Veckans skörd – högt och lågt

Den här veckan har rullat på och snart är det tydligen helg igen. Vet inte riktigt var tiden tar vägen men någonstans flyter ju allt på, mer eller mindre. I brist på annat har jag plockat upp några händelser och förvandlat dem till blogg. Här är min vecka så här långt.

Walk-in-refrigerator

Jag vet inte om tajmingen kunde ha varit bättre. För, om kylen nu ändå ska haverera så är nog mid-oktober bästa tiden. Ett par plusgrader på balkongen är ju i det närmaste perfekt. Det bisarra är att det har hänt mig en gång tidigare, vid exakt samma tidpunkt. Vad är oddsen?

Sedan vet jag ju inte riktigt om jag föredrar en walk-in-refrigerator, men det var vad vi hade i en knapp vecka innan leverans av nytt paket.

Walk-in-kyl

IKEA (not so) Home Smart

Häromnatten ställde vi om till vintertid. IKEA:s app Homesmart gjorde det inte. Mina uppstyrda schemaläggningar diffar plötsligt en timme och enda lösningen är att sätta timern på en timme ”fel”. Jag är faktiskt mest förvånad hur en sån här enkel bugg fortfarande kan uppstå. Smarta hemmet? Inte så mycket.

Ur form blev tydligen i form

Förra söndagen kom jag hem från ett löppass som jag avskydde från början tillslut. Jag var seg, hade tunga ben, orkade inte hålla något som helst tempo (även om det inte är viktigast alla gånger) och ville mest bara kasta skorna åt helvete. Mest av allt ville jag avsluta runstreaken vi kör sedan 1 maj. Fast med halvårsjubileum (183 dagar) inom räckhåll så körde jag och vi på lite till.

Bara några dagar senare kände jag hur mycket fart, energi och glädje jag hade i både löpning och träning igen. Känslor och form. Jävla färskvara det där alltså. Förra veckan och den här har bara rusat fram och jag har känt mig starkare och piggare än på flera månader.

Nu är jag på väg ner i en liten dipp igen men det är inte heller så konstigt eftersom jag kört hårt en period nu. Jag tror det är viktigt med insikten att dipparna kommer, så att man inte tror att det fungerar med världsmästartempo precis hela tiden. Nu ska jag nog faktiskt bara chilla rejält några dagar och ta några lugna pass. Sedan smackar vi på’t igen. Det är så jag tränar.

Happy run
Snabb sista km på milen

Svartmålningen av utlandsresor

Det håller i sig, skammandet av människors resande. Pandemin har bara gjort saken ännu värre och jag upplevde själv samma sak efter min resa till Rom i början av augusti. Rom var fel men att trängas med 45000 andra på Tylösand var rätt. Det är fortfarande värre att vara på en folktom flygplats i Spanien än att vistas på en fullproppad buss i Uppsala.

Ja, man ska givetvis kolla upp vilka restriktioner som gäller och fatta kloka beslut därefter. Men, det är per automatik inte mindre korkat att trängas med andra på ett köpcenter här hemma i Sverige. Jag blir inte klok på alla idioter där ute, oavsett sida av diskussionen.

Men på frågan om jag hellre besöker en flygplats i Italien eller en busshållplats i Uppsala så är svaret enkelt. Och det är inte Uppsala.

Utsikt från kupolen på Peterskyrkan i Rom

Munskyddskrav på tåg & bussar?

Att jag måste ha munskydd när jag flyger är ärligt talat skit det samma för mig. Om det är vad som krävs för en flygresa så tar jag på mig ett. Men, varför finns det inga liknande krav eller ens rekommendationer för vår markbundna trafik som tåg och lokalbussar? På lokaltrafiken är det ju många gånger är mer folk, trånga utrymmen och sämre luft.

Om ansiktsmaskerna sedan hjälper eller inte, det är en helt annan fråga och så länge Folkhälsomyndigheten inte kommer med rekommendationer så gissar jag att det inte händer så mycket heller. Men i en värld där företagen tävlar om att samla godhetspoäng i andra sammanhang så är det ändå konstigt att ingenting har hänt i just den här frågan.

Så många funderingar. Så många olika åsikter. Så få regelrätta svar. Ja, jag är öppen för diskussion och kommentarsfältet är tillgängligt för den som har mer information eller synvinklar att bidra med.

Det är krav på munskydd när man flyger med SAS

Alla dessa jävla plastkort!

Jag blev medlem i Coop förra veckan och häromdagen landade så ännu ett helt meningslöst plastkort i brevinkastet. ”Men vaddå, det är ju bra att visa upp när du handlar?” tänker då någon. Ja, det så klart. Men jag kan lika gärna låta kassapersonalen blippa mitt körkort. Varför skickas kortet ut alls?

När till och med Coop medger att medlemskortet inte behövs, utan att det går precis lika bra att visa leg, så funderar man ju på om de ens vill lösa problemet. Andra företag har löst det här sedan flera år. Det är 2020. Vi har appar. Vi har bank-id. Hur jävla svårt ska det vara att lösa en sån här enkel grej och göra den digital?

Meningslös papperspost och onödiga plastkort är work of satan! Avgå!

Coop och ännu ett plastkort till sopberget

Vi håller där

Så. Högt och lågt var det. Högt och lågt blev det. Nu tycker jag att vi håller där för idag. Fler som har haft en bra vecka med mer eller mindre roliga happenings?

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

  1. Haha. Walk in-kyl!! Lite som skafferien förr i tiden som man kunde gå in i. Finns ett sånt i farmors barndomshem/vår sommarstuga. Lite praktiska hyllor skulle nog förhöja upplevelsen 😉

  2. Håller med om att det är oerhört tröttande med denna bristande logik gällande pandemin. Igår kom dessutom de nya restrektionerna för oss som bla bor i VG region…givetvis halvluddigt!

    • Ja, det känns lite som det. Fram och tillbaka, men det viktigaste är väl att få stopp på skiten. Och jag som tänkt mig en resa ner i december. Undrar om jag ska hålla på den lite…

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.