Jag tänker kasta om träningen!

Är det så att hösten är en nystart? Jag vet inte alltså, för själv är jag lite sådär tillbakalutat skeptisk till att plötsligt börja göra saker, eller rentav sluta göra saker bara för att det råkar vara en viss tid på året. Nyårslöften och sånt där trams. Jag menar, om folk nu ska sluta snusa eller börja träna så fungerar väl det lika bra den 13 oktober som den 1 januari?

Samtidigt är det väl så att vi delar in året i två terminer. Ett arv från skolåren? Kanske. För mig känns i alla fall hösten mer som en nystart än nyår. Jag gillar hösten. Det är nog min favoritårstid (förutom vinter, vårvinter, vår och sommar så klart).

Men. Nystart och hets. Träningshetsen märker jag själv av både i början på året och i augusti-september. Gympassen jag vill köra bokas upp supersnabbt och man måste i princip hänga på låset så fort platserna släpps, för att slippa hamna i en kölista med 10-30 pers framför. Sedan lättar det igen framåt oktober-november när verklighetens rutiner hinner ifatt och folk återigen prioriterar ner sitt välmående till förmån för annat.

Så är det väl. ”Livet” kallas det, har jag hört.

Men. Bara för det så tänker nu även jag testa något ”nytt”. Det hade jag ju kunnat göra även i april och november, men plötsligt fick jag ett infall förra veckan lite från ingenstans. Jag ska helt enkelt kasta om träningen lite framöver och lägga in ett nytt moment som jag tror kan vara väldigt bra på sikt.

Jag har bokat in mig på yoga igen. Sug på den ni.

Jag har yogat förut men någonstans försvann det när jag hittade de där skönt intensiva HIIT-passen för några år sedan. Men nu tror jag nog att det kan vara dags igen för egentligen är det nog bra skit för kroppen. Jag har flera vänner som ägnar sig åt det och förutom att det verkar jävligt trevligt så tror jag att de långsiktiga effekterna enbart är positiva.

Så. Det är höst. Och nystart. Vilket jag egentligen skiter i. Ändå bestämmer jag mig för att börja yoga. Den ska jag suga på ett tag.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

15 KOMMENTARER

 1. Vilken/vilka yogaformer ska du köra? De är ju otroligt olika. Jag vet att du är som gjord för yoga. Hoppas du gillar det!

   • Yin yoga är den mest långsamma, ett ordentligt stretchpass som även går på bindväven. Mojo-, power- och hathayoga kan vara relativt lika varandra beroende på pass och instruktör. Ashtanga är tuffast (riktigt krävande även för vältränade) och följer samma flöde varje gång.

 2. Helt enig om det här med nyårslöften. Brukar gå ut random tid på året, gärna oktober/november när det är som mest bistert. Haft mål som kallduschar, 10 000 /dag, nå x viktökning utan att öka andel fett etc. För mig funkar att berätta för folk ifall det kommer på tal, blir mer motiverad att hålla i och bevisa att det är möjligt. ? ?

  • Kallduschar ska vara bra har jag hört men det tar seriöst emot att köra det. Allra helst nu på hösten när det redan är kallt ute och det enda jag längtar hem till är en varm dusch följt av mysbrallorna. 😉 Bra idé om att outa det också, det brukar jag också köra för då har man en del att leva upp till!

 3. Det som är så bra med yoga är att det finns så många bra pass att hitta på Youtube. Som jag sen kan göra hemma i lugn och ro utan att behöva åka iväg. Andra sorters träningspass presterar jag bättre på gymmet men yoga föredrar jag hemma.

  • Youtube-yoga är ju faktiskt en bra idé. Jag har generellt sett svårt att få till bra träning hemma men då har jag ju bara testat vikter och såna övningar. Inte Yoga. Det kanske är som du säger och kanske måste jag testa. Har du någon personlig favorit att kolla in närmare?

   • Till övrig träning behöver jag en ledare som peppar, energi från andra deltagare och pulserande musik. Men att ha en mysig plats hemma, tända några ljus och välja ett passande yogapass är mycket trevligare än att åka iväg och det finns inget behov hos mig med andra människor när jag yogar. Jag väljer ofta ett pass från ”Five parks yoga” på youtube. Finns något för alla tillfällen, morgon, kväll, power, stretch, energi, avslappnande, innan löptur, efter löptur, höfter, rygg, axlar osv.

    • Ja precis, de högintensiva passen kör jag helst grupp och får bra pepp. Har fungerat kalas! Men yogan, som du säger. Det kanske är betydligt skönare och mer yoga:igt (?) att köra ett sånt avslappnande pass hemma? Bra idé. Kanske måste testa det helt enkelt! Tack för tipset! 🙂

 4. Jejj, hoppas att det blir nästa pass istället (svårt att starta när instruktören blir sjuk i sista stund). Jag tror också på de långsiktiga effekterna av mera rörlighet. Det har effekt på hela livet, inbillar jag mig. Oavsett om du ska ut och springa eller om du bara ska kunna ta på dig skorna på morgonen.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.