Byta mobiloperatör & länge leve surf!

Ibland ska en se över sina utgifter. Bostadslån, försäkringar, prenumerationer och givetvis även byta mobiloperatör om man idag har ett abonnemang som är dyrt och onödigt. Antingen för att sänka kostnaden eller för att få en bättre tjänst till samma pris. Alla de här bytena är ju egentligen ganska enkla att göra men som vanligt handlar det mest om att få tummen ur arslet. Se det här inlägget som ett av många tips i ämnet och givetvis är det baserat på egen erfarenhet.

Har ni hört talas om Fello?

BYTA MOBILOPERATÖR | Se längre ner i inlägget hur du gör.

Så här. Jag hade kört Telia och senast Halebop i massa år, mest för att just Telias nät är ett måste om man ska ut i ödemarkerna norr om Dalälven. För ett tag sedan hörde jag talas om mobiloperatören Fello. De kör på just Telias nät och priserna såg dessutom helt okej ut.

Den största grejen? En bra deal på surfen i sina abonnemang, vilket fick mitt befintliga Halebop-abonnemang att blekna i jämförelse. Inget ont om Halebop, jag har varit nöjd med dem under våra år tillsammans men surfen har de alltid varit brutalt snikna med. Telia själva ska vi inte ens prata om.

Inlägget uppdaterat i mars 2021.

Hur fungerar Fello?

Först och främst så säljer Fello enbart abonnemang. Inga mobiler. Man kan givetvis även behålla sitt befintliga mobilnummer och räkningarna betalas genom kortdragning, e-faktura eller autogiro (pappersfaktura kostar extra). En heads up bara, Fello har i skrivande stund inte stöd för eSim (november 2020).

Det som fick mig att nappa var främst Fellos surfkampanj (de kör sådana med jämna mellanrum), plus att jag beställde via SAS Eurobonus-shop. Som tack fick jag därför 750 Eurobonus-poäng, vilka ramlade in på SAS-kontot ett par-tre dagar senare.

Nästan för bra för att vara sant alltså, så vad var egentligen haken? Jag gjorde min research innan köpet men kunde faktiskt inte hitta någon. Och har fortfarande inte hittat någon heller för den delen.

Byta mobiloperatör

Varför valde jag att byta mobiloperatör?

Valet blev tillslut busenkelt. Jag beställde Fello och flyttade mitt befintliga nummer från Halebop. Efter tre dagar fick jag det fysiska SIM-kortet och ytterligare några dagar senare kickade mitt nya abonnemang igång.

Jag gick alltså från…

  • …Halebop till Fello.
  • …4 gig surf till 21 gig (per månad).
  • …189:-/månad till 145:-/månad (halva priset första tre månaderna).

Fellos prisvärdhet, i alla fall på pappret, var det som fick mig att byta. Hittills, fram till mars 2021, har fungerat klanderfritt inklusive två mejl till kundtjänst. Det ena om att stänga av röstbrevlådan och det andra om tjänster i utlandet. Båda skickades efter kontorstid och besvarades vid 8-tiden morgonen efter.

Jag började med ett av deras större abonnemang men har bytt ner mig. Nu när jag jobbar hemifrån finns inget behov av 30 gig surf per månad, så då sänker jag hellre månadskostnaden.

Bjud in vänner – få rabatt!

Om du ska byta till Fello har du två vägar in. Det enklaste och minst smarta är att surfa in på deras webb och beställa ett abonnemang. Det tar fem minuter. Det andra alternativet är att följa en inbjudningslänk från en kompis. Hos Fello kan man nämligen värva vänner och det lönar sig för båda parter. Den som värvar får en gratismånad och de som värvas får just nu 4 månader till halva priset (istället för en).

Så vill ni göra en bra deal följer ni bara länken här nere. Det blir ju en fördel både för er och för mig!

SKAFFA FELLO | Halva priset i fyra månader (istället för en)

Hur ofta ser ni över era abonnemang och har ni någon bra mobildeal idag? Lämna gärna en kommentar och berätta!

2 KOMMENTARER

    • Ja, tack för tipset! Jag hade dock ingen aning om värvningsgrejen förrän jag själv kirrat abonnemanget. Får jag locka med en bjuddryck vid nästa IRL-session? 😉

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.