Hej, Comfort Hotel Arlanda – det här gör vi om!

Efter att vi landat på Arlanda efter några härliga dagar i Rom valde vi att ta en natt på flygplatsen. I februari 2020 öppnade Comfort Hotel Arlanda Airport och eftersom ingen av oss hunnit bo där bokade vi ett rum och spenderade 10000 Nordic Choice-poäng.

Hotellet ligger strax utanför SkyCity, bakom Clarion Arlanda, men promenaden därifrån tar bara några minuter. Går man från Arlanda Centralstation i SkyCity (mellan T4 och T5) har man mestadels en inomhuspromenad förutom den sista korta biten.

Att slå upp dörrarna till ett hotell i februari 2020 kan nog ha varit den sämsta tajmingen någonsin. En månad senare slog ju en viss pandemi till och sedan dess har resebranschen haft sin tuffaste period någonsin. Comfort Hotel Arlanda Airport fick alltså ungefär en månad med skaplig beläggning innan allt tvärdog. Receptionisten berättade att de legat ner mot 10-20 gäster vissa perioder, även om de sedan en kort period fått ett visst uppsving.

Comfort Hotel Arlanda

Nyckeln direkt i appen

När vi checkade in vid 21:30-tiden var det tomt och öde i entrén. Det går att checka in (och ut) via iPads, så det gjorde vi. Man knappar in bokningsnummer och namn och sedan placerar man ett nyckelkort på en liten platta nedanför, varpå kortet kodas. Det hela tog bara någon minut och var enkelt och smidigt.

Det går också att få rumsnyckeln direkt i hotellkedjans app, ett smart val för den som vill slippa hålla på med plastkort. Det sitter också en betalterminal här för den som vill betala för sig, så allt går att göra på egen hand.

Självservice vid incheckning

Tionde våningen och utsikt!

Det blev rum på tionde våningen med vad som visade sig vara en härlig utsikt över delar av Arlanda. Kontrolltornet, hangarer, parkerade flygplan samt start/landningsbanor en bit bort. Fönstret var dessutom djupt och försett med kuddar, så där kunde man sätta sig och bara blicka ut över området. Ytan är också ett kombinerat skrivbord och förvaringsyta. Bra lösning.

Rummet då? En dubbelsäng är ju att föredra och så blev det på Comfort Hotel Arlanda. Efter en natts sömn kan jag konstatera att sängen var riktigt skön, fast framförallt var kudden fantastisk! Jag är kuddkräsen och ungefär ett av tio hotell lyckas hyfsat i min bok.

Plus i kanten för bra mörkläggningsgardiner. Ett helkaklat badrum med regndusch och vettig belysning är också ett stort plus. TV:n användes aldrig men den ska vara med inbyggd Chromecast, så att man kan streama från sin egen mobil eller dator. Jag hoppas att fler hotell tar efter det, för det är väldigt sällan jag (och andra?) slökollar tablå-TV. Eller?

Fast. Egentligen. Det här är ju bara ett helt vanligt standardrum. Det som ska finnas finns. Men någonstans kom jag ändå att trivas bättre här än på andra hotell jag bott på. För att det kändes nytt? Utsikten? För att det var välstädat? Ingen aning. Det kändes bara bra och jag låter den känslan vara så, utan att dissekera ämnet närmare.

Rum 1003 på Comfort Hotel Arlanda
Badrummet på rummet
Rum med utsikt över Arlanda

En sen middag i ”barceptionen”

Det ska finnas en takbar men den hann vi inte besöka. Inte heller gymmet hann testas, men det finns ett. Jag vet faktiskt inte ens om de var öppna. Många hotell har ju stängt delar av sin verksamhet på grund av omständigheterna.

Däremot tog vi en sen middag i hotellets ”Barception” (Bar + Reception = Barception). Det finns mängder av sittplatser och flera av dem är som små egna ”rum”. Jag gillar lösningen, det blir bra avskärmat mellan de olika delarna. I princip varenda sittplats har också eluttag, lite av standard nu för tiden.

Nere vid Barceptionen finns en dygnetruntöppen Comfort Deli med sallader, mackor och annat. Kvällsmaten blev en färdigpasta som personalen värmde upp åt oss. Det låter inte särskilt spännande men den var faktiskt över förväntan god. Det kan eventuellt ha slunkit ner ett par glas ekologiskt vin också.

Matplats på bottenvåningen
Lounge på bottenplan
Lounge på bottenplan

Frukost och minibuffé

Efter nattens sömn drog vi bort gardinerna och möttes av ett Arlanda i strålande solsken. Med ojämna mellanrum landade flygplan men annars är ju det här en ganska stillsam plats just nu. Det förtar så klart inte utsikten!

Vi tog oss ner till frukosten som bestod av en minibuffé med inplastade mackor, yoghurt, müsli, ägg, frukt, juicer och kaffe. Avskalat men i min värld fullt tillräckligt. Framförallt smakade det bra, vilket är det viktigaste. Och ärligt talat. Jag tycker att bufféer är ganska ospännande, allra helst sedan ett halvår tillbaka. Även tidigare har jag reagerat på hur sjukt mycket mat som slängs och hur ofräscht det är på vissa ställen.

Så, jag hoppas verkligen att det kommer något bra ur den här jävla pandemin. Kanske lär sig både hotell och gäster att matsvinn är osexigt och att vi bara kan bli mätta. Vi behöver inte lassa upp ett berg med mat som vi ändå inte äter upp.

Buffén på Comfort Hotel Arlanda Airport tycker jag därför var ett föredöme i hur enkel och funktionell en frukostbuffé faktiskt kan vara. Fint så.

Comfort Hotel Arlanda Airport – prisvärt!

Allt som allt fick vi en riktigt bra hotellupplevelse och Comfort Hotel Arlanda Airport kan jag definitivt bo på igen. Förutom att det var fräscht, välstädat och med en skön säng så ligger hotellet också ett snäpp ner i pris jämfört med konkurrenterna kring Arlanda.

Ett rimligt skäl om något.

Rum med utsikt över Arlanda

NOTERA GÄRNA | Den här texten skrevs i augusti 2020 och är baserad på upplevelser utifrån rådande förhållanden. Hotellets tjänster och utbud kan komma att förändras med tiden.

2 KOMMENTARER

  1. Jag bodde där en natt i slutet av februari, bara några veckor innan världen stängdes ner, och tyckte det var ett riktigt bra hotell. Tyvärr hade inte takbaren öppnat då, annars var jag väldigt sugen på att besöka den. Åt en pizza i Barception som faktiskt var en av de godaste pizzor jag ätit.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.