Sju bra grejer hos mig just nu

Jag såg en kul grej hos Elna på Cykellycka, mjölksyra & äventyr, där hon skrev om fem saker som är bra just nu. Även Emmi på Explorista hakade på och eftersom det finns gott om bra saker även hos mig just nu så svänger jag in på samma väg. Fast jag ökar på listan en sväng så här är mina sju bästa grejer, as we speak.

1. VÅR RUNSTREAK FORTSÄTTER. Det börjar kanske bli lite tjatigt nu med att vi springer varje dag. Och allra helst att vi nu har gjort det i över tvåhundra dagar på rad. 200! Det blir lite som en drog och som jag skrev till en bekant på Instagram häromdagen – ”Vet inte hur man inte springer varje dag längre!”.

Det är faktiskt sant och än så länge finns det inga skäl till att sluta springa. Det spelar ingen roll om det är strålande solsken och 33°C i Rom eller ett novemberregn hemma i Östersund. Det går faktiskt att springa oavsett. Utmaningarna kommer väl framförallt med kylan tänker jag, det kan ju braka ner till minus tjugofem framåt januari. Å andra sidan, det är ju inte då man satsar på pers eller stenhårda intervaller heller, utan nöjer sig med sina 1,6 kilometer i närområdet.

Men, det tar vi då.

2. HEMMAKONTORET. Jag har tillslut gått all-in på hemmajobb. Och funnit mig i det. När de första jobba-hemma-rekommendationerna kom till jobbet i april var jag en av få som stod kvar i kontorslandskapet. Från ena dagen till andra försvann 90% av mina kollegor hem och flera av dem har jag bara hört på Skype sedan dess. I de utglesade lokalerna hade jag nästan ett helt våningsplan för mig själv och behöll både promenadrutiner och träningsschema.

Fast nu i höst har jag mest suttit hemma och fördelarna är många. Jag är på jobbet tidigare på morgonen. Mitt hemmakontor har blivit riktigt bra inklusive riktig stol, bra skrivbord och dubbla skärmar. Och, kaffet smakar sjuttioelva resor bättre än det på kontoret. Tack vare runstreaken får jag också till löpning och träning varje dag, allra helst nu när jag också strukit alla gruppass på gymmet sedan ett par-tre veckor.

Mitt hemmakontor har sin primetime nu i november. Varm mugg kaffe och jobb inne. Snö som faller ute. Väldigt fint.

3. INSTAGRAMFLÖDESTRÖTTMAN. Hur kan min trötthetsinställning till flödet på Instagram vara något bra tänker ni? Jo, jag postar typ en bild i månaden och har tillslut insett att det är så mitt Insta-tempo ser ut. Och jag är helt okej med det. Jag orkar helt enkelt inte utan lägger hellre lite mer kreativitet på (flamsiga) stories. De ger mig mer och ger nog förhoppningsvis tittarna mer. Men flödet? Nej, det får vara nästan orört tillsvidare. Och det känns skönt.

4. VARDAGSRUMMET KANSKE ARTAR SIG. I våras snyggade vi till sovrummet en sväng och snart anar jag en ljusning även för vardagsrummet. Vi har en ambition om att få till en skön loungekänsla där inne. En hörna med soffa och fåtöljer som mer är anpassad för sociala sammanhang än TV-tittande. För ja, jag längtar lite efter en möblering som inte utgår från TV:n faktiskt. Det blir en ny era. Typ.

Eftersom jag själv är lika mycket snickare som miljöpartiet är flygförespråkare så får vi förhoppningsvis ett par proffs på besök ganska snart, som kan ge en hyfsad bild om vad som krävs för att verkställa våra idéer. Förmodligen ingen rocket science. Sedan ska jag få till nån bra implementering av en semi-smart hemautomation. Där har jag några tankerundor/vurpor kvar innan jag är hemma.

Relax på rummet

5. JAG TYGLAR MIG I KÖPHETSEN. Den senaste månaden har jag haft en våt filt av köpsug över mig. Alltså, köpa lite vad som helst. Vet inte riktigt var det kommer från men jag har slösurfat outdoorbutiker, prylbutiker, suktat ny iPad och till och med egendesignade munskydd. Efter ytterligare research, med djupdykningar och recensioner, har jag ändå alltid fastnat i samma beslut – jag behöver inget av det där just nu.

6. SNÖN BÖRJADE RAMLA NER. Jag har redan varit inne på det men natten mot torsdag kom så det vita täcket tillbaka till Jämtland. Östersund fick så klart sin beskärda del. Det är galet nice när det blir lite ljusare utanför lägenheten och november blir genast lite roligare.

7. NÅGRA BRA AKTIEKÖP. Jag har haft stort köpsug även på börsen men också där har jag sansat mig en aning. Istället för att köpa det som för stunden har lockat har jag följt en strategi jag har. Det är ju helt galet svårt att pricka rätt, men i veckan som gick gjorde jag två bra köp. Tesla ägde jag i ett par-tre dagar och jag gick plus några tusen på den försäljningen (som sedan investerades i ett danskt logistikföretag jag haft span på ett tag). Beyond Meat köpte jag också men den väljer jag att behålla lite till. Nöjd så.

Vilka är era fyra-fem-sju-tio bästa grejer just nu? Lämna en kommentar eller skriv ett inlägg!

Tesla
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

  1. Sååå bra att hitta det positiva! Ni är grymma med springandet! Vi är på en annan nivå, men försöker. Tyvärr fick Peter ryggskott denna vecka, så kunde bara springa en dag, trots naprapatbesök, men långa promenader istället! Nytt naprapatbesök nästa vecka tror jag. Stories? Jag tänker alltid att jag ”borde” titta på dem, men glömmer ofta och råkar istället scrolla flödet. Måste skärpa mig tror jag, men tröttnade förut eftersom alla skrev med för små bokstäver och jag ändå inte kan läsa. Någon skrev att det är ”barnsligt” att använda större bokstäver. Ok. Men det innebär att enbart personer under 40 kan se stories. Tyvärr.

    • Tack! Ja men alltså. Ganska friskt med 200 ändå. Imponerad själv faktiskt att vi lyckats ta oss hit. Jävligt drygt med Peters ryggskott dock, krya!

      Alltså. Det går väl i perioder. Jag hinner inte kolla så mycket stories heller men det blir väl det jag gör när jag kollar Insta. Ska ha det där med liten text i åtanke också… 😉

  2. Har också shoppingsug – jag som aldrig gillar att shoppa. Tror det har med att jag spenderar massor av tid hemma, gör mycket färre grejer och träffar färre folk iom covid. Men jag gör som du, funderar på om jag verkligen behöver sakerna innan jag handlar!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.