpte min första bil. En urläcker SAAB 9-3SE som jag döpte till BlackPearl. En liten livskrisbil tror jag, mitt bland alla tråkigheter. Fy fan vad vi hade kul tillsammans!
  • Var på min första TUR-mässa i Göteborg. Den var lika tråkig då som sist jag var där (2016 tror jag).
  • Jag åkte skidor utan hjälm.
  • Färjestad vann SM-guld i hockey!
  • Jag fotade fortfarande inte RAW.

Ja men lite så. Äh, jag slänger väl med lite bilder också. Från mig till er! Happy fjortisdag!

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

5 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.