Vlogg: En övergiven Landvetter flygplats

För ett par veckor sedan var jag ute och flög en sväng, när jag skulle ta mig från Trollhättan till Östersund. Jag löste en poängresa med SAS och flög från Landvetter via Arlanda hem till Frösön. Visst hade jag en förhandskänsla av hur flygplatserna skulle se ut, så jag drog igång kameran och lät den rulla. Det blev några intressanta iakttagelser.

Landvetter utanför Göteborg är Sveriges näst största flygplats efter Arlanda. En normal eftermiddagsonsdag i mars är det fullt ös här. Nöjesresenärerna, som tar ölen innan avgången. Affärsmupparna, som gör sina superviktiga samtal innan de kliver på sina flygplan. De som ska hämta någon kär. De som ska lämna av en vän. Köerna till bagdrop och säkerhetskontrollen kan ringa sig långa och det är ett sorl som studsar mellan golv, väggar och tak.

Den här onsdagen? Not so much.

Jag har sett öde flygplatser förut, men då har det handlat mer om speciella tider på dygnet eller rent generellt resfattiga dagar. Det här var något helt annat. Loungerna var stängda. Merparten av restaurangerna likaså. Taxfreen var öppen men helt ödelagd på folk. Gaterna ekade tomma. Och inga flygplan stod och väntade på att få fyllas med nya resnärer. Det blev en lite annorlunda tripreport. Främst från Landvetter. Ni hittar filmen här nere eller på min Youtube-kanal (som ni så klart ska prenumerera på om ni inte redan gör det).

Har jag några läsare som flugit i dessa karantäntider? Droppa en kommentar och berätta om era upplevelser!

FLYINGDRYDEN PÅ YOUTUBE | Klicka här för ett prenumerera!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.