Lite (mycket) snabbare, höstklart och redan näst bäst

Helg. Morgonkaffet i muggen. Förhållandevis lugnt och tyst i lägenheten. Lördagens städprojekt är avklarat, när vi redan vid nio mötte upp grannen och tvättade trädgårdsmöblerna. Nu står de intryckta i förrådet och nästa gång vi ser dem är i maj, när snön förhoppningsvis har smält. Hösten är onekligen här och det ligger ett tjockt lager med löv på gräsmattan utanför lägenheten.

Det är allt bra fint ute nu. Och fint var det även ut på golfbanan, eftersom jag unnade mig fyra-fem timmars egentid framåt eftermiddagen. Nästan lite sensommarkväll, trots att färgprakten som sagt visar åt vilket håll vi är på väg.

Jag gillar hösten, precis som jag gillar vårvintern när solen börjar värma i mars. Och vintern när det är -25°C och precis som jag gillar sommaren när det är sommar på riktigt. Om någon frågar mig vilken årstid som är min favorit så svarar jag nog den årstiden som det är just där och då.

Östersund Frösö Golfklubb - Hål 17

Bloggen är lite (mycket) snabbare!

Ett annat projekt jag tagit tag i, som faktiskt visade sig vara ett betydligt enklare än jag räknat med, var att ÄNTLIGEN fixa bloggen. Rent tekniskt och användarvänligt. Jag har alldeles för länge irriterat mig på hur bedrövligt långsam den varit (plus att den gått ner i tid och otid). Det har så klart påverkat alla er besökare i slutändan. Plus mig själv då. Jag har slitit mitt hår. Och jag har inte ens något.

Lösningen? Webbhotellsbyte. Och enklare kunde det inte vara eftersom det nya webbhotellet bistod med flytt- och installationshjälp. I mitt huvud skulle det ta flera dagar, eller veckor, att få allt att fungera (vilket lockat fram min allra värsta sida av prokrastinering). Allt som allt tog det mindre än ett dygn och förmodligen märkte ingen något. Inte ens jag själv. Arbetsinsatsen? Minimal. Nästan för bra för att vara sant.

Resultatet? En betydligt snabbare blogg (framförallt mobilversionen) både för er besökare och för mig som producerar. Det är en jävla fröjd ska ni veta. Hoppas att ni har märkt av det också. Visst. Det kostar mig drygt 30% mer varje månad men det är det faktiskt värt. Allt för er och så vidare.

Redan näst bäst

I augusti hände något på Youtube. Folk blev som galna i tågresor och där någonstans började antalet visningar av min egen tripreport från Sydney till Melbourne dra iväg. Rejält. Mest var det australiensarna själva som stod för trafiken (drygt 54%) men även sökningar från Indien, USA och Storbritannien skymtas i statistiken.

Trafikökningen fortsatt och trots att den bara varit online sedan januari så är den redan kanalens näst mest visade film. Den har lämnat både Emirates B777 och KLM B787 i dammet bakom sig och nu är det bara min Lufthansa A380-film kvar, som legat uppe i knappt fem år. Jag är inte förvånad de två har bytt plats kring årsskiftet.

Uppdatering: de bytte plats den 7 januari 2021!

FlyingDryden på Youtube

Nu har jag ju ingen längre period av statistik tillgänglig eftersom den inte legat uppe så länge. Det är kanske rentav normalt att trycket ökar nu på hösten när Australien går in i sin högsäsong. Låter ändå rimligt, trots att vi i år är mitt uppe i en pandemi. Hur som helst. Det var en bra resa och jag är grymt sugen på fler långa tågupplevelser.

På tal om statistik förresten, det går ju att utläsa en del annat av den också. I februari spårade just ett sånt här XBT-tåg ur strax norr om Melbourne och två personer omkom. Antal visningar? De ökade markant den aktuella samt efterföljande dagar.

Well. Lite lördagsskriverier. Inte mer avancerat än så. Jag ska fila vidare på lite andra inlägg jag har i utkastmappen. Ja men ni vet. Abisko. Rom. Vandringar. Och lite reflekterande texter. Det kommer.

I väntan på det – puss!

New South Wales XPT
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

    • Jag bytte från det som var Binero (numera Websupport vilket typ ägs av Loopia) och deras företagspaket för 219:-/månad. Nu är det Oderland som gäller. Valde deras Standard för 209:-/mån. Tyvärr har de snålt med lagring (20 gig) så fick köpa till 100 gig. Flytt av blogg ingick och gick toksnabbt. ”Tyvärr” (igen) behöver de ju då ens inloggningsuppgifter till nuvarande webbhotell, så det är väl en avvägning man får göra.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.