40 innan 40 – så gick det!

Okej, så här är det. Jag har passerat 40-strecket. Ytterligare ett decennium kan skrivas till historieböckerna, ännu en milstolpe har pålats ner i marken och livet pekar nu kort och gott mot nästa jämna tiotal. 50. Herre. Men skit i det så länge, det är långt dit och jag tänkte istället summera hur min 40-innan-40-lista gick.

Som ni kanske inte minns så satte jag upp en sån där fin målbild förra året, tio månader innan deadline. Ett knippe saker jag ville uppnå innan min 40:e födelsedag. Så, hur gick det egentligen? Låt oss ta reda på det, en gång för alla!

40 länder innan 40

❌ Så nära. Så långt bort. Grekland i mars, som skulle bli land nummer 40, var bokat och klart. Sedan kom det massor av annat emellan och så fick den resan ställas in med kort varsel. Jag stannade alltså på 39 och det är ju mest bara irriterande faktiskt.

41 innan 41? Föga troligt, om inte världen plötsligt öppnar upp och allt blir som vanligt. Nja, kan inte se det hända. Jag har i och för sig två resor bokade för Q1 2021 men båda går till redan besökta länder. Möjligtvis att jag kan klämma till med Baltikum-länder men nja, jag orkar seriöst inte just nu.

40 flygbolag innan 40

❌ Det var ett ganska tufft mål redan när jag satte det och nja, det blev bara två nya flygbolag under hösten (Singapore Airlines och Thai Airways). Sedan kom en viss pandemi och satte käppar i det hjulet och så stannade jag på 33. Jaja, jag får sonika ta sikte på 50 innan 50. Eller i alla fall 42 innan 42, vilket verkar mer rimligt än 41 innan 41.

I skrivande stund har jag ett nytt flygbolag bokat, i mars 2021. Kan eventuellt bli ett par till innan, beroende på hur jag tar mig till Kilimanjaro i januari.

40 kilometers sträcklöpning innan 40

✅ Lättaste målet nåddes redan några veckor efter att jag skrev inlägget, när jag och min bror kutade från Skidstugan i Vänersborg till min far i södra Trollhättan (via lite omvägar). Sedan sprang jag ju Sydney Marathon också så klart, men fler pass över 40 kilometer än så har jag faktiskt inte gjort. Men det var ju som sagt inte antalet rundor som var viktigt utan att jag gjorde 40 kilometers sträcklöpning.

(Under) 40 minuter på milen innan 40

✅ Som den tidsoptimist jag är så lämnade jag det här åt slutklämmen på hela utmaningen. Jag har inte ens ägnat mig åt dedikerad löpträning det senaste halvåret utan mest kört intervallerna på gymmets gruppass. Tre försök fick det bli. Första gick åt helvete och avbröts redan innan halvmilen. På andra försöket satte jag tre personbästan (1 mile, 5 km & 10 km) men kom inte under 40 minuter. Tredje gången gillt då, den 3 maj och dagen innan självaste födelsedagen. Och japp, där satt det! Min första mil på under 40 minuter stannade på 39:38!

Mission accomplished!

Sub-40 innan 40!

Och sen då?

Ja, jag vet inte alltså. Listor är roliga. Mål är roliga. Men just det där med att ”checka av” bara för checkandes skull vete fan om jag tänker jaga mer just nu faktiskt. Det får bli lite som det blir. Vill jag åka tillbaka till ett land jag redan varit i så får det väl bli så. Har jag redan flugit med ett bolag så tänker jag inte dra mig för att boka med dem igen. Fast en fjällmara på 50 kilometer vore ju i och för sig ball. Men det är ju mer för upplevelsen (och tävlingsvärken efteråt) än att att få ett kryss i listan.

Jag menar, 40-innan-40 är ju såååå… 39?

4 KOMMENTARER

  1. Grattis, sub40 på milen (gärna under 40 år) är ju mångas dröm. Härligt! Jag lyckades själv aldrig med detta trots flera försök. Nu har jag hittat på en egen ”regel”, färre minuter på milen än min ålder, sub46, nästa år, sub 47, om 10 år, sub 56 osv. Får se om jag klarar de i alla fall.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.