Dag blev skymning, skymning blev kväll

Jag var tvungen att fundera både en och två gånger över när jag senast sprang över två timmar. Det kändes som flera år sedan men det var faktiskt bara ett par månader tillbaka, när jag sprang Jämtlandstriangeln. Sedan dess har det förvisso sprungits varje dag, vi närmar oss runstreak 200, men som mest milen och allt som oftast löpningar av transporttypen. Uppvärmningsjogg till gymmet, springa halva stan för att hämta bilen på service eller jogga iväg för att handla på mataffären.

Ingen avancerad löpning alltså, men väl något. Och de riktigt jobbiga träningspassen har jag ju ändå fått på gymmet, så det är ju inte så att jag legat på latsidan heller. Igår kändes det dock på sin plats med ett långpass så jag och bror stack ut i ett novembergrått Östersund, där löven ramlat av träden och en gråtung himmel vilade över stan.

Från Frösön över till Östersund. Runt i industriområdet vid Odenskog. Ner till city igen. Jogging bland lördagsflanörerna på gågatan i stan och sedan ut på Frösön. Alla sega 170 höjdmeter från strandkanten vid båthamnen upp till utsiktstornet. Ner igen och förbi Lövsta. Och så sista biten längs Vallaleden, vattnet och den vackert upplysta stan på andra sidan samtidigt som ett lätt duggregn ramlade ner över oss.

Två och en halv mil. Två och en halv timme. Dagsljuset hade blivit skymning. Skymningen hade blivit kväll. Lufs- och snacktempo och ett par fotostopp. Precis på gränsen till kramp den sista kilometern. Behagligt så det räcker och blir över. Sedan avslutades dagen med middag och vårt senast inköpta brädspel, Ticket to ride.

Lördag ändå. Fina grejer.

Långpass i Östersund - höstlöpning
Brädspelet Ticket to ride

Springa i Östersund – det finns en guide!

Förresten. Jag tror inte jag har berättat men för ett tag sedan publicerades min guide Springa i Östersund (och på Frösön) hos Visit Östersund! Himla kul och klurigt uppdrag. Det är ju lätt att bli hemmablind när man ”bara drar ut och springer”, för stan har ju mängder av guldkorn till löpställen som i alla fall jag kanske inte tänker på alla gånger. Även om jag försöker. För är det något jag inte vill bli i den här stan så är det just hemmablind.

Hur som helst. I guiden tipsar jag om fina backar, långpass, natursköna rundor och även vinterträning på Storsjöns is. In och läs, följ bara länken ovan så är ni välpreppade nästa gång ni är i stan och behöver lite löpinspiration.

Gångbron från Frösön till Östersund
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.