Jag gav det ett försök – och failade

Det finns en liten lista jag jobbar med, så här inför min 40-årsdag. 40-innan-40, som jag presenterade redan förra året. En av punkterna där är ju sub-40-innan-40, det vill säga att springa 10 kilometer under 40 minuter. 39:59 eller snabbare alltså, för 40:00 räknas ju inte.

Ärligt talat har det gått sådär. Sedan min maraton i Sydney i höstas så tappade jag fokus på löpningen i avseendet rekordjakt. Vintern kom, snön med den och då fortsatte jag med mina gruppass på gymmet. Ja, jo, visst har jag sprungit en del på HIIT Cross-passen men ska det till pers så tror jag att jag måste göra fler dedikerade löppass, kort och gott.

Nu är det i alla fall vår och barmark och framförallt är det inte särskilt långt kvar till den där 40-årsdagen. Även om jag känner att jag förmodligen är en bit ifrån att nå det där målet om sub-40 så måste jag ju i alla fall ge det en ärlig chans.

Så, det gjorde jag i söndags. Och failade.

Jag värmde upp och stack sedan iväg på min flacka uppmätta bana längs med vattnet i Östersund. Ena halvan motvind, andra medvind. Första två kilometerna gick absolut inom räckhåll för måltiden men sedan gick det tyngre. Ganska snart insåg jag att det skulle bli fail men jag fortsatte ändå. Mitt befintliga 10K-pers på 41:53 var fortfarande inom räckhåll.

Då klev mjälthugget in i löprundan, det sa “Hold my beer…” och satte in nådastöten vid 4,2 kilometer.

Det var bara att kapitulera och så fick jag snopet jogga hem istället och trösta mig med ett intervallpass som Maria styrt upp. Inte fel alls, men inte riktigt planen.

Tiden börjar bli knapp men nu ska jag ge de återstående helgerna varsina försök på att pressa ner mig under 40 på milen. Två helger kvar. Det kan gå, med rätt förutsättningar. Någonstans finns krafterna men det ska vara en jävligt bra dag i så fall. Ni vet. Medvind, solen i ryggen, nedförsbacke.

Fortsättning följer…

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just det och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

3 KOMMENTARER

  1. Testa “Spring-en-mil-vinn-en-bil-banan” istället (fr. Lillänge och ner), med sambon på cykel framför som håller exakt fart. Negativa höjdmeter är alltid välkomna vid rekordförsök eller har du krav på x-antal höjdmeter? Undvik blåsiga dagar helt.

    En annan fuling är att just välja blåsiga dagar, men då springa i bara medvind. Typ Jämtkraft Arena-Genvägen-Badhuset-Odensala eller tvärtom för att få medvind hela vägen. Allt är tillåtet vid stundande 40-års kriser! 🙂

    • Ja, Spring en mil vinn en bil-banan fanns med i planen om det skulle vara vindar söderifrån men tillslut valde jag att köra från Ås och ta nordvästanvinden i ryggen. Nåt ska väl de där kalla bitande vindarna vara bra till tänker jag. Och då gick det vägen. Igår faktiskt (så här ett par veckor efter första försöket som jag skriver om i det här inlägget). Tack för tips! Och 40-årskriser är för amatörer, kom ihåg det Gunder! 😉

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här

Vinterinspiration

ICEHOTEL

BJÖRKLIDEN

LÅNGFÄRDS- SKRIDSKOR

IDRE HIMMELFJÄLL

TOPPTUR