Vlogg: Arctic Circle Train och egen sovkupé

I slutet på februari åkte vi till Kiruna för lite riktig vinter. Och det fick vi. Plus att det var en överraskningsresa för mig, så egentligen hade jag ju ingen aning om vad som väntade. Det blev ishotellet i Jukkasjärvi, norrskensspaning, ridning på Islandshäst under kvällshimmel och även skidåkning i Björkliden. En helt fantastisk resa!

Vi tog oss till Kiruna genom att åka tåg. Först Norrtågs regionaltåg från Östersund till Sundsvall. Sedan åkte vi vidare med SJ:s nattåg upp till Kiruna (och sedan samma väg tillbaka). Egentligen är det ju bara ett ”vanligt nattåg” men eftersom det passerar polcirkeln så har det fått det aningen sexigare namnet ”Arctic Circle Train”. Eller ”Arctic Circle Sleeper Train”, för att vara petnoga och exakt.

Ni som följer bloggen vet ju att jag redan skrivit om den här tågresan. Här blir det därför rörligt material från samma tripp, nyklippt och klart direkt från min Youtube-kanal Flying Dryden. Så. Kolla filmen här nedanför eller så klickar ni in på den här länken och kikar. Där finns också alla andra filmer jag publicerat, plus en röd liten ”prenumerera”-knapp som jag tycker att ni ska klicka på.

Fler som åkt Arctic Circle Train? Hela vägen från Stockholm till Narvik kanske? Droppa en kommentar och berätta!

YOUTUBE | Klicka & prenumerera!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.