Sverigesommar och 555 (+15) tips på upplevelser

För ett par veckor sedan ramlade det ner en stort kuvert genom brevinkastet här hemma. Märkligt, eftersom jag inte beställt något. Jag öppnar och några sekunder senare ligger det en bok i mina händer. En mycket vacker bok dessutom. “Sverigesommar, 555 fantastiska semesterupplevelser runt knuten” heter den. Ett litet fint utskick från förlaget som tycker att vi ska passa på att uppleva Sverige nu när vi har begränsade möjligheter till utlandsresor.

Ett mycket klokt tips! Efter att ha bläddrat i den ett antal gånger det senaste så har jag upptäckt allt från platser jag kände till, ställen jag inte visste fanns och ett antal nya punkter på min aldrig sinande bucketlist. Några omnämningar kan jag också sakna. Men visst. Jag fattar ju grejen att man inte kan få med precis allt, trots att vi snackar mer än ett halv tusental tips på drygt 200 sidor.

Boken borde finnas i vilken välsorterad bokhandel som helst så väl fysiskt som på nätet. Med det sagt, behöver ni inspiration så har ni en bra start. Den är dessutom väldigt billig.

Sverigesommar - 555 upplevelser

Inspiration och hemester hos resebloggarna

Resebloggar är också en bra källa för inspiration om man är på jakt efter en Sverigesommar. Hemester är superhett just nu, både bland de som bloggar och de som letar information. Det märker jag dels i flödet av inlägg från mina resebloggarkollegor. Alltså wow, vilken kvalité som många levererar! Även statistiken på den här bloggen talar ett tydligt språk. Ni vill främst roadtrippa i södra Sverige, besöka Kungsklyftan i Fjällbacka och bestiga Kebnekaise. Inte helt oväntat om ni frågar mig.

Hos nätverket Svenska Resebloggar finns en sökmotor som letar igenom de allra flesta (och bästa) svenska resebloggarna. Jag använder den själv inför nästan varje resa, lång som kort.

INSPIRATION, TIPS & IDÉER | Sök bland svenska resebloggar

Mina 15 tips för en bra Sverigesommar

Även på den här bloggen finns det bra uppslag för en lyckad Sverigesommar. Så, här har ni därför 15 tips på både okända och kända upplevelser, som många av er kanske har precis runt hörnet. Har du fler tips? Lämna en kommentar. Annars – svemestra lugnt!

 1. Hällristningarna i Högsbyn – läs mer här
 2. Kungsklyftan i Fjällbacka – läs mer här
 3. Sveriges lägsta punkt i Kristianstad – läs mer här
 4. Björngömsle i Jämtland – läs mer här
 5. Absolut Home i Åhus – läs mer här
 6. Spela golf vid Läckö Slott – läs mer här
 7. Skaldjurskryssning i Göteborgs skärgård – läs mer här
 8. Vattenfallet Njupeskär – läs mer här
 9. Footgolf i Uddevalla – läs mer här
 10. Klättra Via Ferrata på Skuleberget – läs mer här
 11. Paddla på Dalslands kanal – läs mer här
 12. Vandra på Andersön utanför Östersund – läs mer här
 13. Roadtrip på Öland – läs mer här
 14. Slussarna i Trollhättan – läs mer här
 15. Sälsafari utanför Hönö – läs mer här

Boken Sverigesommar är ett pressutskick. Vare sig förlaget eller någon annan har läst det här inlägget på förhand eller på något sätt köpt eller bett om utrymme på bloggen. Text, bilder, synpunkter och åsikter är som vanligt mina egna.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

 1. Hoppas ingen åker till Kristianstad enbart för att besöka den lägsta punkten 🙂 Risk för besvikelse där. Men det finns ju mycket annat fint i närheten, t ex om man inte vill åka till överfulla Österlen så kan man vandra Breanäsleden och besöka skogarna kring Sporrakulla och Rodatorpet när man är i krokarna.

  • Ja, det finns mycket fint i och kring Kristianstad. Golf, Åhus, nära till Österlen och så vidare. Bra andra tips där också, de kände jag inte till! ?

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.