Klövsjö igen och dubbelfavorit i repris

Jag är inte den som är den. Om det behövs kan jag åka till ett ställe jag redan sett oavsett det heter Vancouver, London, Turin eller… tja, Fettjeåfallet. Jag var ju där i början av juli utan att knappt ha hört talas om det innan. Tre veckor senare kan jag nu stoltsera med även ett andra besök. Och ja, promenaden från parkeringen till vattenfallet var precis lika vacker som premiärturen.

I fredags skulle vi få Östersundsbesök av min vän tillika bloggkollega Katarina på Äntligen Vilse. Hon och E kom åkandes från Sonfjällets nationalpark och skulle också köra en sväng över Flatruet. Jag och Maria var också sugna på en liten dagsutflykt så det landade i att vi mötte upp dem några mil söderut. Det blev alltså ett återbesök i Klövsjö för att visa dem Fettjeåfallet. Plus en efterföljande pizzasession på Klövsjö Stenungsbageri. För ja, pizzorna på bageriet är också en upplevelse jag gärna återupplever.

Vi rullade in på parkeringen vid 13:30-tiden och det var inte helt oväntat en hel del bilar parkerade, trots att regnet hängde i luften. Kul detalj också, för i efterhand visade det sig att vi nästan gått in i ett annat resebloggarsällskap. Bloggfamiljen Resa med kids höll just på att avsluta sin promenad när vi kom dit. Utan att ha vetskap om varandras närvaro så passerades “mötet” tämligen obemärkt. På behörigt avstånd så klart, typ fyra-fem meter.

Världen är väldigt liten ibland.

Nu har jag ju nyligen visat upp Fettjeåfallet på bloggen men det är väl ändå lite balsam för själen att göra det igen tänker jag. Det är en vacker promenad på knappt halvmilen tur och retur så är ni i krokarna – åk dit! Vi själva rundade av med varsin pizza på stenugnsbageriet innan vi rullade upp till Östersund för lite bubbel och snacks på balkongen i Skärgården.

MER PÅ BLOGGEN | Fettjeåfallet i Klövsjö

Ett mindre vattenfall längs Fettjeån
Ett mindre vattenfall längs Fettjeån
Katarina, Äntligen Vilse, vid Fettjeåfallet
Katarina och Erik diskuterar fotokomposition
Katarina, Äntligen Vilse
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

  1. Verkligen en liten värld, kul att nästan ses! ? Fantastiska bilder på fallet ? som var en positiv överraskning för oss, liksom vandringen dit vilken kidsen gillade skarpt! En härlig dag trots regnet!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.