Träna golf hemma – bli trädgårdsmästare

Golfsäsongen är igång! Eller ja, vi är ju “mitt i säsongen” om du frågar folk i södra Sverige. Upp mot fjälltrakterna har vi dock bara kunnat spela på “riktiga” banor i några veckor. På Frösön släpptes de ordinarie greenerna för öppning tre veckor senare än vanligt (mitten på juni), efter en onormalt kall majmånad. Fairways är fortfarande långtifrån bra och själv har jag bara fått ihop fem rundor hittills. Men, man måste inte gå ut på banan för att spela.

För några år sedan fick jag ett litet hemma-range-kit av en bekant. Jag vet dock inte var hen själv fått tag på det och jag har ärligt talat inte använt det jättemycket. Men, häromdagen blev golfsuget lite väl stort.

Där och då hade jag inte möjligheten att åka ut till rangen. Istället tog jag fram kittet för att slå bort nån timme och då gick det också upp för mig hur enkelt det kan vara att träna golf hemma i trädgården.

Homerange - träna golf hemma

Träna golf hemma med homerange

Kittet består av två delar. En tvärgående lina med “tältpinnar” i varsin ände samt en lina i bollriktningen. På linan i bollriktningen sitter golfbollen i ena änden och en “tältpinne” i andra änden. Linan med golfbollen träs först på den tvärgående linan och sedan trycker man ner tältpinnarna i marken. Alla linor ska vara förhållandevis sträckta men den med bollen får ju gärna ha några centimeter till godo. Bollen ska kunna placeras utan att den ramlar av peggen.

I sidled är det ungefär tre-fyra meter och i bollriktningen får man räkna med fem-sex meter. Se till att ha några extra meter till godo åt alla håll. Det varierar säkert beroende på kit men innan man ger sig på golfklubborna, kasta bollen några gånger åt olika håll för att se ungefär hur långt den går.

Homerange - träna golf hemma

Bollen ska landa vid peggen!

När slaget är gjort är tanken att bollen ska studsa tillbaka till samma plats där peggen eller utslaget är, om slaget var rakt och riktigt. Det är säkert inte helt hundra exakt och det hänger givetvis på underlaget man har hemma i trädgården. Vår gräsmatta är i alla fall ganska långtifrån en välansad fairway så bollen studsade lite hejsanhoppsan några gånger.

Och även om det inte blir helt exakt så är det ändå ett ganska trevligt och enkelt sätt träna golf hemma i trädgården. Ja, nej, att bara stå och nöta slag är ju sällan det roligaste man kan utsätta sig för. I längden lönar det sig ju ändå så klart. Med ett sånt här kit går det att slå både trä- och järnklubbor och man slipper dessutom hämta bollar. Enkelt sätt att träna golf hemma, de dagar man vare sig kan eller orkar åka hela vägen ut till klubben.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

  1. Hej.

    Såg ditt inlägg om hemma-range-kittet men hittar ingenstans men kan köpa det.
    Känner du till hur man kan hitta det?

    Med vänliga hälsningar,
    Martin

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.