Det sägs att den där sommaren 2020 har övergått i höst. Alltså. Egentligen bryr jag mig inte så hårt. Jag sätter sällan ett tydligt stoppdatum för sommaren eller en tydlig start för hösten. Det är klart jag har märkt av skillnaderna när kvällarna blir mörkare och temperaturerna lite kallare men övergången känns faktiskt ganska sömlös.

Hösten har varit på gång ett bra tag, utan att jag reflekterat över det. För. Samtidigt som det kan vara sensommar inne i Östersund så räcker det att åka några mil västerut mot fjällen för att få riktig höst och kanske till och med snö. I augusti och september alltså.

Men okej. Höstsäsongen är igång och Lisa på Let’s go explore har plitat ner en lista för hösten 2020. Listor är ju lite semiroliga så jag hakar på tänker jag.

Höstmorgon på Frösön

Vad är dina mål i höst?

Inga konkreta mål faktiskt. Jobbkalendern är redan fylld för en bra bit in i oktober och den privata bokas vecka för vecka med träningspass av olika slag. Att behålla träningsmängd och fortsätta med min runstreak ett tag till (140+ dagar just nu!) är ett av målen men också att få rutin på yogapassen jag börjat med.

Fast okej, ett mål är faktiskt att bli klar med småfixet i sovrummet som kvarstår efter en makeover i våras. Nytt sängbord och en trevlig sänggavel med skön belysning står på att-ordna-listan.

Vad ser du mest fram emot?

Härliga lördagar med kanelkryddat kaffe i soffan, kanske rentav ute på inglasade balkongen om solen ligger på. Annars har jag inget emot ett smattrande regn mot rutan heller. Och så finns det faktiskt ett sug efter att börja följa fotbollsligorna igen, efter nästan ett år av fotbollsdetox. Fotboll hör hösten till på något sätt.

Annars så har jag ju faktiskt en helg på Österlen att se fram emot om några veckor. Ska vi spela golf eller cykla? Det återstår att se.

Känner du dig klar med sommaren?

Jag märkte knappt att den övergick i höst. Det blir väl lätt så när man ena helgen är i Rom, andra helgen i fjällen och den tredje har sommarvärme hemma i Östersund. Rent allmänt bryr jag mig inte så hårt. Årstiderna kommer och går, vare sig vi vill eller inte. Plus att jag gillar hösten.

Och. Bor man i Östersund så är gränserna ändå väldigt diffusa. Hur många gånger har man inte blivit blåst på våren där i mitten av maj när snön plötsligt började vräka ner? Eller att den färgsprakande hösten plötligt försvann redan i oktober när samma snö täckte marken en morgon när man vaknade upp?

Ja men ja. Hösten är välkommen. Den är vacker. Riktigt vacker.

Fly hösten? En höstmorgon på Frösön? Nej?

Hur såg din höst ut för ett år sedan?

Just precis för ett år sedan var jag på andra sidan planeten. Vi njöt av Australien, träningsvärk från Sydney Marathon, roadtrip längs Great Ocean Road och sedan några avslutande dagar i Singapore. Sen en vecka i Bangkok i oktober som jag hastigt och lustigt åkte iväg på. Ja, plus det roliga AI-projektet på jobbet som jag var (och är) med i. Det var en väldigt väldigt fin period i mitt liv.

Hur såg din höst ut för fem år sedan?

Oj, en riktigt intensiv period. Minns att jag jobbade som ett litet svin och hade ett übermaxat flexkonto. Samtidigt hann jag med att resa till både Prag och New York, plus att jag flög A380 för första gången. Jag avslutade också min första säsong som golfspelare, genom att spela mig ner till officiellt hcp.

Vad var bäst och sämst med sommaren?

Bäst? Frisk och kry så klart. Annars var det ganska skönt att vara hemma, uppleva närområdet lite mer och ha vänner på besök. Och! De dagar som solen sken men den svinkalla nordvästanvinden drog in kunde jag lugnt och stilla sitta på inglasade balkongen och ha det varmt och skönt. Det här med inglasad balkong alltså. Jag var lite skeptisk innan projektet drogs igång men nu när det är på plats är det helt fantastiskt. Som ett extrarum!

Sämst? Uteblivet familjehäng på västkusten, för första gången på tio år.

Katarina, Äntligen Vilse, vid Fettjeåfallet

Vad för kultur har du tänkt konsumera i höst?

Jag ska göra mitt bästa för att läsa ut de två fotbollsböckerna jag påbörjade för två år sedan. Och se klart säsong 7 (tror jag det är) av Homeland, som vi påbörjade i våras nångång. Har väl tre-fyra avsnitt kvar kanske. Ja, ni ser ju. TV-tiden hemma hos oss har ganska låg prio.

Annars funderar jag på en Xbox Series X (har ju varit Playstation-dude sedan 2003-ish) och Microsoft Flightsim 2020 framåt november-december. Det måste väl ändå räknas in som kultur?

Vad blir ditt mest använda plagg i höst?

Min härliga Puma-tröja med hög krage. Alternativt mina ullstrumpor från Woolpower, eftersom vi har kalla golv. På tredje plats kommer nog mina fodrade löparbyxor. Planen är nämligen att fortsätta springa varje dag ett tag till.

Kommer du i höst att boka någon utlandsresa?

Om rätt grej ramlar in så kan jag absolut tänka mig att boka något och kanske även dra iväg någonstans. Och om det sedan blir en weekend i Luleå eller långhelg på Palma spelar mindre roll för mig. Det är alltid kul att dra iväg. Jag har dock ingen hets utan sitter lugnt i båten. Annars hoppas jag mest på att kunna börja boka upp aktiviteter på den stundande Hawaii-resan i mars.

Ja men höst sägs det. Den är tydligen här. I så fall är den välkommen, oavsett den bjussar på stormiga gråtunga dagar eller mornar som den här…

Vad har ni för planer?

Höst på Frösön

5 KOMMENTARER

  1. Ja alltså jag har ju signat upp mig på en kurs att skriva en barnbok. Så.. lär mig just nu illustrera! Herregud. I love it. Är för övrigt helt besatt av min nya iPad Pro som typ knäcker alla mina Mac tillsammans i redigering och smidigthet. Det här med att redigera direkt på skärmen alltså. Livets liv som det nog hette hösten 2018. Annars kör jag två betalda samarbeten där jag jag hosta ur mig ena mig idag tänkte jag. Pinterest är en ny SoMe favvo så hänger en del där. Mina krukväxter har fått trips och har därför köpt skalbaggar som in da skrivning bekämpar asen. Mkt nöjd. Har rensat garderoben och släääääääängt kilovis med gammalt tyg. Fan vad skönt! Typ d. Ska köpa diskmaskin så blir nog inte så mkt resa. Men ja jag reste ju enormt mkt i somras så.. hade en plan på skåne men det blir nog bara småland.

    • Det verkar som att din höst också är ganska fullsmetad. Kul med iPaden och att du verkar nöjd, nästan så du får ha ett showcase med mig framöver. Är ju sugen och vill veta hur det fungerar med arbetsflöden och filhantering i LR och så vidare. Vill ju gärna ta med mig mitt arbetssätt dit. Eller om jag kan effektivisera det kanske? Spännande. 🙂

  2. Mitt resesug har svalnat något enormt, tror inte jag kommer resa förrän nästa sommar eller höst? Men vem vet. I höst ska jag bara lunka på vilket innebär veckopendling med nya arbetsuppgifter, träning, mycket serie-tittande och hålla liv i mina växter. 🙂

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här