Vykort från norra Lappland

Så kom då tillslut dagen när vi skulle iväg till ”Rissna”, överraskningsresan som Maria planerat nu när jag snart fyller fyra nolla. Nu undrar ni säkert var ”Rissna” ligger och vad i helvete man gör där. Ja, det behövs nog en liten bakgrundshistoria till det här kalaset.

Så här. När Maria fyllde 40 roddade jag en överraskningsresa till henne, 10 dagar på ”Brunflo Camping”. Brunflo är en liten håla utanför Östersund och någon camping har de inte ens. Jag behövde dock ett bra arbetsnamn under det stora planeringsjobbet. Det var först på Arlanda, när jag printade boardingkorten på avresemorgonen vid 05:15-tiden, som hon fick reda på att vi skulle till San Fransisco och Yosemite.

BLOGG | Resan till San Fransisco och Yosemite

Rissna ligger några mil öster om Brunflo och blev således Marias arbetsnamn på den här trippen. Hon tog det dock ett steg längre och presenterade resans innehåll allt eftersom vi var iväg. På tågstationen i Östersund fick jag reda på att vi skulle åka till Sundsvall, där jag sedan fick reda på att vi skulle ta nattåget norrut. Och på den vägen (och rälsen) fortsatte det.

Det slutade med en ridtur på islandshäst under stjärnhimmelen nära Nikkaluokta, en natt på ishotellet i Jukkasjärvi, en natt på Aurora Camp norr om Kiruna där vi spanade norrsken följt av två fantastiska skiddagar i Björkliden (där Maria förövrigt säsongsjobbat i slutet av förra seklet).

Rissna var alltså inte en plats utan snarare fyra. Och vilken resa det blev! Jag skickar med några vykort här och så får ni hänga vidare på bloggen framöver. Där blir det mer om ishotellet, islandshästarna, norrskensspaningen och skidåkningen i Björkliden så klart.

Lappland levererade igen och jag fick tillslut den riktiga vintern jag suktat efter sedan i höstas. Jag älskar norra Sverige!

Jag och islandshästen Náttfari frá Melum
Ishotellet i Jukkasjärvi
Norrskensspaning på Aurora Camp
Björkliden och snö
Skidåkning i Björkliden
Skidåkning i Björkliden
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

6 KOMMENTARER

  1. Vilken härlig överraskningresa! Älskar sån’t! Tror ni prickade in det allra bästa i regionen ?

  2. Wow så fint. Eller att det är fint där uppe vet jag ju redan – men hela programmet och grejen!

    Och islandshästar alltså, det bästa. Vill höra mer om hur övernattningen på ishotellet var 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.