…and no more clean desk!

Alltså. Blogginspirationen just nu. Den är väl inte på topp, det ska erkännas. Det är inte så att jag inte har saker att skriva om. Tvärtom. Högen med utkast är lång. Orden som ska in i är dock få och jag får inte riktigt till det där underbara flytet man kan landa i ibland. Men det är väl som med mycket annat. Tålamod och sånt där trams.

Delvis kan nog inspirationstorkan förklaras med att det är friskt tempo på jobbet. Långa dagar, leveranser, utveckling, Skype-möten och annat. Veckorna bara försvinner och jag är ganska energilös när jag lagt undan jobbdatorn. Men det är kul, det är det. Den här veckan har dessutom börjat med nästan helt tom kalender. Som jag behövde det! Jag har suttit i två hela dagar och jobbat fokuserat och i det närmaste ostört. Kan inte komma på senast det hände.

Jag minns annars bloggtiden från i våras. När världen covid-stängde och alla resebloggare jag känner typ ”Eh, vad fan ska jag skriva om nu?”. Jag var lite mer som ”Eh, äntligen kan jag skriva ifatt alla resor!” och så satt jag plötsligt med färdigskrivet material för två-tre veckor framåt. Så såg det ut under ett par-tre månader. Fantastiskt skönt.

Är inte riktigt där just nu då.

Arbetsro på Amaranten

Tålamod, Dryden – tålamod!

Tålamod förresten. Jag tränar på det. På börsen. Förutom mina stabila långsiktiga sparprojekt (läs: skittråkiga men nyttiga fonder) så är min aktiebevakningslista sådär lagom stor för att kunna ha koll.

Ibland missar man tåget (eller flyget, som SAS häromveckan). Ibland går det fel. Ibland går det åt helvete. Ibland får man sitta och hålla på skitaktier för att de ska orka upp till +/-0 efter tokras (ja, United Airlines och Air France, jag talar med er). Fast i vissa fall, där jag följt planen stenhårt, har jag kunnat sälja med 10-20 och ibland 30% förtjänst. Ett par-tre gånger om i bästa fall. Så ja. Tålamod, magkänsla, läsa av verktygen jag har och så klart att hålla sig till planen. Plus att man lär sig massa saker längs vägen.

Och nej, jag satsar så klart inte enbart på flygbolag. Tvärtom. Jag försöker få bort dem ur portföljen.

United Airlines

…och det där med clean desk då

Jag är ju en vän av rent och städat skrivbord. Det ger mig lugn och ro så att jag kan fokusera på det som är viktigt, istället för tusentals papperslappar och annan skit som skräpar, tar fokus och stjäl energi. Well, nu när blivit ombedda att jobba hemma gud-vet-hur-länge så har andra avdelningar på jobbet tagit över våra kontorslandskap. Inklusive mitt skrivbord. Jag var uppe en sväng häromdagen för att ta rätt på lite prylar och kände knappt igen mig.

Clean desk-konceptet var helt demolerat.

Inte mitt problem så klart och hen som tagit över trivs väl förhoppningsvis i röran. Men ändå. Kämpa skrivbordet. En dag kommer jag (kanske) tillbaka och räddar dig från pappersställ, häftapparater och annat skräp. Då ska jag åter lufta dina ytor och tillsammans ska vi leva livet. Som på vår tid. I våra fornstora dagar…

…eller så kanske livet i kontorslandskap inte kommer tillbaka? Vad tror ni?

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

    • Ja, det finns avdelningar hos oss som inte kan jobba hemma på samma sätt som jag och mina närmaste kollegor kan göra. Så de är utspridda på flera våningar nu, bland annat vår våning.

  1. Hoppas verkligen att kontorslandskapet inte kommer tillbaka… eller i alla fall blir omstöpt och liksom mer utdragen. På mitt jobb byggde man nytt kontor och alla blev intvingade i jäkligt trångt landskap efter att i alla år innan haft egna rum. Gissa hur poppis det var? Tre veckor efter inflytt kom Corona…och spred sig som en löpeld. Till råga på allt får vi inte jobba hemma pga sekretess.

    • Ja, nej. Det ska bli väldigt intressant att se hur det utvecklar sig. Det där med sekretessbiten är ett problem även inom min firma och de har ju fått sprida ut sig på våra våningsplan nu när vi som kan sitter hemma. Risken (?) finns väl att det blir aktivitetsbaserade platser.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.